Aandeel van de Week 37: Honda Motor “stationair”

Honda MotorDeze week krijgt u van OptieAcademy het Japanse Honda Motor Co. Ltd. als Aandeel van de Week gepresenteerd. Het Japanse Honda is de 8-ste automobielfabrikant van de wereld en de grootste producent van motorrijwielen!De onderneming is leidend in de wereld van motoren voor sportboten, ATV’s (all-terrain vehicles), tuinapparatuur, generatoren en pompen terwijl sinds kort ook kleine zakenvliegtuigen worden gefabriceerd. Honda Motor (HMC) is o.a. op de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse Honda Motor:
-De fundamentele analyse desk van OptieAcademy vindt het aandeel op basis van fundamentele overwegingen koopwaardig.
– Beter dan verwachte autoverkopen in de VS over augustus (+6% t.o.v. zelfde periode 2013).
– Sterke stijging (+6%) Honda autoverkoop in Japan.
– Geprognosticeerde stijging van 12,5% voor 2015 (4,83 miljoen versus 4,3 miljoen verkopen in 2014) blijft gehandhaafd door Honda.
– De verkopen in China herstellen, 17% hoger in 1e halfjaar 2014 t.o.v. dezelfde periode in 2013!
– Financiering en lease dragen voor ± 12% bij aan het resultaat

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $61,3 miljard.
– Omzet: $114 miljard (volledig boekjaar).
– Dividendrendement: 1,2%.
– Koers/winst-verhouding: 10,4.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: 0,8.
De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.
Meer informatie over Honda Motor vindt u op de corporate website…

 Weekgrafiek Honda Motor

Honda Motor

Honda Motor

Op bovenstaande weekgrafiek is duidelijk te zien dat het aandeel al jaren geen duidelijke richting weet te kiezen. Sinds eind vorig jaar zit het fonds zelfs in een stevige downtrend vanaf ongeveer $42, waarbij het aandeel dit jaar een low bereikte van $32,42. Rond dit niveau bevindt zich een stevig steunniveau. Sinds begin augustus beweegt Honda in een trading range van ongeveer ,50. Aan de bovenkant ligt weerstand rond $36, terwijl de onderkant lijkt te zijn begrensd op $33,50. Honda beweegt vooralsnog ‘stationair’ wat zich in principe goed leent voor een short strangle: oftewel een combinatie van geschreven calls en puts met verschillende uitoefenprijzen.

Daggrafiek Honda Motor

Honda Motor OptieAcademy daily chart

Honda Motor OptieAcademy daily chart

Honda Motor daalde in de zomermaanden circa 7% en bereikte een bodem op $33,55. Het aandeel zette sinds begin augustus een flauw herstel in, maar strandde op de weerstand rond $35. Wel noteert het aandeel nog boven de steunzone rond $33,55. Zolang dit het geval is, iseen longpositie gerechtvaardigd, al is het allerminst overtuigend.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $34,80.
Tweede weerstand: $36,02.
Eerste steun: $33,55.
Tweede steun: $32,42.

BeursBulletin/OptieAcademy Live Trading met Opties

Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties op vrijdag 26 september.

Gedurende de handelsdag zullen Harm van Wijk, Jan Robert Schutte en Harry Klip live setups en triggers behandelen en mogelijke kansen benutten in de markt met opties.

  • Live Trading o.b.v. cyclus methode
  • Winstkansen vergroten, risico’s beperken
  • Timing technieken o.b.v. cyclusmethode
  • Goed moneymanagement toe te passen
  • Trading-journaal dat u als deelnemer ook van ons zult ontvangen.

Wij zullen live gaan handelen zodra er kansen zijn en u kunt desgewenst ook live gaan traden of anders kennis te nemen van de praktijk.

Deze geheel verzorgde dag voor € 297 (inclusief BTW) zal op vrijdag 26 september op de Golfclub Kromme Rijn te Bunnik plaatsvinden van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Als u interesse heeft in deze praktijkgerichte Live Trading Masterclass, dan vernemen we dat graag van u.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Honda Motor (HMC). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.