150 procent rendement met Gemalto

Gemalto vormt een hogere bodemGemalto vormde deze maand een hogere bodem ten opzichte van de bodem in september. Het digitaal beveiligingsbedrijf zit al jaren in een stijgende trend. Sinds 2004 is Gemalto gestegen van onder € 15 tot boven € 80. De afgelopen maanden nam Gemalto wat gas terug, maar lijkt nu opnieuw de aanval op het recordniveau in te zetten.

Gemalto vormt een hogere bodem

De hogere bodem zou het startschot kunnen zijn voor een nieuwe cyclusbodem op weekbasis. Op weekbasis is de stijgende trend nog steeds intact. De consolidatie zou een mooi instapmoment kunnen zijn voor het AEX-fonds. Het voordeel van AEX-fondsen is overigens dat deze vaak wat beter verhandelbaar zijn.

Covered call

Een ander voordeel van AEX-fondsen is, is dat er optie en Turbo’s, Speeders en Sprinters op zijn. Net als bij Unibail Rodamco, kunnen we dan een covered call constructie opzetten met Sprinters in plaats van de aandelen. In absolute zin is de koers van Gemalto namelijk ook vrij hoog zodat per 100 aandelen Gemalto anders een investering van ruim € 8000 nodig is.

Ingebouwde stop loss

Naast de lagere investering met Sprinters Gemalto hebben we nu ook een ingebouwde stop loss. Mocht Gemalto dus (ineens) onder de bodems zakken van de afgelopen maanden, dan blijft de schade beperkt. De geschiedenis heeft ons immers geleerd dat we moeten oppassen met IT fondsen (net als met banken, energie, industrie en de rest van de sectoren).

Gemalto Sprinter Long 75,10

We kijken bijvoorbeeld naar de Gemalto Sprinter Long 75,10. De stoploss ligt dan ruim onder de bodems van september en oktober, die rond € 78 liggen. Mochten deze bodems doorbroken worden, dan moeten we natuurlijk de positie sluiten, omdat dan een verdere correctie op de loer ligt. De koers van de Sprinters op het moment van schrijven is € 15,27.

Aankoop financieren

We kunnen de aanschaf van de Gemalto Sprinter Long gedeeltelijk financieren door het schrijven van de call 86 voor november waarvoor we circa € 1,90 ontvangen. Wanneer de stop loss wordt geraakt, ontvangen we een restwaarde van € 5,18, namelijk het verschil tussen het financieringsniveau en de stop loss: € 75,10 minus € 69,92.

Schade beperkt

Het verlies is in dat geval 100 (optiecontract is maal 100) maal € 10,02 (€ 15,27 min € 5,18) maar de premie voor de calloptie (100 maal € 1,90) die we hebben ontvangen is dan (waarschijnlijk) verdiend. Op deze wijze wordt de schade dus beperkt tot € 812 (100 maal € 10,02 minus € 190). De opties moeten worden gesloten mochten de Sprinters worden uitgestopt omdat er dan geen dekking meer aanwezig is.

Koers van Gemalto ongewijzigd

Als de koers van Gemalto ongewijzigd blijft, dan is de volledige premie van de calls verdiend. Omdat we een investering hebben van € 1243 voor de margin en € 1520 voor de Sprinters, samen dus circa € 2573 komt het rendement in deze 26 dagen uit op ruim 7%. Op jaarbasis is dat 104%.

Koers van Gemalto stijgt 1%

Als de koers van Gemalto met 1% stijgt, dan is de premie van de calls verdiend, maar verdienen we ook geld op de Sprinters. De Sprinters zullen dan van € 15,20 stijgen naar € 16,05 zodat we hier ook nog eens € 85 verdienen. Samen met de € 190 aan premie komt het rendement op de investering van € 2573 dan in deze 26 dagen uit op 10,7%. Op jaarbasis is dat 150%.

Koers van Gemalto stijgt verder

Stijgt Gemalto verder tot (ver) boven de uitoefenprijs van de optie, dan verdienen we dus ook de tijdswaarde van de calls. De Sprinters zorgen er voor dat we niets verliezen op het intrinsiek worden van de calls. We hebben dit afgelopen vrijdag gezien bij de constructie met Unibail Rodamco.

Unibail Rodamco zorgt voor een mooie winst

Op 16 september meldden wij

OptieAlert: wij schrijven (openingverkoop) 1 call UBL (Unibail-Rodamco) OKT 185 en ontv circa 1,85 euro. Margin circa 2750 euro

En

OptieAlert: wij kopen 1000 Unibail-Rodamco Sprinter Long 158,00 ISIN NL0010211801 tegen de actuele koers (momenteel circa 3,19 euro)

Unibail Rodamco sloot vrijdag op € 192,70, dus de Sprinters zijn nu € 4,62 waard. We noteren dus een winst op de Sprinters van € 1410. Daartegenover staat dan wel een verlies van de callopties. We sloten vrijdag de callopties die expireerden en meldden:

OptieAlert: wij kopen terug (sluitkoop) 1 call UBL (Unibail-Rodamco) OKT 185 en verkopen (openverkoop) 1 call UBL NOV 190 en betalen circa 1,30 euro als combi

We sloten de oktober calls tegen € 6,64 en schreven de november calls tegen € 5,16 en per saldo betaalden we dus € 1,30 bij. We realiseerden dus een verlies van € 464 op de oktober calls, maar per saldo resulteert dus een winst van circa € 1000. Dit volledig in lijn met wat wij schreven in de column “Unibail Rodamco met 178% rendement” op https://beleggen.com/unibail-rodamco-vormt-een-hogere-bodem/

Iedere maand ‘de huur ophalen’

De Sprinters werden niet uitgestopt, dus hebben we opnieuw out of money opties geschreven op Unibail Rodamco en hebben op deze wijze opnieuw ‘de huur opgehaald’.

Handleiding ‘Geld verdienen met opties’

Download de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.

+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren.

+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert.

+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

Kijk voor meer informatie op https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

2 antwoorden
 1. Leon
  Leon zegt:

  Hey Harm,

  Alles goed?

  Ik ben niet zo thuis in de sprinters. Hoeveel sprinters heb je nodig om één geschreven call te dekken? 1.000?

  Vr. Gr., Leon

  Beantwoorden
 2. Harm van Wijk
  Harm van Wijk zegt:

  Hoi Leon,

  Dat hangt af van de ratio van de Sprinter. Hier is de ratio 1, dus kun je volstaan met 100 (net als de contractgrootte van opties).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.