3 onmisbare tips bij het beleggen in crypto

beleggen in crypto

Wil je gaan beleggen in crypto? Dan is het handig als je ook weet wat je ongeveer kunt verwachten. Hieronder noemen we 3 tips die onmisbaar zijn tijdens het beleggen in cryptovaluta. Met behulp van deze tips wordt het al een stuk eenvoudig om zonder verdere ervaring in crypto te investeren. Ook indien je al over een basiskennis van crypto beschikt, kan het echter interessant zijn om deze tips eens door te nemen.

1. Houd de koers van Bitcoin altijd in de gaten

Het is logisch dat je de BTC koers in de gaten houdt als je in Bitcoin geïnvesteerd hebt. Toch is het ook belangrijk om de koers van Bitcoin in de gaten te houden als je in een andere cryptovaluta investeert. Vrijwel iedere cryptomunt reageert namelijk op de koers van Bitcoin. Wanneer het vertrouwen in crypto stijgt of daalt, zul je dit als eerst merken aan de Bitcoin. Daarom is het verstandig om altijd de koers van deze crypto in de gaten te houden. Als Bitcoin stijgt, zullen veel alt coins ook al snel volgen.

2. Wees op de hoogte van zogenaamde pump and dump schemes

In principe is iedereen met een beetje verstand in techniek in staat om een stukje code te kopiëren en zo een eigen cryptovaluta te creëren. Belangrijk is daarom dat een crypto toepassingen kent in de echte wereld. Verdiep je altijd goed in de crypto waarin je investeert. Vooral bij nieuwe cryptovaluta is het mogelijk om de prijs kunstmatig omhoog te brengen door veel te investeren. Wanneer anderen vervolgens in de crypto geïnvesteerd hebben, halen deze fraudeurs hun geld er snel weet uit. Zo maken ze een snelle winst ten koste van anderen. Trap er daarom niet zomaar in als iemand over een nieuwe crypto begint en deze aanraadt. We noemen deze vorm van fraude in de cryptowereld een pump and dump scheme.

3. Kies voor een betrouwbare exchange als je wilt beleggen in crypto

Een exchange is een platform waar je crypto kunt verhandelen. Belangrijk is dat je voor een betrouwbaar platform kiest. Op een betrouwbaar platform worden ook niet zomaar alle cryptovaluta verhandeld. Zo is de kans dat je in een pump and dump investeert ook aanzienlijk kleiner. Een voorbeeld van een exchange die veel gebruikt wordt is Bitvavo. Je kunt hier Bitcoin kopen met 1000 euro welkomstbonus. Die welkomstbonus maakt een account aanmaken aantrekkelijk, maar daarnaast is dit ook een zeer bekend en betrouwbaar platform.

Gebruik deze 3 tips dus als je wilt beleggen in crypto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.