Hewlett-Packard Weekly

Hewlett-Packard Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy Hewlett-Packard als Aandeel van de Week gepresenteerd. Hewlett-Packard is met tickersymbol HPQ aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse Hewlett-Packard:

Hewlett-Packard Logo

Hewlett-Packard Logo

Hewlett-Packard is een Amerikaanse technologie-onderneming met hoofdkantoor in Palo Alto, de Verenigde Staten. Hewlett-Packard produceert en levert hardware (scanners, printers, computers, laptops) en software aan consumenten, midden- en kleinbedrijf (MKB), alsmede aan grote ondernemingen. Bovendien is Hewlett-Packard actief op de (Amerikaanse) overheidsmarkt, zoals de gezondheidszorg en het onderwijs.

Het bedrijf werd op 1 januari 1939 in een garage in Palo Alto opgericht door William Redington Hewlett en David Packard. Hewlett-Packard is volgens onderzoeksbureau Gartner inmiddels uitgegroeid tot de grootste computerfabrikant ter wereld, nadert de Chinese concurrent Lenovo (die de computer-activiteiten van IBM overnam) HP snel.

Opsplitsing Hewlett-Packard
Hewlett-Packard kondigde in oktober 2014 een opsplitsing aan. De divisie die pc’s en printers maakt, wordt afgesplitst van het onderdeel dat zich bezighoudt met de levering van hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt. Volgens CEO  Whitman ligt de herstructurering van HP ”op koers”, waardoor de opsplitsing naar verwachting eind dit jaar zal worden voltooid.

In het gebroken boekjaar 2014 behaalde Hewlett-Packard een omzet van $111,5 miljard, een daling van 1% procent ten opzichte van het boekjaar 2013. De meeste divisies, onder meer de software- en printertakken, zagen de omzet dalen in het laatste kwartaal. De computerdivisie deed het daarentegen goed met een omzettoename van 4%. Vooral de verkopen van HP-laptops deden het goed, waardoor de krimp bij de desktopcomputers werd gecompenseerd.

Onderstaande grafiek geeft de omzet, de winstmarge en de omzet op kwartaalbasis weer.

Income Statement Hewlett-Packard

Income Statement Hewlett-Packard

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $73,8 miljard.
– Omzet: $111,5 miljard.
– Dividendrendement: 1,6%.
– Koers/winst-verhouding: 15,4.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: 3,03.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager

de ‘PEG-ratio’, hoe beter. Op dinsdag 24 februari publiceert Hewlett-Packard de resultaten over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar.

Daggrafiek Hewlett-Packard

Hewlett-Packard Daily Chart

Hewlett-Packard Daily Chart

Hewlett-Packard heeft na een korte dip in december de stijgende trend hervat en tikte vervolgens bijna $41 aan wat de hoogste koers betekent sinds april 2011. In oktober afgelopen jaar tikte het aandeel een low aan van $31,62. Vervolgens herstelde het aandeel sterk, waarbij in december een hogere bodem werd gevormd ten opzichte van de bodem in oktober.

Het aandeel vormde medio december een opwaartse gap tussen $38,76 en $38,95 hetgeen op kracht duidt. De stijgende exponentiële moving averages (10, 20, 40 en 47) kunnen als een steunzone fungeren voor de koers. Momenteel noteert het aandeel circa $40 en we achten een longpositie opportuun met koersdoel van $49 zijnde de high van 2011. Het stop-loss niveau zouden we evenwel onder de bodem van december leggen, bijvoorbeeld net onder $37.
Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: $40,82.
Tweede weerstand: $40,95.
Eerste steun: $38,95.
Tweede steun: $37,11.

OptieAcademy OptieAanbevelingen:
Gezien de gestage uptrend, achten we de kans op een verder stijging aanwezig. We hebben vanwege de feestdagen nog geen positie ingenomen in Hewlett-Packard. Zodra we een positie innemen, zullen we dit exclusief aan onze abonnees communiceren.

Masterclass Opties Basis op vrijdag 9 januari in Best
Leer succesvol beleggen in opties op vrijdag 9 januari aanstaande in Best middels de Masterclass Opties Basis.

Na deze intensieve en interactieve dag, kunt u zelfstandig succesvol beleggen met opties. In deze volledig verzorgde dag voor €397 (inclusief bonussen) komen de elementen van prijsvorming van opties aan bod, alsmede diverse strategieën, waaronder spreads, straddles en strangles.

Daarnaast wordt aandacht geschonken aan Money Management, Technische Analyse en hoe om te gaan met handelsstrategieën. Dus wanneer in- en uit de markt stappen en welke optiestrategie toe te passen.

U leert:

 • Verschil in risico tussen Long/Short Call en Put.
 • Optiegrieken: waaronder de delta.
 • Hoe extra rendement te maken op aandelen.
 • Hoe aandelen met korting te kopen.
 • Optiestrategieën goed toepassen: zoals call- en putspreads, straddles, strangle, credit- en debitspreads.
 • Verschillende strategieën toe te passen in diverse markten: Bullish, Bearish en Neutral.
 • Zelfstandig succesvol beleggen in opties.
 • In groepjes passende opdrachten/case studies te doen.

Geheel verzorgde dag voor €397
Geheel verzorgde dag voor €397 bij Beursbox te Best. Van 09:00 uur tot 17:30 uur. Deze masterclass is met lunch, koffie, thee, frisdrank en parkeerplaats.

Bonussen (totale waarde €152):

 • 1 maand Optie Aanbevelingen t.w.v. €75.
 • 1 e-book naar keuze t.w.v. €77. 

Heeft u interesse? Kijk hier voor het gehele programma en voor meer informatie.  

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Hewlett-Packard (HPQ). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.