71% rendement met Fugro

71% rendement met FugroFugro ging in korte tijd van de toppen van 2012 naar de bodem van 2012. Het vertrek van de topman en een winstwaarschuwing vielen bij beleggers in slechte aarde. Na de klap trad er consolidatie op, zodat sprake lijkt van bodemvorming bij de bodemonderzoeker.

Bodem aanstampen

Fugro test stijgende steunlijnOmdat Fugro nu de bodem van juni aanstampt, mag de blik voorzichtig naar boven worden gericht. Voorwaarde is dus wel dat deze bodem standhoudt. Dit bodemproces lijkt de stijgende trendlijn sinds 1996 te testen. Onder de bodems van 1996, 2003 en 2009 is een stijgende steunlijn ontstaan.

Groei van het dividend met ruim 12,5% per jaar

De netto groei van het dividend bedroeg 12,56% over de afgelopen 5 jaar. Momenteel is het dividendrendement 3,5% per jaar, aanzienlijk meer dan een spaarrekening of een obligatie oplevert. Op Bloomberg komen we de volgende cijfers tegen:

Koers € 42,81

Dividendrendement 3,50%

Koers-winst (Estimated P/E (12/2012))         11,35

Aandelen goedkoper kopen

Door de forse daling zijn de premies van de opties fors opgelopen. Voor een put MRT13 met als uitoefenprijs 42 ontvangen we circa 2,15 euro. Deze premie kunnen we gebruiken om de aandelen goedkoper te kunnen kopen als we worden geassigned voor de puts. We zullen echter alleen worden geassigned als de koers verder daalt.

Rendement van circa 71%

Indien de aandelen boven 42 euro blijven, kan een rendement van circa 71% worden behaald op basis van de margin van circa € 1000 (we ontvangen 100 maal € 2,15 voor 108 dagen). Omdat de dagcyclusbodem lijkt te zijn gevormd, houden we rekening met de eindfase van de weekcyclus, waardoor een mooi herstel kan worden ingezet.

Niet voor iedereen geschikt

Mochten de aandelen geleverd worden, dan kunnen we deze aandelen eventueel gebruiken om een andere optieconstructie op te zetten. Vanwege het hoge rendement, en dus het hoge risico, is deze constructie zeker niet voor iedereen geschikt.

Handleiding Geld verdienen met opties

Meer strategieën zoals deze vindt u in de handleiding Geld verdienen met opties. Download op https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties. U ontvangt tevens als bonus Excel spreadsheets, waarmee u eenvoudig de beste opties kunt selecteren. Met mijn ‘30 dagen niet goed, geld terug garantie’ loopt u geen enkel risico.

OptieAlert

Optiestrategieën worden per e-mail en sms verstuurd aan de abonnees van www.optiealert.nl BeursBulletin hanteert voor deze portefeuille een systeem dat uniek is in de beleggingswereld. U betaalt hier niet voor een periode maar voor het behaalde rendement. Ga voor meer informatie naar www.optiealert.nl.

Spreekt deze strategie u aan? Wat zou u nog willen toevoegen? Ik kijk uit naar uw ideeën, tips en gedachten. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column.

Drs.Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

1 antwoord
 1. johannes vinke
  johannes vinke zegt:

  Soms kan beleggen simpel zijn
  Gisteren (26 Nov) daalde FUGRO
  Ik heb een aantal calls dec12 43 aangeschaft, voor 1,08
  Vandaag (27 Nov) door de stijging FUR van 4,82 naar 43,83 is de waarde van deze calls 1,63
  50% in 1 dag en ik denk dat het nog wel hoger kan, hoogste koers vandaag ten slotte 44,04

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.