89 procent rendement met de Franse CAC40

CAC scherpt meerjarig record aanLeden van BeursBulletin.nl en bezoekers van www.beleggen.com hebben de voorgaande 2 jaar met AEXAlert kunnen profiteren van bijna 60% rendement. Inmiddels is de gratis dienst AEXAlert overgegaan in OptionAlert. Inmiddels is dit het 12de bericht dat aan de leden van OptionAlert is verzonden: OptionAlert: wij schrijven (openingsverk.) 1 put CAC40 apr 4050 en 1 call CAC40 apr 4600 (short strangle) en ontv. 28,50 euro als combi. Margin circa 3000 euro

Kans op hetzelfde, hoge rendement

OptionAlert werkt volgens het bewezen systeem van AEXAlert. Ook OptionAlert geeft aan- en verkoopinformatie, maar gaat een stap verder. Niet alleen krijgt u signalen voor de AEX, maar ook voor bijvoorbeeld de S&P500, Russell, CAC40 en de DAX, waardoor een bredere spreiding wordt bereikt.

 AEX-Alert

Meerjarige record CAC40

De Franse CAC40 scherpte afgelopen week het meerjarige record verder aan. De stijgende trend wordt hiermee bevestigd. Maar je bent niet afhankelijk van een stijging van de CAC40 om geld te verdienen. Beleggers die opties schrijven, weten dat de CAC40 een mooie index is om de tijd- en verwachtingswaarde op te strijken.

Schrijven van opties

Het schrijven (verkopen) van opties is zeer interessant bij een index die in absolute zin een hoge waarde heeft. Bij de CAC40, de 40 grootste aandelen van Frankrijk, kennen we een contractgrootte van 10. Ieder optiecontract staat daarom voor 10 maal 4366 punten, dus 43.660 euro.

Transactiekosten

Eén optiecontract kost ongeveer 2 euro, dus voor 2 euro koop of verkoop je dus een mandje aandelen ter waarde van ruim 40.000 euro. De transactiekosten zijn dus laag, wat het rendement ten goede komt. Bij indices, zoals de CAC40, kun je eenvoudig tegelijk callopties en putopties schrijven (short strangle). Ook bij Binck en Alex kun je, net als bij de AEX, een combinatieorder plaatsen voor de CAC40.

Short strangle

Je kunt indrukwekkende rendementen behalen met een short strangle. Een strangle is een optiecombinatie van een (zelfde aantal) call + put met verschillende uitoefenprijzen (strikes) en dezelfde expiratiedatum. Bij een short strangle wordt zowel de call als de put geschreven (verkocht) en wordt dus tweemaal premie ontvangen.

Short Strangle

Maximale winst

Zowel de call als de put zijn out-of-the-money: de uitoefenprijs van de call ligt boven de huidige waarde van het aandeel, die van de put ligt onder de huidige waarde. Als de index flink stijgt, neemt de waarde van de calloptie toe. Daalt daarentegen de CAC40, dan wordt de putoptie meer waard. De maximale winst bij een (ongedekte) short strangle is de ontvangen premie bij expiratiekoers tussen de uitoefenprijzen van de call en de put.

CAC40 blijft gelijk

De CAC40 is natuurlijk niet uit de gevarenzone, getuige de lagere toppen sinds 2000. De druk van de stijgende steunlijn (sinds 2011) en de dalende weerstandslijn zorgen er voor dat CAC40 vroeg of laat richting moet kiezen. Door het schrijven van opties, bijvoorbeeld met een short strangle, kunnen we profiteren van deze zijwaartse beweging.

CAC40 mag circa 7% dalen

Het systeem koos voor een putoptie met een uitoefenprijs van 4600 punten voor de call en een put 4050 met expiratiedatum 18 april 2014. De CAC40 zou dus circa 7% mogen dalen. Vanaf het huidige niveau kan de CAC40 tot expiratie nog circa 5% stijgen zonder dat we in de problemen komen.

Short strangle CAC40

Ik ontving voor de calls CAC40 Apr 4600 € 10,70 en voor de puts Apr 4050 ontving ik € 17,80. Voor deze short strangle ontving ik als combinatie totaal dus € 28,50. Voor 1 short strangle wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa € 3000. Omdat we € 285 ontvingen, werd er direct € 281 op de rekening bijgeschreven, vanwege de transactiekosten.

Nettorendement van 89%

Uitgaande van € 3207 aan margin en een premieontvangst van € 281 is er dus een netto investering van € 2926. Dit levert dan een nettorendement op van 9,6% in 39 dagen. Dit komt dan neer op 89% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de 3% inflatie te kunnen betalen.

Iedere maand € 219 tijdswaarde

Iedere dag ontvangen we gemiddeld € 7,20 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 219 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit. Op jaarbasis zou je zo dus circa € 2630 aan premie kunnen verdienen, circa 89% van de netto investering (de margin die je moet aanhouden min de ontvangen premie).

Bijsturen Strangle

We kunnen natuurlijk altijd bijsturen door futures, Sprinters, Speeders of Turbo’s te kopen en er een opties/covered-optie-2/” title=”covered”>covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken. Ook kunnen we natuurlijk de positie sluiten door de opties terug te kopen.

Terugkopen

Het terugkopen houdt in dat de verkochte (geschreven) optie worden gesloten door een sluitkoop waarmee de positie weer nul is. Omdat er tijd- en verwachtingswaarde is verdampt, kopen we terug tegen een lagere koers dan we hebben verkocht en daaruit resulteert een winst. Overigens lukt dat natuurlijk niet altijd!

Video Short Strangle

Een short strangle kent namelijk een (behoorlijk) risico. Je moet dus goed weten wat je doet. Misschien helpt deze video daar ook bij:  http://www.youtube.com/watch?v=PjAui2puot4 U kent de resultaten voor AEXAlert (60% rendement in 2 jaar). Met OptionAlert krijgt u er nog vele extra’s bij.

Mis de extra’s niet

De leden van OptionAlert kunnen kiezen uit alle portefeuilles die BeursBulletin aanbiedt. Hiermee wordt ruim 1000 euro per maand aan waarde aan OptionAlert geboden voor slechts 49 euro per maand. De 11 onderdelen zijn:

OptionAlert indices

 € 66,33

DividendPortefeuille

 € 66,33

ETF-portefeuille

 € 66,33

SuperMomentumPortefeuille

 € 66,33

TopPortefeuille

 € 66,33

RatioPortefeuille

 € 66,33

AandelenAlert

 € 139,00

OptieAlert aandelen

 € 139,00

IndexAlert

 € 139,00

OlieAlert

 € 33,00

ProtectiePortefeuille

 € 33,00

FuturePortefeuille

 € 139,00

Handleidingen

 € 141,00

Totale waarde

 € 1.161,00

We laten dus niets aan het toeval over om onze missie te realiseren:

“Het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen, door het verhogen van het Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden”

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.