3 redenen waarom je nu in vastgoed moet investeren

vastgoed

Vastgoed kan een goede investering bieden zonder al te veel risico’s. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren om je geld te investeren. Denk bijvoorbeeld aan investeren in startups, crypto, NFT’s etc. Toch blijft investeren in vastgoed een van de beste methodes om je vermogen op te bouwen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je moet investeren in vastgoed. In deze blog delen we 3 belangrijke redenen waarom je vandaag nog moet beginnen met het investeren in vastgoed.

1. Een dubbel rendement

Investeren in vastgoed is een zeer stabiele langtermijninvestering. Dit komt onder andere door het dubbele rendement. Het eerste rendement bestaat uit huurinkomsten. Als pandbaas kan je besluiten om het pand te verhuren. Je ontvangt dan elke maand huur van de huurders in je beleggingspanden. Het tweede rendement is waardevermeerdering. Historisch gezien stijgt de waarde van vastgoed op de lange termijn. Dit betekent dat na verloop van tijd je pand meer waard wordt. Door deze waardestijging kan je het pand op een later moment voor een hogere vraagprijs verkopen.

2. Diversificatie van je portefeuille

Mensen zijn vaak huiverig als het aankomt op het investeren van geld. Veel mensen zijn bang om hun investering te verliezen. Het is waar dat investeren risico’s met zich meebrengt. Wed daarom nooit op één paard, maar kies ervoor om je investeringen te spreiden. Investeren in vastgoed is een goede manier om je portefeuille te diversifiëren. Vastgoed vertoont namelijk een lage correlatie met de aandelen en crypto markten. De vastgoedmarkt is erg stabiel en zal niet zomaar in elkaar zakken. Investeren in vastgoed is dus een alternatief voor aandelen op de beurs of een goede aanvulling op je beleggingen.

3. Investeren levert meer op dan sparen

Wist je dat de juiste investering meer oplevert dan je spaargeld? Spaargeld wordt minder waard in tijden van hoge inflatie. Daarnaast zorgt een lage spaarrente ervoor dat je spaargeld aan koopkracht verliest. Investeren in vastgoed biedt bescherming tegen inflatie. Inflatie heeft namelijk ook invloed op de huurprijzen. Wanneer de inflatie hoog is, dan gaan de huurprijzen ook omhoog. Laat dus niet je geld op de bank staan, maar investeer vandaag nog, bijvoorbeeld in een interessant vastgoedproject.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.