Aandeel van de Week: Alamos Gold

Alamos Gold OptieAcademy

Alamos Gold OptieAcademy

Deze week heeft OptieAcademy gekozen voor Alamos Gold (tickersymbol AGI) als Aandeel van de Week. Alamos Gold is een Canadese goudmijndelver die onder meer actief is in Mexico, Turkije en de Verenigde Staten. Het fonds heeft een ‘marketcap’ van ruim $1 miljard wat aangeeft dat het niet zo’n groot fonds is.

Sinds de top rond $17 in oktober 2013 is het aandeel bijna 50% gedaald. Rond $9 lijkt Alamos Gold echter een solide steun te hebben gevonden. We zien met $9,43 in het aandeel kansen in het aandeel met een koersdoel van $11,25 en een stop-loss onder $9.

Over Alamos Gold

Alamos is een Canadese ‘mid-tier’ goud producent die eigenaar en exploitant is van de Mulatos Mine in Mexico, één van de goudmijnen met de laagste kosten ter wereld.

Alamos results OptieAcademy

Alamos results OptieAcademy

Het bedrijf heeft een toonaangevend groei profiel met exploratie-en ontwikkelingsactiviteiten in Mexico, Turkije en de Verenigde Staten en is toegewijd om te voldoen aan de hoogste normen van duurzame ontwikkeling. Afgelopen donderdag kwam Alamos Gold met (niet bijzonder sterke) eerstekwartaalcijfers die evenwel goed werden ontvangen. Klik hier voor het Q1 rapport. Meer info kunt u vinden op de corporate website van Alomos Gold.

Daggrafiek Alamos Gold

Alamos Gold Daily OptieAcademy

Alamos Gold Daily OptieAcademy

Op bovenstaande daggrafiek is de aanzienlijke daling te zien vanaf de top rond $17 die in oktober vorig jaar werd gevormd. Sindsdien is het aandeel bijna gehalveerd. Zolang het aandeel boven het steunniveau rond $9 standhoudt, vinden we het aandeel desalniettemin interessant, zij het wel met een korte stop-loss onder $9. 

Uurgrafiek Alamos Gold

Alamos Gold Hourly chart OptieAcademy

Alamos Gold Hourly chart OptieAcademy

Bovenstaande uurgrafiek toont aan dat de steunzone rond $9 de afgelopen weken stevig is getest. De afgelopen dagen ondervond Alamos Gold weerstand bij $9,50. Aangezien de steun heeft standgehouden, vinden we een longpositie opportuun met koersdoelen van $10 respectievelijk $11,25.
Op dit moment opteren we liever voor het kopen aandelen vanwege de liquiditeit, waarbij we op een later tijdstip calls kunnen schrijven voor extra rendement. We hanteren in ieder geval wel een stop-loss onder $9. 

Levels Alamos Gold
Eerste weerstand:       $10
Tweede weerstand:     $11,25
Eerste steun:             $8,97
Tweede steun:           $n.v.t.

Opties verhandelbaar op AGI
U kunt met opties inspelen op Alamos Gold die op de Amerikaanse beurs verhandeld worden, zij het niet eenvoudig vanwege de geringe liquiditeit in opties AGI. We zijn op dit moment positief gestemd ten aanzien van de Alamos Gold, zeker gezien het feit dat het aandeel boven een steunzone rond $9 noteert. Op dit moment zouden we in ieder geval eerst vanuit de aandelen een longpositie willen innemen om vervolgens door te combineren met opties. Opties op AGI zijn namelijk niet zo heel liquide, waardoor er niet gemakkelijk in en uit kan worden gestapt. Met aandelen gaat dat makkelijker.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft geen positie in Alamos Gold (AGI). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.