Aandeel van de Week 34: BAM

BAM Maand Deze week krijgt u van OptieAcademy BAM als Aandeel van de Week gepresenteerd. BAM is een Nederlandse bouwonderneming die op de Nederlandse beurs verhandeld wordt en die deel uitmaakt van de Midcap-index. We hebben rond €1,89 een speculatieve longpositie ingenomen.

Zoals op bovenstaande grafiek te zien is, zit BAM al jaren in een sterke downtrend. Vanaf de top in 2007 is het aandeel 90% gedaald. Het aandeel tikte vorige week vrijdag een low aan van €1,654. Het historische dieptepunt van €1,292 dateert evenwel uit 1993. Zo snel als BAM vorige week daalde, zo hard veerde het aandeel maandag weer op tot boven €2. Of daarmee alle pijn uit de markt is, zal moeten blijken. Desalniettemin hebben we op het herstel een zeer speculatieve long-positie ingenomen. 

Weekgrafiek BAM
BAM Weekgrafiek

BAM veerde vorige week hard op vanaf het laagste punt van dit jaar. Daarmee werd een voorlopig dieptepunt bereikt rond €1,65. Het fonds kan echter nog wel op weerstand stuiten rond €2,50 zijnde het 10-daags voortschrijdend gemiddelde.

Levels
Eerste weerstand: €2,16
Tweede weerstand: €2,38
Eerste steun: €1,86
Tweede steun: €1,654

Profiel BAM
BAM Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt de sectoren Bouw en techniek, Infra, Vastgoed en Publiek-private samenwerking (PPS). BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit.

Met zo’n 25.000 medewerkers brengt BAM jaarlijks duizenden projecten tot stand, deels spectaculaire bouwopdrachten door omvang of complexiteit.

Marktkapitalisatie
De marktkapitalisatie van BAM bedraagt bijna €557 miljoen. Dekoers/winst-verhouding bedraagt circa 21,8 terwijl het dividendrendement volgens Bloomberg 2,4% bedraagt. Vandaag rapporteerde BAM de halfjaarscijfers: een verlies van €6,6 miljoen versus een winst van €16 een jaar geleden. Aanvankelijk reageerden beleggers negatief: het aandeel dook naar beneden, maar herstelde vervolgens tot boven €1,80. Meer informatie vindt u op de website van BAM. 

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in BAM. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.