Aandeel van de Week 33: Transocean upstream

Transocean Weekly

Transocean Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse Transocean als Aandeel van de Week gepresenteerd. Transocean exploiteert boorplatformen en levert diensten aan de gas- en olie-industrie. Het aandeel wordt op de NYSE verhandeld onder het tickersymbol RIG, wat toepasselijk ‘boorplatform’ betekent. Op onderstaande weekgrafiek is duidelijk te zien dat het aandeel voor de derde keer dit jaar het steunniveau van $38 heeft getest. Op dit moment vinden we dit een kansrijk aandeel met een stijgingspotentieel richting $46 wat de high is van eind juni, oftewel Transocean: upstream.

Een voorwaarde is wel dat het aandeel boven de steunzone rond $38 weet te blijven. Een doorbraak van dit steunniveau zorgt dat het positieve scenario vervalt. Op dit moment zetten we vooralsnog onze kaarten op een verdere stijging.

Daggrafiek Transocean

Transocean Daily OptieAcademy

Transocean Daily OptieAcademy

Transocean bereikte de afgelopen weken een dieptepunt rond $38 waarna de koers weer opveerde. Of dit voldoende is om definitief de weg omhoog te vervolgen zal nog moeten blijken. Onder dit niveau leggen we in ieder geval een stop-loss.

Uurgrafiek Transocean

Transocean Hourly OptieAcademy

Transocean Hourly OptieAcademy

Bovenstaande uurgrafiek laat het fraaie herstel zien vanaf het dieptepunt van de vorige week. Het aandeel kan steun vinden bij de (10,20,40 respectievelijk 47) voortschrijdende gemiddelden. Dat is op een niveau tussen $38,80 en $39,15. Op uurbasis zit er weer muziek in. Mocht blijken dat Transocean boven deze gemiddelden weet te blijven, dan duidt dat op kracht. Zolang dit het geval is, zijn we positief gestemd ten aanzien van dit fonds, oftewel om in oliejargon te spreken: Transocean upstream. We hanteren een koersdoel van $46 zijnde de high van eind juni, met een stop-loss onder $38. Momenteel noteert het aandeel rond $39,50. 

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $39,76
Tweede weerstand: $44,49
Eerste steun: $38,80
Tweede steun: $38,01

Over Transocean
Transocean is een Amerikaanse onderneming die offshore boorplatformen exploiteert en boordiensten levert aan de olie-sector. Transocean kwam in 2010 negatief in het nieuws vanwege de gigantische olieramp in de Golf van Mexico toen het half-afzinkbare boorplatform Deepwater Horizon ontplofte. De olieramp ontstond toen op het boorplatform, eigendom van Transocean en geleased aan oliemaatschappij BP, op 20 april 2010 een explosie plaatsvond na een blow-out. Er ontstond een gigantische olieramp dat naast enorme milieuschade, ook miljarden dollars heeft gekost. Transocean keerde $1,4 miljard aan schadeclaims uit terwijl British Petroleum zelfs $13 miljard moest betalen.

Transocean heeft volgens Bloomberg een marktkapitalisatie van $14 miljard. De koers/winst-verhouding bedraagt circa 22 terwijl het dividendrendement 7,7% bedraagt. Op 6 november rapporteert Transocean de kwartaalresultaten. Meer informatie over Transocean vindt u op de corporate website…

Opties op Transocean
Op Transocean zijn opties genoteerd die op de Amerikaanse markt verhandelbaar zijn. Zodra we een optiestrategie opzetten, zullen we dit aan de OptieAanbevelingen-abonnees communiceren. Te denken valt nu aan hausse-gerichte optiestrategieën zoals driepoten long, gekochte callspreads of verkochte putspreads.

Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclasses Live Trading in samenwerking met BeursBulletin. De eerstvolgende is vrijdag 23 augustus 2014 in Bunnik.

OptieAcademy Masterclass Opties
Masterclass Opties Live Trading vrijdag 22 augustus in Bunnik, van 9:00 uur tot 17:00 uur.

OptieAcademy Crowd

OptieAcademy Crowd

Daarnaast wordt aandacht geschonken aan Money Management, Technische Analyse en hoe om te gaan met handelsstrategieën. Dus wanneer in- en uit de markt te stappen en welke optiestrategie toe te passen. Na deze intensieve en interactieve dag, kunt u succesvol beleggen met Futures, CFD’s en opties. 

Geheel verzorgde dag voor €297
Deze masterclass voor €297 is geheel verzorgd met lunch, koffie, thee, frisdrank en gratis parkeerplaats. 

Bonussen

  • 2 maanden Optie Aanbevelingen t.w.v. €151,
  • 1 e-book naar keuze t.w.v. €77,

Totale waarde bonussen: €228

Heeft u interesse? Kijk hier voor het gehele programma en voor meer informatie.  

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Transocean. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.