3000% rendement met een driepoot op Unibail Rodamco

3000% rendement met een driepoot op Unibail RodamcoEen driepoot is een zeer krachtige optiestrategie waarmee een zeer hoog rendement kan worden behaald. Wij zetten een driepoot op met opties op Unibail Rodamco omdat dit vastgoedfonds in een mooie stijgende trend zit en deze stijging lijkt voort te zetten.

Unibail Rodamco steeg circa 900%

In de afgelopen 20 jaar wist Unibail Rodamco op te klimmen van circa € 20 naar € 200. Voor de goede orde, dit is dus nog los van een forse jaarlijkse dividenduitkering. Natuurlijk, Unibail Rodamco heeft tussen 2007 en 2009 wel een daling laten zien van meer dan 50%, maar is weer aardig op weg om dit verlies weg te poetsen.

Nieuwe cyclusbodem

De weekgrafiek heeft eind juni een nieuwe cyclusbodem gevormd. Het eerste deel is het meest bullish en dit is ook duidelijk te zien. Deze cyclusbodem is op de daggrafiek ook duidelijk te zien. In de daggrafiek lijkt er zich zelfs alweer een nieuwe dagcyclus af te tekenen. Tijd dus voor een strategie met opties waarmee geprofiteerd kan worden van een stijging: een driepoot.

0,01% a 0,015% aan kosten

Unibail Rodamco is aantrekkelijk als fonds om met opties te werken vanwege de in absolute zin hoge koers. 1 optie staat voor 100 aandelen maar door de koers praten we over een exposure van circa € 19.000. De relatief hoge kosten van opties worden op deze manier dus relatief laag. € 2 a € 3 euro per optie is 0,01% a 0,015% aan kosten. Dat is te overzien, niet waar?

Bullishe driepoot

Driepoot op Unibail Rodamco dagOmdat we verwachten dat Unibail Rodamco verder kan stijgen, Unibail Rodamco vormde vorige week een eerste hogere bodem na de correctie van mei en juni, zetten we bullishe driepoot op. Een driepoot bestaat dus uit drie poten waarbij de buitenste opties een short strangle vormen en de middelste poot een gekochte call of een put is, afhankelijk van de visie op het aandeel.

Opbrengst van de short strangle

Met de opbrengst van de short strangle, een geschreven call aan de bovenkant en een geschreven put aan de onderkant, wordt de aankoop van de call of put in het midden gefinancierd. De investering is dus gering, wat een enorme winstpotentie oplevert.

In dit geval kijken we naar de volgende driepoot:

  • we kopen een call UBL (Unibail Rodamco) SEP 185 voor € 10,13 en
  • verkopen 1 sep call 200 voor € 3,45 en
  • verkopen 1 sep put 180 voor € 4,13.

Investering € 2,55.

De 180-200 strangle geeft de grenzen aan waarbinnen we verwachten dat Unibail Rodamco blijft bewegen. Voor de short strangle 180-200 op Unibail Rodamco ontvingen we dus € 7,58 en dit gebruikten we ter financiering van de aankoop van de call 185. De investering kwam hierdoor uit op € 2,55.

Maximale winst

De maximale winst wordt bereikt als Unibail Rodamco op de derde vrijdag in september boven € 200 sluit. Het verschil tussen de geschreven call 200 en de gekochte call 185 is dan een opbrengst van € 15. Op basis van de investering van € 2,55 is dat natuurlijk een enorme winst in 2 maanden.

Op jaarbasis 2970% rendement

Uitgaande van een maximale winst van € 1245 op een investering van € 255 is dat een rendement van 488% in 2 maanden. Op jaarbasis is dat 2970% rendement. Niet slecht toch?

Margin door geschreven put

Maar omdat we een short strangle hebben, moeten we natuurlijk ook een margin aanhouden. De geschreven call wordt afgedekt door de gekochte call, maar de geschreven put is natuurlijk niet afgedekt. Beleggers die dat risico te groot vinden, kunnen natuurlijk altijd nog onder de koers van de geschreven put een lagere put kopen.

Short straddle of CPR

Alternatief is natuurlijk om de positie eerder te sluiten of te kiezen voor het leveren van de aandelen tegen de koers van de put. Met een short straddle of een CPR kan vervolgens worden gewerkt met de aandelen die in portefeuille zijn gekomen, onder voorwaarde natuurlijk dat nog steeds sprake is van een stijgende trend.

300% op jaarbasis

Bij Binck wordt gevraagd om een margin van € 2600 aan te houden om het risico van een daling van Unibail Rodamco op te kunnen vangen. Als we rekenen met de margin en de investering komen we uit op circa 40% rendement in 2 maanden zodat we uitkomen op circa 240% op jaarbasis. Nog steeds leuk toch?

driepoot op Unibail Rodamco

Driepoot is niet zonder risico

We moeten u natuurlijk nog wel wijzen op de risico’s, want 240% of 3000% op jaarbasis, afhankelijk hoe je rekent, is natuurlijk niet zonder risico. Als Unibail Rodamco fors daalt, dan zien we in de grafiek dat het rode vlak 1 op 1 daalt met de koers van Unibail Rodamco. Een driepoot is dus zeker niet zonder risico.

Risico gelijk aan 100 aandelen

Maar zoals gezegd, als je toch de aandelen zou willen hebben, dan is het risico gelijk aan het kopen van 100 aandelen. Zorg er dan wel voor dat u voldoende geld apart houdt om daadwerkelijk de aandelen te kunnen kopen, in dit geval € 18.000.

Donderdag weer webinar

En net als met het kopen van de aandelen, die tegen de verwachting in dalen, kan een CPR of short straddle strategie worden gebruikt. Wilt u meer strategieën zien, kijk dan donderdag naar mijn webinar.

LIVE bijwonen

Op donderdagavond 25 juli verzorg ik vanaf 20:00 uur een bijzondere online uitzending. Ik onthul mijn 7 belangrijkste optiestrategieën. U kunt de uitzending LIVE bijwonen. Ontdek hoe u met opties uw vermogen beschermt en hoe u prachtige rendementen kunt maken.

Meld u aan

Na afloop zal ik LIVE vragen beantwoorden. Meld u daarom zo snel mogelijk aan!

https://www2.gotomeeting.com/register/181356970

Mocht u ideeën, tips en gedachten hierover hebben, type ze dan s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op https://beleggen.com

Harm van Wijk
BeursBulletin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.