Aandeel van de Week 42: Adidas loopt weer hard

Adidas Weekly

Adidas Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Duitse Adidas als Aandeel van de Week gepresenteerd. Adidas is één van de grootste Duitse producent van sportartikelen. Het concern heeft het hoofdkantoor in Herzogenaurach (Duitsland) en behaalde in 2013 met meer dan 50.000 werknemers een omzet van bijna €14,5 miljard.

Adidas was tijdens het recente WK in Brazilië kledingsponsor van 9 landen waaronder uiteraard Duitsland, Argentinië en Colombia. In Nederland speelt Ajax in Adidas-kleding en in Spanje draagt Real Madrid Adidas sportkleding. Manchester United heeft in juli een slag geslagen door Adidas voor 10 jaar £750 miljoen te laten betalen om in Adidas kleding rond te lopen. Op 6 november rapporteert Adidas de derdekwartaalresultaten. Adidas (ADS) is op de Deutsche Börse genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse Adidas:

Onlangs berichtte de zakenkrant Wall Street Journal dat een consortium van investeerders aan een mogelijke overname werkt op Reebok. Naar verluidt wil Jynwel Capital met investeerders gelieerd aan de overheid van Abu Dhabi €1,7 miljard bieden voor de Adidas- dochter. In 2006 heeft Adidas voor de hoofdprijs van €3 miljard betaald voor Reebok. Adidas heeft dus niet veel plezier aan beleefd aan Reebok.

Terwijl het mondiale marktaandeel van Adidas vorig jaar bleef steken op 10,8%, wist concurrent Nike zijn marktaandeel in de wereld daarentegen op te voeren naar 15%.

Marktaandeel Adidas

Marktaandeel Adidas

Onlangs publiceerde Adidas tegenvallende resultaten, maar kondigde maatregelen aan om meer stabiliteit te brengen in de inkomsten. Onduidelijk was echter wat die maatregelen zouden zijn.

Begin oktober kondigde Adidas aan om voor €1,5 miljard eigen aandelen in te kopen. Met de aandeleninkoop haalt het Duitse bedrijf maximaal 10% van het aandelenkapitaal uit de markt. De inkoop start in het vierde kwartaal en loopt waarschijnlijk tot ultimo 2017.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: €12 miljard.
– Dividendrendement: 2,6%.
– Koers/winst-verhouding: 18,6.

Meer informatie over Adidas vindt u op de corporate website…

Weekgrafiek Adidas
De weekgrafiek illustreert de forse daling vanaf de high in begin dit jaar rond €93. Na een acceleratie van de daling in juli, werd in oktober een low bereikt van €53,89. Sinds vorige week is het aandeel sterk in herstel. We hebben deze week een callspread opgezet in Adidas voor een rit richting €60.

Daggrafiek Adidas

Adidas daily

Adidas daily

Het aandeel heeft eind juli tussen €70 en €65 een neerwaarts koershiaat gevormd, wat geen sterk teken is. Adidas zit sinds augustus in een trading range van ruim 10 punten. Een dubbele bodem is er rond €54 gevormd. Deze week is Adidas opgeveerd met een opwaartse gap tussen €54,64 en €56,32. Dit biedt voor de korte termijn opwaarts perspectief. Het aandeel kan op weerstand stuiten bij het 47 daags-moving averages rond €60. Zolang het aandeel boven de opwaartse gap rond €54 noteert, zijn we positief gestemd met koersdoel €60 voor de korte termijn en €63,40 voor de lange termijn. Kortom, Adidas loopt weer hard…

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €63,38.
Tweede weerstand: €70,82.
Eerste steun: €56,09.
Tweede steun: €52,94.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Adidas (ADS). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.