Aandeel van de Week 47: LyondellBasell heeft chemie

LyondellBasell Weekgrafiek OptieAcademy

LyondellBasell Weekgrafiek OptieAcademy

Deze week krijgt u van OptieAcademy LyondellBasell als Aandeel van de Week gepresenteerd.LyondellBasell is een producent van plastics en chemicaliën en is met tickersymbol LYB aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse LyondellBasell:

LyondellBasell Logo

LyondellBasell Logo

LyondellBasell is één van de grootste producenten van plastics en chemicaliën ter wereld. Samen met raffinage-activiteiten behaalt het bedrijf een jaarlijkse omzet van ongeveer $44 miljard en maakt deel uit van de S&P500-index. LyondellBasell heeft vestigingen op 5 continenten.

LyondellBasell vervaardigt producten en ontwikkelt technologieën die de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen wereldwijd. De producten zijn de basisbouwstenen waaruit talloze alledaagse goederen worden vervaardigd zoals producten voor persoonlijke verzorging, verpakkingen voor verse voedingsmiddelen, lichtgewicht plastic, extra sterke bouwmaterialen, automobielcomponenten, biobrandstoffen, duurzaam textiel, medische toepassingen en vele anderen. Met behulp van LyondellBasell materialen worden duizenden producten veiliger gemaakt, sterker, betaalbaarder en betrouwbaarder.

Moerdijkfabriek van LyondellBasell

De Moerdijkfabriek van LyondellBasell is gevestigd in het gebied van het Havenschap Moerdijk en beslaat een gebied van 34 hectare. Moerdijk produceert Catalloy en Polybuteen-1 polymeren. De Catalloy-fabriek is wereldwijd de grootste en meest geavanceerde in zijn soort en produceert een diversiteit aan hoogwaardige polymeren gebaseerd op propyleen. Catalloy-polymeren worden gebruikt in zeer diverse toepassingen zoals autobumpers, dakbedekking, asfaltmodificatie en voedselverpakkingen

De Polybuteen-1 fabriek is de enige ter wereld in zijn soort en produceert speciale polymeren die verkocht worden voor applicaties zoals waterleidingen, verwarmings- en koelinstallaties. LyondellBasell heeft tevens drie vestigingen in het Rotterdamse havengebied, te weten Botlek, Europoort en Maasvlakte. Het hoofdkantoor van LyondellBasell is gevestigd in Rotterdam.

Onderstaande grafiek geeft de omzet, de winstmarge en de omzet op kwartaalbasis weer.

Incomestatement LyondellBasell

Incomestatement LyondellBasell

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $45 miljard.
– Omzet: $46 miljard.
– Dividendrendement: 2,8%.
– Koers/winst-verhouding: 10,6.
– PEG (koers/winst/groei) ratio: 0,92.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter. Meer informatie over LyondellBasell Industries vindt u op de corporate website…

Daggrafiek LyondellBasell Industries

LyondellBasell Daggrafiek OptieAcademy powered by Finviz.com

LyondellBasell Daggrafiek OptieAcademy powered by Finviz.com

LyondellBasell is vanaf de top in september rond $115 aanzienlijk gecorrigeerd en bereikte een dieptepunt van $81,17 in oktober. Sindsdien zette het aandeel een herstel in en vormde daarbij een opwaarts driehoekspatroon met hogere bodems. Nu is het wachten op een uitbraak van de weerstand op $94,34.

De eerstvolgende belangrijke steun ligt bij $87,66. Het aandeel kan eveneens op weerstand stuiten bij $96,81 wat de high is van oktober. Momenteel noteert het aandeel circa $90,60. Hoewel van een krachtige  stijging vooralsnog geen sprake is, zetten we onze kaarten toch in vanwege de hogere bodems op een stijging. Tussen LyondellBasell en OptieAcademy is er op dit moment chemie, totdat het stop-loss niveau onder de bodem van oktober op $81 wordt geraakt. Bij doorbraak van de weerstand bij $94,34 kunnen we een verdere stijging verwachten richting de top van 22 oktober op $96,81.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: $94,34.
Tweede weerstand: $96,81.
Eerste steun: $87,66.
Tweede steun: $81,17.

OptieAcademy:

Gezien de hogere bodems, met een eerste steunniveau op $88, achten wij een haussepositie middels een gekochte callspread een kansrijke strategie. We hebben vorige week een positie ingenomen.

Wilt u ook leren hoe kansrijke opties te selecteren, winstgevende optiestrategieën op te zetten op basis van Turtle Trading (verzorgd door Rombout Kerstens) en uw portefeuille te beschermen tegen een correctie? Kom dan naar onze Masterclass Live Trading met Opties i.s.m. Rombout Kerstens op woensdag 3 december. 

A.s. Zaterdag speciale Masterclass over Mindset:

Masterclass Optie-maal Presteren i.s.m. sportpsycholoog De Bruin

Masterclass Optie-maal Presteren i.s.m. sportpsycholoog Merijn de Bruin op zaterdag 29 november van 9:00 uur tot 17:30 uur.

In deze volledig verzorgde dagsessie leert u een winnende mindset van een toptrader/topbelegger te creëren. Een goede mindset is noodzakelijk om goede rendementen te behalen. Door persoonlijkheidstesten en praktijkgedeelte krijgt u beter inzicht in uzelf en uw knelpunten.

Geheel verzorgde dag voor €397
Deze masterclass voor €397 is geheel verzorgd met lunch, koffie, thee, frisdrank en gratis parkeerplaats. Er zijn nog slechts 4 plaatsen beschikbaar en vol= vol.

Bonussen

  • 1 maand OptieAanbevelingen t.w.v. €75
  • 1 e-book naar keuze t.w.v. €77
    Totale waarde bonussen: €152

Heeft u interesse? Kijk hier voor het gehele programma en voor meer informatie.  

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in LyondellBasell (LYB). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.