Aandeel van de Week 38: 21st Century Fox in de spotlights

Weekgrafiek 21st Century Fox

Weekgrafiek 21st Century Fox

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse 21st Century Fox als Aandeel van de Week gepresenteerd. 21st Century Fox een zeer groot Amerikaans mediabedrijf dat vooral in Nederland bekendheid geniet via betaalzender Fox Sports.

21st Century Fox heeft een groot aantal ‘blockbuster-films’ uitgebracht, waaronder The Day after Tomorrow, Ice Age, Avatar, X-Men en Star Wars, om maar een paar te noemen. 21st Century Fox (FOXA) is op de Amerikaanse effectenbeurs Nasdaq genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse 21st Century Fox:

De business van 21st Century Fox bestaat in hoofdzaak uit de exploitatie van kabeltelevisie-netwerken, televisie- en radio-omroep activiteiten, productie van film- en TV-shows, uitgave van licensies en Sky Italia.

Abonnementen op Fox Sport, Fox Nieuws, FX en verwante advertentie-inkomsten dragen voor ruim 70% bij aan de aandelenkoers. Films en TV-shows voor ruim 15% en omroepactiviteiten en MyNetworkTV voor 9%.

FOXA is een zeer divers mediabedrijf met bekende kabelnetwerken als Fox Sports, Fox News, National Geographics et cetera. De filmstudio’s van Fox behoren tot de grootste van de wereld en Fox Broadcasting Network is één van de vier grootste omroepbedrijven van de Verenigde Staten.

Toenemende concurrentie tussen aanbieders van betaaltelevisie als Comcast, Time Warner, Direct-TV, AT&T en Verizon is in het voordeel van media bedrijven als FOXA. Nadelig kan zijn dat in toenemende mate meningsverschillen ontstaan tussen content-aanbieders en betaaltelevisie aanbieders over de hoogte van abonnementsvergoedingen met als gevolg incidentele ‘black outs’ van tv-kanalen.

Groei in het aanbod van voornamelijk oude content van online streaming aanbieders zoals Netflix biedt mediabedrijven een voordeel in de vorm van licentie-aanbod en daarmee compensatie voor dalende DVD verkopen.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $76 miljard.
– Omzet: $ 31,9 miljard.
– Dividendrendement: 0,7%.
– Koers/winst-verhouding: 20,9.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: 2,3.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter. Meer informatie over 21st Century Fox vindt u op de corporate website…

Weekgrafiek 21st Century Fox
Op bovenstaande weekgrafiek is duidelijk te zien dat het aandeel al jaren maar één richting kent: bergopwaarts. Het aandeel is sinds begin 2013 met meer dan 80% gestegen. Sinds het begin van dit jaar zit FOXA echter gevangen in een trading range van ongeveer ,50. Aan de bovenkant ligt weerstand rond $36,56, terwijl de onderkant lijkt te zijn begrensd op $31. Het aandeel krijgt van ons daarom een nominatie voor een short strangle: oftewel een combinatie van geschreven calls en puts met verschillende uitoefenprijzen.

Daggrafiek 21st Century Fox

Daggrafiek 21st Century Fox

Daggrafiek 21st Century Fox

Het aandeel daalde in juli circa 14% en testte daarmee een belangrijke steunzone rond $31,30. Het aandeel zette sinds begin augustus een zeer sterk herstel in en vormde daarbij twee opwaartse gaps bij $32 en $33 wat teken van kracht aangeeft. Vervolgens bereikte het aandeel een all time high van $36,56. De koers is weliswaar wat teruggezakt, maar vooralsnog noteert het aandeel ver boven de steunzone rond $33. Aan de andere kant ondervindt het aandeel aanzienlijke weerstand bij ,56 waardoor we een short strangle kansrijk achten. Aangezien de trend ijzersterk is, zijn short puts verantwoord, mits het aandeel boven $33 noteert.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $35,82.
Tweede weerstand: $36,56.
Eerste steun: $33,55.
Tweede steun: $31,27.

OptieAcademy:
Gezien de trading range waarin het aandeel zit, achten wij een short strangle een geschikte strategie. We hebben onlangs een unieke short strangle opgezet voor november. Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties op vrijdag 26 september.

BeursBulletin/OptieAcademy Live Trading met Opties

Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties op vrijdag 26 september.

Gedurende de handelsdag zullen Harm van Wijk, Jan Robert Schutte en Harry Klip live setups en triggers behandelen en mogelijke kansen benutten in de markt met opties.

  • Live Trading o.b.v. cyclus methode
  • Winstkansen vergroten, risico’s beperken
  • Timing technieken o.b.v. cyclusmethode
  • Goed moneymanagement toe te passen
  • Trading-journaal dat u als deelnemer ook van ons zult ontvangen.

Wij zullen live gaan handelen zodra er kansen zijn en u kunt desgewenst ook live gaan traden of anders kennis te nemen van de praktijk.

Deze geheel verzorgde dag voor € 297 (inclusief BTW) zal op vrijdag 26 september op de Golfclub Kromme Rijn te Bunnik plaatsvinden van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Als u interesse heeft in deze praktijkgerichte Live Trading Masterclass, dan vernemen we dat graag van u.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in 21st Century Fox (FOXA). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.