Microsoft weekly OptieAcademy Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse softwareconcern Microsoft als Aandeel van de Week gepresenteerd. Microsoft is een toonaangevend concern dat onder meer softwarepakketten en besturingssystemen verkoopt. Microsoft maakt deel uit van de Amerikaanse Dow Jones Index en wordt verhandeld onder het tickersymbol MSFT.

De bovenstaande weekgrafiek geeft de fraaie uptrend aan van MSFT sinds eind 2011 vanaf een niveau rond $25. Afgelopen week bereikte het aandeel een 14-jarig recordniveau van $45,71. Sinds begin dit jaar zit het fonds in een fraaie uptrend en is hard op weg naar de top van 2013 rond €60.

Over Microsoft
MSFT, dat een gebroken boekjaar hanteert, heeft in het afgelopen kwartaal 7,1% minder winst behaald. Dit komt door financiële tegenvallers als gevolg van de overname van mobiele telefonie activiteiten van Nokia. Om de winstgevendheid te verhogen gaat Microsoft volgend jaar tot 18.000 banen schrappen, oftewel 14% van het personeelsbestand.

De kwartaalomzet uit overgenomen Nokia activiteiten, zijnde de verkoop van telefoons, kwam uit op $1,99 miljard. Het operationele verlies bedroeg $692 miljoen. De omzet van Microsoft uit commerciële verkopen steeg met 11% tot $13,48 miljard. De sterke prestaties uit de verkoop van Windows, Office en andere software werden echter door de negatieve impact van Nokia overschaduwd. Microsoft boekte een nettowinst van $4,61 miljard, oftewel $0,55 per aandeel, voor het laatste kwartaal. In dezelfde periode vorig jaar kwam de nettowinst uit op $4,96 miljard ($0,59 per aandeel). De totale omzet steeg met 18% tot $23,38 miljard.

Het fonds heeft een marktkapitalisatie van ruim €367 miljard. De koers/winst-verhouding bedraagt circa 17 terwijl het dividendrendement 2,5 % bedraagt. Op 22 oktober rapporteert Microsoft de eerste kwartaalresultaten. Meer informatie over Microsoft vind u op de corporate website…

Daggrafiek Microsoft

Microsoft Daily OptieAcademy

Microsoft Daily OptieAcademy

De daggrafiek illustreert een fraaie uptrend met een stevige steunzone rond $42. Momenteel zitten de stieren stevig in het zadel getuige de sterk stijgende voortschrijdende gemiddelden. Het fonds kan weerstand ondervinden bij de high van vorige week rond $46.

De voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 en 47), zie bovenstaande chart, bieden de nodige steun. Rond $42 kunnen we derhalve bij het 47-daags voortschrijdende gemiddelde steun vinden. De kortere voortschrijdende gemiddelden vormen al bij $44 steun.

Uurgrafiek Microsoft

Microsoft Hourly OptieAcademy

Microsoft Hourly OptieAcademy


Belangrijke levels
Eerste weerstand: $45,71
Tweede weerstand: $55,94
Eerste steun: $44,22
Tweede steun: $42,03

Op uurbasis zien we een consolidatie boven $44. Een doorbraak van deze steungrens kan zorgen dat het aandeel terugvalt richting $41,05 , zijnde de low van juli. Met een stop-loss boven $46 gaan we voor een te verwachting daling richting $41 over een aantal maanden.

Optiestrategie Microsoft

Op Microsoft zijn opties genoteerd, die verhandelbaar zijn op de Amerikaanse optiebeurs.Op basis van bovenstaande technische analyse reiken we een optiestrategie aan met oktoberopties bij een koers van $44,90. In dit geval kopen we een gekochte oktober-putspread: long OCT 45 Put @ $1,73 en short OCT 43 Put $0,88. Per saldo dus $0,85 betalen voor een ‘2 punten putspread’. Dit is tevens het maximale verlies wat we kunnen verliezen bij deze strategie. Het winstpotentieel is $2 minus 0,85 dus een maximale winst van $1,15 zijnde 135% (exclusief transactiekosten) in een paar maanden is mogelijk.

Wilt u ook leren hoe winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan donderdag 14 augustus naar de unieke coachingsdag Opties: Van theorie naar Praktijk met Harm van Wijk, Herbert Robijn, Harry Klip en Jan Robert Schutte. Klik hier voor meer informatie…

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Microsoft (MSFT). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.