64 procent rendement met Fugro

67 procent rendement met FugroFugro zit al jaren in een zijwaarts patroon, maar het laatste jaar met een positieve ondertoon. Met het schrijven van opties maken we gebruik maken van het feit dat je tijds- en verwachtingswaarde kunt verdienen. De optiecode van Fugro is overigens bij Interactive Brokers (o.a. Todays, Lynx) FUGR en bij Binck, Alex en SNS is de code FUR.

Het schrijven van opties is lucratief bij een aandeel dat zijwaarts beweegt, zoals Fugro omdat je dan zowel callopties als putopties kunt schrijven. Je verdient dan aan twee kanten en dus zijn er mooie rendementen te behalen. Maar welke combinatie kiezen we dan?

Met behulp van Finodex kunnen we razendsnel doorrekenen welke combinatie het meest interessant is. Op basis van actuele koersen worden alle optiecombinaties van Euronext Amsterdam doorgerekend en meest interessante verschijnen dan op je scherm. Een soort Google voor opties.

Deze zoekmachine is in staat om op basis van een aantal criteria veel combinaties door te rekenen en kwam donderdagmiddag met een aantal suggesties voor een short strangle. Vervolgens kun je op basis van je eigen voorkeuren dan een geschikte combinatie selecteren.

Ik koos voor Fugro vanwege het zijwaartse verloop van het fonds en het feit dat de RSI, de koopkrachtindicator, na maanden eindelijk weer overbought is geworden. Dit geeft aan dat de beweging van het fonds weer krachtiger zijn geworden.

De RSI bevindt zich weer in een zogenoemde Bull Range. De RSI blijft dan boven 40. De bevestiging dat we in een positieve fase zitten, krijgen we als de RSI boven 70 weet te komen. Samen met de hogere bodem ten opzichte van 2013 biedt dit weer perspectief voor dit aandeel.

Maar we willen natuurlijk niet dat de koers van het aandeel boven de uitoefenprijs van de call of onder de uitoefenprijs van de put komt. We moeten dus op zoek naar een combinatie waar we brede grenzen hebben, waarbinnen het aandeel dan de komende 9 maanden blijft.

De zoekmachine van Finodex kwam met de 55 call en de 35 put voor maart 2015. De koers van Fugro staat momenteel precies in het midden dus Fugro mag 21% stijgen en 23% dalen. Grafisch ziet dat er zo uit:

Fugro_Short_Strangle

Short strangle Fugro

Ik ontving € 0,71 voor de calls maart 55 en voor de puts 35 ontving ik € 0,94. Voor deze short strangle ontving ik als combinatie totaal dus € 1,65. Voor 1 short strangle wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa € 430. Ik schreef 4 combinaties, dus dat levert een margin op van 1721 euro. Omdat we € 660 ontvingen, werd er direct € 642 op de rekening bijgeschreven, vanwege de transactiekosten.

Nettorendement van 64%

Uitgaande van € 1721 aan margin en een premieontvangst van € 642 is er dus een netto investering van €1079. Dit levert dan een nettorendement op van 59% in 337 dagen. Dit komt dan neer op 64% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de 3% inflatie te kunnen trotseren.

Iedere maand € 58 tijdswaarde

Per dag ontvangen we gemiddeld € 1,90 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 58 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit en dat dus 9 maanden achter elkaar.

Bijsturen

We kunnen natuurlijk altijd bijsturen door aandelen te kopen en er een opties/covered-optie-2/” title=”covered”>covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken of de positie te sluiten.

Bestel een proefpakket

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.