7 cryptocurrencies onder $ 2 en kans maken om de volgende Bitcoin te worden

Cryptocurrencies kent Mark R. Hake van InvestorPlace als zijn broekzak. Hij vond 7 cryptocurrencies die minder dan $ 2 kosten en die kans maken om de volgende Bitcoin te worden. Bitcoin is tot nu toe zo snel gestegen dat iedereen die begint te investeren in cryptocurrencies min of meer gedwongen wordt om naar alternatieve investeringsmogelijkheden te kijken.

GRATIS HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET BITCOIN EN ETHEREUM

Alles wat je moet weten over de Bitcoin. Overzichtelijk ingedeeld en zeer toegankelijk geschreven. De belangrijkste vragen én antwoorden in 1 boek. Bestel gratis op https://www.30aandelen.nl/btc46516562/?utm_source=organic&utm_medium=website

Bitcoin even boven $60.000

In mei kwam BTC-USD even boven $60.000, een stijging met circa 100% ten opzichte van $ 28.972 op 31 december 2020. Veel beleggers overwegen andere cryptocurrencies die mogelijk een beter instapmoment tegen een goedkopere aankoopprijs bieden.

7 cryptocurrencies kans volgende Bitcoin

Ethereum met bijna 400% gestegen

Ook Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, is sterk in prijs gestegen. ETH-USD is met bijna 400% gestegen vanaf het niveau van $ 730,37 dat werd opgetekend op 31 december 2021. Hake ging op zoek naar altcoins, die lagere absolute prijzen hebben dan deze twee belangrijkste cryptocurrencies.

Ethereum

Cryptocurrencies onder $ 2

Deze alternatieve keuzes kunnen hetzelfde ‘meteorisch’ voordeel opleveren dat zowel Bitcoin als Ethereum tijdens hun levensduur hebben gekend. Elk van deze cryptocurrencies wordt verhandeld onder $ 2. Dat betekent dat je voor $ 2.000 tot 1.000 munten of tokens kunt kopen. Dus als ze ooit voor meer dan $ 100 handelen, zoals Litecoin (CCC: LTC-USD), momenteel voor ongeveer $ 350, of Filecoin (CCC: FIL-USD), voor circa $ 150, dan kunnen beleggers grof geld verdienen.

Dit zijn 7 cryptocurrencies die onder de $ 2 noteren en die de volgende Bitcoin zouden kunnen worden aldus Hake:

Dogecoin (CCC: DOGE-USD)

Rippel (CCC: XRP-USD)

Cardano (CCC: ADA-USD)

VeChain (CCC: VET-USD)

Stellaire lumen (CCC: XLM-USD)

Tron (CCC: TRX-USD)

BitTorrent (CCC: BTT-USD)

Laten we eens even van dichtbij kijken naar deze cryptocurrencies.

Dogecoin (DOGE-USD)

Bron: Margaret Jung / Shutterstock.com

Prijs: $ 0,464807

Marktkapitalisatie: $ 60,70 miljard

Dogecoin

Dogecoin is oorspronkelijk gemaakt als een grap om de opkomst van Bitcoin na te bootsen, maar is sindsdien een eigen leven gaan leiden. Maar zal die grap blijven duren? Ze zou wel eens voorbij kunnen zijn, gezien de gekke koersbewegingen in de afgelopen weken. Bovendien heeft Dogecoin een enigszins inflatoire tokenaanbodstructuur.

Dit komt omdat het token elk jaar slechts 5 miljard nieuwe Dogecoin uitgeeft. Met een huidig ​​totaal van 128 miljard Dogecoin betekent dit dat de gemiddelde jaarlijkse stijging 3,90% is. Maar elk jaar neemt deze procentuele stijging af naarmate de basis noemer stijgt. Deze tokenaanbodstructuur kan Dogecoin in feite een nuttige cryptocurrency maken voor betalingen in de reële economie. De reden is dat enkele economen zeggen dat economieën een klein beetje inflatie nodig hebben, wat zowel de snelheid van uitgaven als prijsstijgingen helpt verklaren.

Het ontmoedigt mensen ook om de valuta te hamsteren, ook al stijgt deze in waarde. Aangezien de meeste grote economieën op de lange termijn gemiddeld met 3% of meer groeien, helpt de groei van meer dan 3% wat betreft het aanbod van de cryptocurrency deze groei op te vangen.

Kijk daarom af en toe eens of Dogecoin het komende jaar meer dan alleen een cultstatus krijgt. Volgens Hake zou het een goede kans heeft om een marktwaarde van $ 100 miljard te overschrijden, waardoor het de op twee na grootste cryptocurrency zou zijn, dus na Bitcoin en Ethereum.

Als de koers bijvoorbeeld $ 1 zou halen, zou deze crypto met bijna 120% zijn gestegen ten opzichte van de huidige prijzen, waardoor het een marktkapitalisatie van iets minder dan $ 130 miljard zou hebben. Dat staat nog ver af van de marktwaarde van Ethereum van $ 409 miljard. Er lijkt dus een opwaartse limiet te zijn voor hoe hoog deze munt zou kunnen vliegen.

Zowel Robinhood als Webull bieden de mogelijkheid om Dogecoin te kopen. Ik vermoed dat dit ook een grote rol heeft gespeeld in de stijging van Dogecoin. U kunt dit echter nog steeds niet doen op Coinbase (NASDAQ: COIN).

Ripple (XRP-USD)

Bron: Shutterstock

Prijs: $ 1,43

Marktkapitalisatie: $ 50,3 miljard

Ripple, opgericht in 2012, is besmet door rechtszaken ingezet door zowel de SEC als door particuliere investeerders. In januari gooide Coinbase Ripple van de beurs. Bij sommige andere beurzen is het echter nog steeds mogelijk om in Ripple te handelen. Als je bereid bent de SEC-problemen over het hoofd te zien kan Ripple uiteindelijk slagen.

Ripple wil een real-time betalingsvereffeningssysteem zijn zonder terugboekingen. Het probleem is dat er in deze ruimte ook een aantal andere cryptocurrencies zijn. Nochtans is de munt ondanks de problemen gestegen.

XRP-USD sloot bijvoorbeeld 2020 af op $ 0,2324. Op 10 mei was het $ 1,43. Dit betekent dat de crypto dit jaar tot dusver met 515% is gestegen. Hake vermoedt dat er een goede kans is, gezien de speculatieve koorts, dat de Ripple-token de grens van $ 100 miljard zou kunnen overschrijden. Dat geeft uitzicht op nog eens 98,8% potentiële winst. Maar toch lijkt het raadzaam om voorzichtig te zijn.

Cardano (ADA-USD)

Bron: Shutterstock

Prijs: $ 1,68

Marktkapitalisatie: $ 53,6 miljard

Cardano is een platform met een ander blockchain-validatiesysteem dan Bitcoin of Ethereum. Die blockchains gebruiken mijnbouw en een proof-of-work-beloningssysteem voor miners. Cardano’s systeem, Ouroboros genaamd, is gebaseerd op een proof-of-stake validatie.

Iedereen kan zijn Cardano inzetten om een ​​blockchain-set te valideren en hiervoor beloond te worden. Dit proces gebruikt aanzienlijk minder elektriciteit dan cryptomining. Zelfs Ethereum gaat volgend jaar over op dit systeem. Cardano is er al en is momenteel de grootste proof-of-stake validatie blockchain en crypto in werking.

ADA-munten kunnen ook worden gebruikt voor peer-to-peer-afwikkeling bij betalingstransacties. Het platform maakt ook slimme contracten en applicaties mogelijk die op zijn platform kunnen worden uitgevoerd. Het bedrijf dat Cardano heeft opgericht, IOHK, bepaalt echter de regels voor het platform en heeft de groei ervan gefinancierd. Tot op heden zijn er niet veel grote bedrijven die het platform gebruiken.

Verwacht niet dat Cardano vanaf hier dramatisch zal stijgen, gezien de reeds enorme marktkapitalisatie. Naarmate de acceptatie echter in de loop van de tijd toeneemt, kan het token verder in waarde stijgen.

GRATIS HANDLEIDING Valkuilen goud en zilver VAN DRS. HARM VAN WIJK

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Ontvang gratis de handleiding direct via de mail. Meld je aan op https://www.tienstappen.nl/valkuilen-goud-zilver/

VeChain (VET-USD)

Bron: Shutterstock

Prijs: $ 0,21

Marktkapitalisatie: $ 13,3 miljard

Hake besteedde ook uitgebreid aandacht aan VeChain en het op supply chain en logistiek gerichte blockchain-platform. In feite gebruiken een aantal grote ondernemingen VeChain nu om hun voorraden bij te houden.

Eén van die bedrijven in Noorwegen, genaamd DNV, volgt commerciële vrachtschepen en hun lading. Volgens Seeking Alpha was het een early adopter van blockchain-technologie om deze inventaris bij te houden.

VeChain is ook uniek omdat het een soort dividend, genaamd VeThor (CCC: VTHO-USD), uitkeert aan houders van VET-tokens. Hake schat dat het dividendpercentage iets meer dan 1,3% bedraagt. Dit maakt VET-USD een werkelijk unieke blockchain en cryptocurrency. De VeThor-cryptocurrency wordt afzonderlijk verhandeld en is alleszins ook een blik waard.

Stellar Lumens (XLM-USD)

Bron: Shutterstock

Prijs: $ 0,67

Marktkapitalisatie: $ 15,46 miljard

Stellar Lumens is een blockchain-protocol voor betalingssystemen dat geldoverdrachten over de hele wereld wil vergemakkelijken. In 2017 begon Stellar Lumens samen te werken met de regering van Oekraïne.

Ze zijn nog altijd volop aan het onderhandelen om een ​​nationale digitale valuta te ontwikkelen. Dit wordt een kenmerkende gebeurtenis voor Stellar Lumens als het project van de grond komt. Volgens Wikipedia is Stellar in wezen een open sourceprotocol voor het uitwisselen van geld of tokens. Het werd opgericht door Jed McCaleb, die Mt. Gox oprichtte en mede-oprichter was van Ripple.

Het succes van Ripple hangt af van de mate waarin het betalingssysteemplatform over de hele wereld zal worden toegepast. Tot dusverre heeft het beperkt succes gehad. Het kan langer duren dan de meeste mensen willen wachten tot het Stellar Lumens-platform wordt aangenomen door nationale regeringen en bedrijven. Daarom lijkt deze crypto momenteel minder interessant, tenzij het speelveld in de komende maanden grondig veranderd. In ieder geval hebben we Stellar Lumens op ons lijstje met te volgen crypto’s gezet.

Tron (TRX-USD)

Bron: Shutterstock

Prijs: $ 0,128

Marktkapitalisatie: $ 9,1 miljard

Tron is een besturingssysteem gebaseerd op een blockchain met een onafhankelijk peer-to-peer netwerk. De Tron Foundation haalde oorspronkelijk $ 70 miljoen op in een eerste muntenaanbieding in China. Sindsdien is de TRX-USD-crypto, genaamd Tronix, gestegen tot bijna $ 10 miljard aan marktwaarde.

Wikipedia meldde dat de Tron-crypto een controversiële achtergrond had, inclusief beschuldigingen van plagiaat en bepaalde andere beschuldigingen. De Tron Foundation verzette zich tegen deze beschuldigingen en paste haar modus operandi aan door BitTorrent over te nemen, het grootste peer-to-peer netwerk voor het delen van bestanden.

Justin Sun heeft Tron opgericht en is nu ook de CEO van BitTorrent. Volgens Coindesk ziet hij Tron als een levensvatbare concurrent van Ethereum. Dat zou een belangrijke reden kunnen zijn waarom Tron het dit jaar goed heeft gedaan. Tron eindigde 2020 op 2,69 cent. Met 12,8 cent is het 376% gestegen sinds het begin van het jaar. Het is de moeite waard om te kijken naar TRX-USD, dat het goed kan blijven doen naarmate het wordt geaccepteerd. Maar ook ditmaal geldt dat we hand niet in het vuur durven te steken over de kansen op winstgevendheid bij deze crypto. Het blijft koffiedik kijken over de toekomst van de crypto’s in het algemeen en Tron in het bijzonder. Zaak is in ieder geval om de gang van zaken op de voet te blijven volgen.

BitTorrent (BTT-USD)

Bron: Shutterstock

Prijs: $ 0,00637

Marktkapitalisatie: $ 4,2 miljard

BitTorrent is een peer-to-peer platform voor het delen van bestanden, opgericht door Bram Cohen en later verkocht aan Tron (zie hierboven). Het platform probeert de mogelijkheid van gebruikers om gegevens en grote elektronische bestanden te verspreiden te verbeteren met behulp van een gedecentraliseerd protocol.

Aanvankelijk werd het protocol gebruikt om illegale downloads van illegale films en andere media op gedecentraliseerde basis toe te staan. Later, na het ontvangen van private equity-financiering, sloot BitTorrent deals met de grootste zeven filmstudio’s om zich te ontdoen van illegale auteursrechtkwesties. Onlangs heeft BitTorrent licenties gekregen van een aantal van deze filmstudio’s om hun inhoud te verspreiden. Dit maakt zijn cryptocurrency behoorlijk waardevol.

Hoewel deze valuta niet in de top 20 staat, wilde Hake ze opnemen, omdat hij denkt dat deze crypto het komende jaar aanzienlijk in waarde kan stijgen. Dit komt omdat het platform de echte problemen oplost met betrekking tot het delen van grote bestanden, wat het een groot groeipotentieel geeft.

Sinds de verkoop van BitTorrent aan Tron, heeft oprichter Bram Cohen een nieuwe cryptocurrency Chia (CCC: XCH-USD) gevonden. Het doel is om het voor mensen gemakkelijker te maken om ongebruikte ruimte op hun computers te gebruiken om cryptocurrencies te minen en geld te verdienen.

Onlangs is BitTorrent toegevoegd aan een nieuwe centrale, Poliniex, waardoor het kan worden ingezet door validators. Deze beurs is ook eigendom van investeerders, waaronder Justin Sun, die BitTorrent in 2018 kocht. Sommigen speculeren dat dit de recente opleving zou kunnen verklaren. Zoek naar BitTorrent om het goed te blijven doen wat betreft de acceptatiegraad

Conclusie kansrijke cryptocurrencies

Deze 7 crypto’s (eigenlijk 8 als je VTHO-USD meetelt) hebben allemaal prijzen onder de $ 2 en behoren qua marktkapitalisatie tot de top 20 van grootste cryptocurrencies. Dit impliceert een aanzienlijke mate van acceptatie. Het betreft geen prille cryptocurrencies die net zijn opgericht en die nog alles moeten bewijzen.

De theorie achter deze crypto’s is dat men een groot aantal stuks kan kopen, gezien de huidige lage prijzen en gezien er voldoende potentieel voorradig is. De marktkapitalisaties van deze crypto’s kunnen nog sterk groeien.

Risicospreiding bij cryptocurrencies

Een mix van investeringen in alle of een aantal van deze digitale cryptocurrencies zal het in de loop van de tijd goed kunnen doen. Door in meer dan één crypto te beleggen worden de risico’s gespreid, wat de risico’s op grote ontgoochelingen verkleint.

Het blijft inderdaad zaak om niet alle eieren in dezelfde mand te leggen, zeker niet in de cryptowereld. Wil bovenstaande zeggen dat je Bitcoin of Ethereum in de steek moet laten ten voordele van de ‘alternatieve’ crypto’s die hierboven opgesomd worden? Dat is zeker niet het geval.

Cryptocurrencies in de mist

Het probleem blijft dat er nog steeds een dikke mist boven het landschap van de crypto’s hangt. Niemand durft te voorspellen wie er in dit universum tot de winnaars zal behoren en wie tot de verliezers. Er zal nog heel wat water naar de zee moeten vloeien alvorens we dit met enige vorm van zekerheid weten. Maar dat is ook één van de aantrekkingspunten van de cryptowereld.

Zet je schrap: de waterstofgolf is op komst. Met deze aandelen ben je als belegger van de partij

Download nu het gratis rapport. Alternatieve brandstoffen trekken uiteraard ook de aandacht van de beleggers, wat blijkt uit het feit dat de koersen van heel wat aandelen die van ver of van dichtbij met waterstof zijn gelinkt een forse stijging te zien gaven Klik op de link om te downloaden: https://www.30aandelen.nl/water/?utm_source=organic&utm_medium=website

Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.