65% rendement met Binck

65 rendement met BinckBinckBank liet het de afgelopen weken behoorlijk afweten en verspeelde de winst die in de voorgaande maanden werd opgebouwd. Gelukkig stapten we net voor deze grote daling uit, maar nu met belangrijke bodems in zicht, stappen we weer in.

Het aandeel bereikte in 2012 een dieptepunt rond € 4,90 en Binck lijkt op te veren boven dit meerjarig dieptepunt. Het dividendrendement is opgelopen naar 7,62%, aanzienlijk meer dus dan wat je op een spaarrekening krijgt.

Binck koopt 62.103 aandelen in

In het kader van het aandeleninkoopprogramma zoals aangekondigd op 16 december 2011, maakt Binck bekend dat gedurende de periode van 22 april 2013 tot en met 26 april 2013 62.103 aandelen Binck zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 5,7780.

In januari werden in totaal 206.684 aandelen ingekocht tegen een gemiddelde koers van € 7,2575 per aandeel. In februari werden in totaal 196.882 aandelen ingekocht tegen een gemiddelde koers van € 7,6188 per aandeel.

Het aandeleninkoopprogramma loopt tot juni door. Dit programma is een steuntje in de rug voor de aandeelhouder, maar is, zoals ook is gebleken, geen garantie dat het aandeel verder gaat stijgen. Het was bovendien logischer geweest als Binck het aandeleninkoopprogramma rond € 6 opvoert en rond € 8 wat had afgezwakt. Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 5,86

Dividendrendement (Dividend Indicated Gross Yield) 7,62%

Koers-winst (Estimated P/E(12/2013))           8,86

Het aandeel viel terug binnen de stijgende trend en zou opnieuw een hogere bodem kunnen vormen. Omdat Binck nu de voorgaande bodems in zicht heeft, mag de blik voorzichtig naar boven worden gericht. Voorwaarde is dus wel dat deze bodem standhoudt.

Door de forse daling zijn de premies van de opties op Binck fors opgelopen. Voor een put DEC 2013 met als uitoefenprijs € 5,50 ontvangen we circa 0,50 euro. Deze premie kunnen we gebruiken om de aandelen goedkoper te kunnen kopen als we worden geassigned voor de puts. We zullen echter alleen worden geassigned als de koers verder daalt.

Indien de aandelen Binck boven € 5,50 blijven, kan een rendement van circa 65% worden behaald op basis van de margin van circa € 572 (we ontvangen 100 maal € 0,50 voor 235 dagen).

Mochten de aandelen geleverd worden, dan kunnen we deze aandelen gebruiken om een andere optieconstructie op te zetten. De aankoopprijs van de aandelen wordt dan verlaagd met € 0,50 door de ontvangen premie en komt dan (€ 5,50 min € 0,50) uit op € 5, rond de laagste koers van de afgelopen jaren.

Handleiding Geld verdienen met opties 2.0

Meer strategieën zoals deze vindt u in vernieuwd handleiding Geld verdienen met opties. De handleiding is uitgebreid met een hoofdstuk over de Iron Condor en een hoofdstuk over Spreads.

Download op https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties. U ontvangt tevens als bonus Excel spreadsheets, waarmee u eenvoudig de beste opties kunt selecteren.

Optiedag met Cees Smit, Harry Klip, Jan Robert Schutte en Harm van Wijk

Op dinsdag 21 mei zullen in Maarssen Harm van Wijk, Harry Klip, Jan Robert Schutte en Cees Smit de geheimen van winstgevend beleggen met opties met u delen.

Aan bod komen onder andere:
• Basics, synthetics call-put pariteit & arbitrage
• 3M’s en emotionele belegger
• Soorten opties en (hefboom)werking
• Theorie van opties en hoe u deze toepast in de praktijk
• Optiegrieken: delta, gamma, vega, rho
• Optiestrategieën: butterflies, spreads, straddles, driepoten in theorie en praktijk
• Strategieën met grafieken
• Short Strangle

Als u interesse heeft voor deze zeer interessante dag, dan kunt u zich aanmelden op
http://www.beursbulletin.nl/scripts/Gateway.php?action=DienstenCursusAction

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.