Aandeel van de Week 44: General Motors geeft weer gas

General Motors OptieAcademy Weekly

General Motors OptieAcademy Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse General Motors als Aandeel van de Week gepresenteerd. General Motors is ’s werelds grootste autofabrikant en staat met tickersymbol GM aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse General Motors:
General Motors Company (GM) is een Amerikaanse autofabrikant met een hoofdkantoor in Detroit (Michigan). General Motors ontwerpt, produceert, verkoopt en distribueert auto’s en auto-onderdelen en levert financiële diensten.

General Motors produceert meer dan 10 automerken in 37 landen, waaronder: Alpheon, Chevrolet, Buick,GMC, Cadillac, Opel, en Uz-Daewoo. General Motors biedt werk aan 219.000 mensen en doet zaken in meer dan 120 landen.

In september stelde General Motors dat het binnen 2 jaar een Cadillac introduceert die zelf stuurt, snelheid maakt en remt. Cadillac-modellen worden vanaf 2017 met deze zogenoemde ‘Super Cruise’ technologie uitgerust. Volgens GM-CEO Mary Barra kan het nieuwe systeem niet alleen worden gebruikt op snelwegen en neemt de besturing van de chauffeur over bij snelheden tot 100 km/uur, maar kan ook zeer langzaam rijden in een file.

Onderstaande grafiek geeft de omzet, de winstmarge en de omzet op kwartaalbasis weer.

General Motors

General Motors

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:
– Marktkapitalisatie: $50 miljard.
– Omzet: $156 miljard.
– Dividendrendement: 3,8%.
– Koers/winst-verhouding: 19,98.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: 1,35.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter. Meer informatie over General Motors vindt u op de corporate website…

Daggrafiek General Motors

General Motors Daily Chart OptieAcademy

General Motors Daily Chart OptieAcademy

General Motors is vanaf de top in juli rond $38 aanzienlijk bergafwaarts gegaan een bereikte een dieptepunt rond $29 in oktober. Sindsdien zette het aandeel een herstel in en vormde daarbij een driehoekspatroon. De hogere bodems geven aan dat de verkoopdruk afneemt. Nu is het wachten op een uitbraak boven de $32 waarbij het koersdoel kan worden becijferd op circa $35.

De eerstvolgende belangrijke steun ligt bij $29,82. Het aandeel kan op weerstand stuiten bij $31,62 wat de high is van eind oktober. Momenteel noteert het aandeel circa $31,38. Hoewel van een krachtig herstel nog geen sprake is, zetten we onze kaarten op een stijging vanwege de hogere bodems van de afgelopen weken. Wel zouden we zeker een stop-loss inleggen onder de $29,82. Bij doorbraak van de weerstand bij $32 hebben we een bevestiging dat het consolidatieproces ten einde is en dat GM alle remmen los kan gooien. Onze lange termijn koersdoelen zijn: $35 respectievelijk $38.

Steun- en weerstandsniveaus:
Eerste weerstand: $31,99.
Tweede weerstand: $34,24.
Eerste steun: $29,82.
Tweede steun: $28,82.

OptieAcademy:
Gezien de consolidatiedriehoek met hogere bodems waarin het aandeel zit, achten wij een haussepositie in de vorm van een driepoot long een kansrijke strategie. Er zou een aanvangspositie kunnen worden ingenomen via een short put. We overwegen een positie in te nemen op een iets beter instapmoment.

Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren, winstgevende optiestrategieën op te zetten en uw portefeuille te beschermen tegen een crash? Kom dan naar onze unieke Crash Masterclass op zaterdag 22 november.

Crash Masterclass i.s.m. From 1k to 1 million

From 1K to 1 Million

Unieke Crash Masterclass op zaterdag 22 november in Bunnik i.s.m. From 1K to 1 Million van 9:00 uur tot 17:30 uur. Na deze intensieve en interactieve dag, kunt u zelfstandig posities innemen om in te spelen op een crash. U krijgt strategieën aangereikt hoe u tot zelfs 1 miljoen kunt verdienen in een dalende markt. Enerzijds leert u hoe u uw portefeuille met opties kunt beschermen tegen een mogelijke crash. Anderzijds leert u hoe u veel geld kunt verdienen aan een crash door het juist toepassen van opties.

Geheel verzorgde dag voor €397
Deze masterclass voor €397 is geheel verzorgd met lunch, koffie, thee, frisdrank en gratis parkeerplaats. Er zijn nog slechts 6 plaatsen beschikbaar. 

Bonussen

  • 2 maanden Optie Aanbevelingen t.w.v. €151
  • 1 e-book naar keuze t.w.v. €77
  • 1 boek From 1k to 1 Million t.w.v. €35.

Totale waarde bonussen: €263

Heeft u interesse? Kijk hier voor het gehele programma en voor meer informatie.  

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in General Motors (GM). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.