Aandeel van de Week 35: Delta Airlines

Delta Airlines Weekly OptieAcademy

Delta Airlines Weekly OptieAcademy

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse Delta Airlines als Aandeel van de Week gepresenteerd. Delta Airlines is een Amerikaanse luchtvaartonderneming, die deeluitmaakt van de luchtvaart-alliantie Sky Team waar KLM ook bij zit. Delta Airlines wordt op de NYSE verhandeld met het tickersymbol DAL.

Op bovenstaande weekgrafiek is duidelijk te zien dat het aandeel al jaren in een stevige uptrend zit, waarbij het dit jaar een all time high heeft bereikt van $42,66. Rond $35 respectievelijk $30 bevinden zich stevige steunniveaus. Ondanks dat het aandeel sterk is gestegen, verwachten we geen al te grote terugval, maar verwachten we ook niet direct een forse stijging. We verwachten dat Delta Airlines de komende tijd op een ‘kruishoogte’ rond $40 blijft bewegen. Op dit moment vinden wij dan ook een neutrale strategie zoals een short strangle opportuun.

Daggrafiek Delta Airlines

Delta Airlines Daily OptieAcademy

Delta Airlines Daily OptieAcademy

Delta Airlines testte begin augustus succesvol de steunzone rond $35. Het aandeel kreeg vervolgens een aanzienlijke lift-off. De bovenkant lijkt begrensd rond $42,66 wat de top van dit jaar aangeeft. Zolang Delta Airlines boven de steunzone rond $35 weet te blijven, is er geen aanleiding tot pessimisme. We verwachten dat Delta Airlines de komende tijd in een brede trading range blijft bewegen van circa .

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $41,08
Tweede weerstand: $42,66
Eerste steun: $38,81
Tweede steun: $36,24

Over Delta Airlines
Delta Airlines is een leidende Amerikaanse luchtvaartonderneming die dagelijks meer dan 5000 vluchten uitvoert in de wereld. Delta Airlines heeft een zeer uitgebreid netwerk met 333 bestemmingen, verdeeld over 64 landen.

Delta Airlines heeft volgens Bloomberg een marktkapitalisatie van $34 miljard. De koers/winst-verhouding bedraagt circa 11,9 terwijl het dividendrendement 0,9% bedraagt.

Fundamentele analyse Delta Airlines OptieAcademy-team
De fundamentele analyse desk van OptieAcademy (onder anderen André Lutmers) is tot de conclusie gekomen dat Delta Airlines relatief goedkoop is: bij de huidige koers wordt slechts 10,5 maal de winst voor volgend jaar betaald, terwijl de koers/winst-groeiratio (price/earning growth) slechts 0,28 bedraagt. Deze zogenoemde ‘PEG-ratio’ wordt berekend door koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst. Delta Airlines heeft de hoogste operationele marge van al haar peers (sectorgenoten), zijnde 17,8% terwijl bovendien Delta Airlines met een omzetaandeel van 38% binnen de Verenigde Staten relatief ongevoelig is voor geopolitieke onrust.

De winstmarge van Delta Airlines steeg in het tweede kwartaal van dit jaar naar 9,7% van 5,9% in 2Q13. Dit was onder andere te danken aan een hogere bezettingsgraad, een stijging in het transportvolume en een effectievere en efficiëntere dienstverlening. Wel zijn de rentekosten door gestegen investeringen in het tweede kwartaal gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal 2013. De directie van Delta Airlines verwacht in het derde kwartaal van dit jaar een daling van de rentekosten versus het derde kwartaal in2013.

Het gemiddelde koersdoel van analisten ligt op circa , een koers waarbij het aandeel met de geprognosticeerde, verdere winstverbetering nog steeds niet duur is. Op 20 oktober rapporteert Delta Airlines de derdekwartaalresultaten. Meer informatie over Delta Airlines vindt u op de corporate website…

Opties op Delta Airlines
Op Delta Airlines zijn opties genoteerd die op de Amerikaanse markt verhandelbaar zijn. Zodra we een optiestrategie opzetten, zullen we dit aan de OptieAanbevelingen-abonnees communiceren. Te denken valt nu aan een neutrale optiestrategie zoals een short strangle, waarbij zowel calls als puts worden geschreven met ‘out of the money’ uitoefenprijzen.

Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties op vrijdag 26 september.

BeursBulletin/OptieAcademy Live Trading met Opties
Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties op vrijdag 26 september.

Gedurende de handelsdag zullen Harm van Wijk, Jan Robert Schutte en Harry Klip live setups en triggers behandelen en mogelijke kansen benutten in de markt met opties.

  • Live Trading o.b.v. cyclus methode
  • Winstkansen vergroten, risico’s beperken
  • Timing technieken o.b.v. cyclusmethode
  • Goed moneymanagement toe te passen
  • Trading-journaal dat u als deelnemer ook van ons zult ontvangen.

Wij zullen live gaan handelen zodra er kansen zijn en u kunt desgewenst ook live gaan traden of anders kennis te nemen van de praktijk.

Deze geheel verzorgde dag voor € 297 (inclusief BTW) zal op vrijdag 26 september op de Golfclub Kromme Rijn te Bunnik plaatsvinden van 09:00 uur tot 17:00 uur. De routebeschrijving vindt u hier…

Als u interesse heeft in deze praktijkgerichte Live Trading Masterclass, dan vernemen we dat graag van u.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Delta Airlines. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.