AkzoNobel verliest zijn glans

AkzoNobel  WeeklyDeze week krijgt u van OptieAcademy het Nederlandse verfconcern AkzoNobel als Aandeel van de Week gepresenteerd. AkzoNobel is een toonaangevende verffabrikant en maakt deel uit van de Amsterdamse AEX-index.
De onderstaande weekgrafiek illustreert een fraaie uptrend sinds het dieptepunt in oktober 2011 net onder €30. Sindsdien is het aandeel ruim 100% gestegen om een top te bereiken rond €61 begin dit jaar. Vervolgens daalde het aandeel tot bijna €50 waarbij de stijgende steunlijn momenteel wordt getest.

De koers is in ieder geval al onder belangrijke lows van de afgelopen weken gezakt, wat een bijzonder veeg teken is. Op dit moment vinden wij het aandeel verkoopwaardig met een stop-loss boven de high van juni rond €56.

Ons eerste koersdoel is €48 en op termijn €44 zijnde het koersdoel uit hoofde van het head and shoulders-patroon. Voor ons heeft de hoogglans van AkzoNobel plaats gemaakt voor matglans, oftewel: short.

Over AkzoNobel
AkzoNobel (tickersymbol AKZ) produceert een breed scala aan verven, coatings en specialistische chemicaliën. Het concern is de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als fabrikant van specialistische chemicaliën voorziet het diverse industrieën overal ter wereld. Het fonds heeft een marktkapitalisatie van circa €12,6 miljard. De (twelve months trailing) koers/winst-verhouding bedraagt circa 19,5 terwijl het dividendrendement 2,8% bedraagt. Woensdag 23 juli komt AkzoNobel met de tweedekwartaalresultaten. Meer informatie over AkzoNobel vind je op de corporate website…

Daggrafiek AkzoNobel
AkzoNobel Daily OptieAcademy

De daggrafiek illustreert dat AkzoNobel bezig is met de vorming van een gevaarlijk toppatroon: een head and shoulders-patroon. Het hoofd ligt rond €60 en de neklijn rond €52. Op basis hiervan kunnen we een (minimaal) koersdoel berekenen van €44.

Momenteel voeren de beren de druk op de steunlijn c.q. neklijn rond €52 op. De lagere toppen van de afgelopen maanden zijn een veeg teken aan de wand. We achten de kans op een doorbraak van de neklijn zeer groot, waarna AkzoNobel verder onder druk kan komen te staan.

Het fonds kan aanzienlijke weerstand vinden bij de voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47), zie bovenstaande chart. Rond €54,70 kunnen we derhalve bij het 47-daags voortschrijdende gemiddelde weerstand verwachten. De kortere voortschrijdende gemiddelden vormen al bij €54 weerstand.

Uurgrafiek AkzoNobel
AkzoNobel Hourly

AkzoNobel Hourly

Belangrijke levels
Eerste weerstand: €52,83 Tweede weerstand: €54,40 Eerste steun: €51,72 Tweede steun: €50,50 Met een stop-loss boven de weerstandszone rond €56 gaan we voor een daling richting €44 binnen een aantal maanden. Wel is het overigens wachten op een definitieve doorbraak van de neklijn rond €52 alvorens we een knockout kunnen verwachten.

Optiestrategie AkzoNobel
Op AkzoNobel zijn opties genoteerd, die goed verhandelbaar zijn op de Nederlandse beurs. Afgelopen vrijdag hebben we wederom samen met BeursBulletin een succesvolle live trading masterclass georganiseerd, waarbij we een baissestrategie met opties uiteenzetten. Op basis van de technische situatie hebben we een driepoot short aangereikt met septemberopties: putspread kopen en call schrijven met expiratiemaand september.

De eerstvolgende BeursBulletin/OptieAcademy Live Trading Masterclass vindt plaats op vrijdag 22 augustus. Wilt u ook leren hoe driepoten, short strangles te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze masterclasses.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat
Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in AkzoNobel (AKZ). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.