33 procent rendement met Unibail Rodamco

33 procent rendement met Unibail RodamcoOptieAlert: wij schrijven (openingverkoop) 1 call ULA JUN14 220 en 1 put JUN14 160 (short strangle) en ontvangen als combi circa 3,05 euro. Margin 2142 euro

Unibail Rodamco komt al een jaar niet van zijn plaats. Maar je hoeft niet wachten op een stijging van de aandelenkoers om geld te verdienen. Beleggers die opties schrijven, weten dat Unibail Rodamco een mooi aandeel is om de tijds- en verwachtingswaarde op te strijken.

Het schrijven van opties is zeer interessant bij een aandeel dat zijwaarts beweegt, zoals Unibail Rodamco. Bij aandelen die zijwaarts bewegen kun je namelijk zowel callopties als putopties schrijven. En daarmee kun je indrukwekkende rendementen behalen.

Unibail Rodamco blijft gelijk

Unibail Rodamco vormt lagere toppen en hogere bodems de afgelopen maanden. De druk van de stijgende steunlijn en de dalende weerstandslijn zorgen er voor dat Unibail Rodamco vroeg of laat richting moet kiezen. Door het schrijven van opties, bijvoorbeeld met een short strangle, kunnen we profiteren van deze zijwaartse beweging.

Unibail Rodamco mag circa 15% dalen

Ik koos voor een putoptie ruim onder het dieptepunt van 2013 en voor een call boven de top van 2013. Ik koos voor een call 220 en een put 160 met expiratiedatum 20 juni 2014. De aandelen Unibail Rodamco zouden dus circa 15% mogen dalen. Vanaf het huidige niveau kan tot expiratie de koers nog circa 16% stijgen zonder dat we in de problemen komen.

Short strangle UBL

Ik ontving € 0,64 voor de calls UBL JUN14 220 en voor de puts JUN14 160 ontving ik € 2,43. Voor deze short strangle ontving ik als combinatie totaal dus € 3,07. Voor 1 short strangle wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa € 2500. Omdat we € 307 ontvingen, werd er direct € 307 op de rekening bijgeschreven. Na aftrek van transactiekosten is dat € 303,10.

Nettorendement van 33%

Uitgaande van € 2437 aan margin en een premieontvangst van € 303 is er dus een netto investering van € 2134. Dit levert dan een nettorendement op van 14% in 154 dagen. Dit komt dan neer op 33% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de 3% inflatie te kunnen trotseren.

Iedere maand € 60 tijdswaarde

Per dag ontvangen we gemiddeld € 1,97 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 60 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit en dat dus 5 maanden achter elkaar.

Bijsturen

We kunnen, zeker met langere opties, natuurlijk altijd bijsturen door aandelen te kopen en er een opties/covered-optie-2/” title=”covered”>covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken of de positie te sluiten.

Covered call

Een andere mogelijkheid is om te werken met een covered call. Je schrijft dan de calls op de aandelen die je in bezit hebt. Of als je een lagere investering wilt, koop je Sprinters long in plaats van de aandelen. Wij kochten in september 1000 Sprinters long, wat overeenkomt met 100 aandelen Unibail Rodamco.

OptieAlert: wij kopen 1000 Unibail-Rodamco Sprinter Long 158,00 ISIN NL0010211801 tegen de actuele koers (momenteel circa 3,19 euro)

In plaats van 100 aandelen a € 180 is € 18.000, investeerden we dus maar 1000 maal € 3,19 is dus € 3190. Inmiddels staan deze Sprinters op € 4,17 zodat we circa € 1000 winst hebben. Maar we schreven ook callopties op deze positie en het resultaat hiervan is een verlies € 250 (de aandelen zijn gestegen, dus maken we verlies op de geschreven calls) zodat we per saldo € 729 hebben verdiend.

Op basis van de investering van circa € 6000 (€ 3000 margin en € 3000 voor de Sprinters) is dat een rendement van 12% in circa 4 maanden. Kijk voor meer uitleg over deze strategie op https://beleggen.com/unibail-rodamco-vormt-een-hogere-bodem/

Gratis webinar

Ik kom met een aantal nieuwe online seminars, die u gratis live kunt volgen. Ze leveren u veel financiële kennis op – een voorwaarde om uw verliezen op de beurs te beperken. De webinars zijn al door duizenden beleggers gevolgd.

Aanstaande woensdag 22 januari om 20.00 uur geef ik daarom een live uitzending waarin ik al uw vragen over beleggen en OptionAlert beantwoord.

Stel uw vragen hier, dan hoort u het antwoord aanstaande woensdag tijdens de live-uitzending.

U volgt dit online seminar gratis vanachter uw tablet of computer. Meld u direct aan om het webinar woensdag 22 januari, 20.00 uur bij te wonen.

Met hartelijke groet,
Harm van Wijk

P.S. Stel uw vragen over beleggen hier.
P.P.S. Meld u hier aan om aan het webinar deel te nemen. 
Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

5 antwoorden
 1. Gamma
  Gamma zegt:

  Oeps sorry

  Maar heb net een Call Juni 200 en een put Juni 160 geschreven voor 5.70

  Wie schrijft die blijft zullen we maar zeggen, en als het niet uitkomt, dan gewoon weer doorrollen naar volgende series :)

  Beleggen is niet zo moeilijk als het lijkt, maar gokken op de beurs, is als zelfmoord :)

  Zeker nu in deze onzekere tijden

  Beantwoorden
  • Peter
   Peter zegt:

   Ik ben ook voorstander van wat meer risico. Na de eindejaarsrally lagen de gemiddelden ver uit elkaar. Dan kan je verwachten dat de stijging niet eindeloos doorgaat. Dan zou ik inderdaad een geschreven call van 200 aandurven.

   Als de van eind januari nog even doorgaat als de lucht uit de meeste koersen en zou ik puts schrijven op de eerstvolgende steun. Nog even geduld daarvoor. Als de AEX in de buurt van 356/360 komt is het moment van voluit schrijven voor mij aangebroken.
   Donderdag heb ik voor een geschreven put maart 24,5 gekozen. Als de koers toch lager zakt, rol ik door naar april en koop ik tegelijk een call.
   Ook op unilever heeft de koersdaling (door de druk op de valuta’s van sommige opkomende landen) stilaan voor opportuniteiten gezorgd: een geschreven put februari 27,5 lijkt me al mooi. Tegelijk heb ik nog geschreven calls lopen aan februari 30 (bekijk de grafiek maar: twee weken geleden piekte de koers even boven de 30). Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik een gekochte call aan 30 in mijn bezit heb met expiratie december 2017. Ik was dus niet bang om calls te schrijven toen de koers aan sprintje had ingezet.
   Met het schrijven van calls heb ik op 5 maanden tijd al ruim de helft van de aankoopwaarde van de gekochte call terugverdient. Als dit zo doorgaat, zal ik in de tweede helft mijn aankoop terugverdient hebben. Iedere geschreven call die niet uitgeoefend wordt, is dan pure winst tot december 2017.
   De dag dat ik met opties leerde werken, was het begin van veel beursplezier.
   Mvg
   Peter

   Beantwoorden
   • Gamma
    Gamma zegt:

    Ik begrijp je verhaal niet helemaal Peter, maar je hebt het over calls 200 schrijven op Unibail, en dan over een geschreven put op 24,5?
    Dan over Unilever?

    Sorry maar ik mis iets :)

    Ook begrijp ik niet om voluit te schrijven bij 356/360

    Beleggen is niet zo moeilijk als het lijkt.
    Pak gewoon een aandeel dat wel veel beweging vertoond maar eigenlijk niet van zijn plaats komt, zoals RD ASML MT en nog vele anderen.

    Maak een analyse waar het aandeel over 12 maanden zal staan, en schrijf put en call opties op die aandelen, met de geanalyseerde uitoefenprijs.

    Soms gaat het compleet fout, maar who cares, omdat je altijd, door kunt rollen naar een volgende serie, tenzij je word aangewezen om te leveren of te kopen :(
    Maar ook dan kun je ontsnappen, door opnieuw te schrijven.
    Maar zorg ook altijd voor voldoende kapitaal, om evt. aankopen te kunnen ondervangen.
    Het ergste wat kan gebeuren, is dat er niet voldoende margin is, zodat posities worden gesloten, zonder enige inspraak :(

    Maar dit gebeurt zelden, dus gewoon schrijven :)

    Na ruim 30 jaar optie beleggen, hoop ik wel te weten waar Abraham de mosterd haalt ;)

    Beantwoorden
 2. Peter
  Peter zegt:

  Geachte,
  mijn post is inderdaad wat verwarrend.
  De geschreven call 200 gaat inderdaad over unibail.

  De geschreven put 24,5 gaat over shell.

  De geschreven put 27,5 gaat over unilever.

  Daarnaast bedoel ik dat de aex gerust mag zakken naar 360. Dan pas kies ik er voluit voor om puts te schrijven op de AEX of op individuele aandelen.

  Ik hoop dat dit iets duidelijker is nu, :-).

  Ik merk dat u zelf belegt met de nodige branie. Zelf schrijf ik zelden op lange termijn (pakweg 12 maanden). De tijdwaarde verdwijnt immers veel sneller op korte termijn.

  Ik geef u 100% gelijk dat er altijd voldoende margin moet zijn. Dus ervoor zorgen dat je niet plots in geldnood komt.
  Mvg
  Peter.

  Beantwoorden
  • Gamma
   Gamma zegt:

   Ja sorry Peter, maar nu is alles duidelijk :)

   Ik heb ook geschreven put RD 25 op December voor wat meer rendement ;)

   Unilever doe ik nog niet

   Probeer te begrijpen hoe ik beleg.
   Het is niet om snelle winsten te behalen, maar om een goed rendement uit de beleggingen te krijgen

   Maar zoals ik nu zie, heb je het wel door :)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.