117 procent rendement met ASML

ASML

ASML zit sinds mei 2014 weer in een stijgende trend en is in deze tijd bijna verdubbeld. Nu ASML gecorrigeerd is binnen deze stijgende trend, lijkt er een interessant moment te zijn om long te gaan. We gaan daarom op zoek naar een mooie optiestrategie voor ASML.

De afgelopen weken corrigeerde ASML aanzienlijk, maar lijkt weer wat op te veren. ASML heeft overigens sinds 2009 al een stijging vanaf € 10,03 (circa 900%) achter de rug. De lange stijgende trend is intact, maar we zien ook dat de kwartaalcyclus op zijn laatste benen loopt. Helemaal zonder risico is dit dus niet.

De juiste strategie

Rond € 90 lijkt wat steun te ontstaan. Tijd voor een geschreven put? Maar dan hebben we natuurlijk het risico dat de koers fors daalt. De kunst is om de juiste strategie te vinden bij de visie dat de ASML zijwaarts tot hoger gaat de komende weken, waarbij we ook rekening moeten houden met de statistiek en een beperkt risico.

De Optie Navigator

ASML_verwachtingWe gaan daarom weer kijken naar de nieuwe tool van Finodex: de Optie Navigator. We vullen in dat we een koers verwachten van € 98 op 9 mei, een maand verder dus. We kunnen aangeven wat we verwachten van de beweeglijkheid, maar bij een lichte stijging, zal de volatiliteit niet oplopen, dus we vullen hier niets in.

De zoekmachine van Finodex

We klikken op “Zoek Optiestrategieën” en zien de zoekmachine van Finodex miljoenen berekeningen maken binnen 1 minuut. Alle optiepremies worden ingelezen en tientallen strategieën met honderden series worden doorgerekend. Iets wat met de hand niet mogelijk is. De zoekmachine van Finodex toont een aantal zoekresultaten, die we bekijken.

ASML_overzicht

Rendement

De resultaten kunnen worden gesorteerd op verwacht rendement, rendement wanneer het koersdoel wordt behaald op de gekozen datum, et cetera. Wat interessant is, is om ook te kijken naar het rendement als de koers ongewijzigd blijft. Het komt immers wel eens voor dat een visie niet uitkomt…

Long call calender spread

Een interessant resultaat is de long call calender spread. We schrijven dan een call 100 voor mei en kopen ter afdekking van het risico een call 100 voor juni. Het kopen van een call spread betekent hier het schrijven van de call waarvoor we 1,23 euro ontvangen en het kopen van de call waarvoor we 2,26 euro betalen. We betalen per saldo 103 euro. Er is geen margin omdat het risico volledig is afgedekt.

Expiratie in mei

ASML_simulatie

We kijken dus naar de oranje lijn (15 mei) en zien dus dat rond de koers van € 100 de winst optimaal is. De geschreven call zal sneller in waarde dalen dan de gekochte call dus de tijd werkt in ons voordeel. Als we op expiratie in mei boven de huidige koers staan, dan verdienen we geld. Boven € 100 zal de winst weer teruglopen.

Risico is maximaal 103 euro

We zien dat als de koers daalt (grijze lijn), dat we dan de min in duiken, maar het risico is beperkt tot de investering. Maar onze visie is dat de koers rond het niveau blijft hangen of hoger gaat. Komt onze visie niet uit, dan is de schade te overzien.

Een rendement van 117%

Op basis van de investering van 103 euro komen we op een rendement van 117% in 1 maand. Een mooi rendement, maar ASML moet dan wel stijgen. Bij een gelijkblijvende koers, bedraagt het rendement 27%. De transactiekosten (2 contracten openen en sluiten) zijn in dit geval te verwaarlozen. Met een beperkt risico kan dit een mooi resultaat opleveren als ASML gelijk blijft of stijgt.

Webinar

Ik ben zeer onder de indruk van het systeem en heb, vanwege de technische problemen de eerste keer, gevraagd aan Herbert Robijn om op 15 april om 20 uur opnieuw een webinar te verzorgen waarin hij samen met mij gaat kijken naar de markt en waarin we vervolgens live samen in het systeem gaan kijken naar meer interessante kansen. U volgt het online seminar van achter uw pc of laptop.

Het belooft weer een zeer interessant webinar te worden. U kunt zich aanmelden op…

http://webinarjam.net/webinar/go/5125/e595da83a5

Tot 15 april 20.00 uur!

Kijk voor meer informatie over OptieNavigator op https://kz223.isrefer.com/go/OptieNavigator/BeursBulletin/

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

PS: Het online seminar is gratis toegankelijk. Volg de uitzending live en meld u hier aan.Met vriendelijke groet,

BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.