40% rendement met Heineken

40 procent rendement met HeinekenHeineken is in de afgelopen jaren verdrievoudigd. Zo saai zijn defensieve aandelen dus ook weer niet. Al is de stijging van de afgelopen jaren wel atypisch voor Heineken. De bierbrouwer is de jaren er voor niet echt van zijn plaats gekomen. Heineken is, afgezien van een paar forse correcties, een stabiel fonds.

Hoe saaier een aandeel, hoe betrouwbaarder

Wat er ook gebeurt, mensen blijven kennelijk toch bier drinken. Om het leven te vieren of er aan te ontvluchten. Deze voorspelbaarheid is voor beleggers natuurlijk interessant. Want hoe saaier een aandeel, hoe betrouwbaarder en hoe meer we er aan kunnen verdienen.

Heineken op recordniveau

Heineken scherpte in 2013 het recordniveau aan en viel vervolgens weer wat terug. Als we naar de grafiek kijken, dan zien we dat we weer aan de bovenkant zitten van een stijgend trendkanaal. We zien ook dat Heineken de afgelopen maanden in een dalende trend zat door de kenmerkende lagere toppen en lagere bodems.

Short strangle op Heineken

Kortom we zitten in een correctie binnen de stijgende trend, een meer neutrale fase dus. Een interessant moment om een short strangle op te zetten, maar dan wel met zeer brede grenzen. We kiezen voor een call 70 en een put 32 zodat we het aandeel veel ruimte geven. Voor deze short strangle ontving ik voor de combinatie in totaal € 2,20.

4 dividenduitkeringen

Een nieuwe aanval op het oude recordniveau is natuurlijk niet uit te sluiten. Omdat Heineken in april vermoedelijk € 0,36 en in augustus € 0,56 dividend uitkeren, verlaagt dit de koers. Als we kijken naar de expiratiedatum 18 december 2015, dan kunnen we nog 4 dividenduitkeringen verwachten.

Heineken mag met 40% stijgen

De koers zal door de dividenduitkeringen circa € 1,84 dalen. Tot de grens van € 70 is bereikt, mag Heineken in de komende 2 jaar met 40% stijgen. Voor we in de problemen komen met de put, mag Heineken circa 40% dalen dus ook aan de onderkant geven we het aandeel wat ruimte. We komen dan overigens rond de bodem uit van 2011. Hier mag daardoor wel de nodige steun worden verwacht.

Heineken mag met 40% dalen

Mocht Heineken overigens 40% dalen, dan is er ook nog niet zoveel aan de hand. We zouden dan de aandelen kunnen laten leveren voor de uitoefenprijs van € 32 waarop we dan door de ontvangen premie van € 2,20 een korting krijgen en dus effectief rond € 30 de aandelen in bezit zouden krijgen.

Nettorendement 40% op jaarbasis

Voor de short strangle wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa 1380 euro. Omdat we € 660 ontvangen, komt de netto investering uit op € 731 na aftrek van kosten. Hierdoor is een nettorendement van 90% in 809 dagen te behalen. In deze 2 jaar komt dat op jaarbasis neer op 40% op jaarbasis.

Iedere maand € 24 tijdswaarde

Iedere dag ontvangen we gemiddeld € 0,80 aan tijd- en verwachtingswaarde voor het risico dat we lopen. We lopen het risico dat we de aandelen moeten kopen voor € 32 uit hoofde van de putoptie. Ook lopen we het risico dat we de stukken moeten leveren voor € 70 (afgezien van de ontvangen premie van € 2,20).

Covered strangle

Wie denkt dat Heineken een nieuw meerjarig record gaat vestigen, die zou de aandelen kunnen kopen. In combinatie met de geschreven call en put heet dat dan een covered strangle. De calls of de puts doorrollen of de positie sluiten is natuurlijk ook altijd nog een mogelijkheid.

Driepoot Heineken

Wie denkt dat Heineken wel eens zou kunnen gaan dalen, die zou (een deel van) de opbrengst van de geschreven opties een putoptie kunnen kopen tussen de beide grenzen, bijvoorbeeld de HEI DEC16 P 36 voor ongeveer anderhalve euro. In combinatie met de geschreven call en put heet dat dan een driepoot. Een deel van de ontvangen premie wordt dan geïnvesteerd, in dit geval in de put.

Rendement 102%

Je investering is niets, sterker nog, je krijgt nog geld toe. Natuurlijk moet je wel margin aanhouden voor de geschreven call. De maximale winst is het verschil tussen de beide putopties (€ 4) plus de ontvangen premie (€ 2,20-€ 1,50). Het rendement komt dan uit op 102%, dat is 46% op jaarbasis, maar dan ligt het risico aan de bovenkant. Alles hangt dus af van je strategie, je visie op het aandeel, de ontwikkeling van het aandeel en het risicoprofiel.

Handleiding ‘Geld verdienen met opties’

Download de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.

+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren.

+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert.

+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

Kijk voor meer informatie op https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.