Laatste update:

Bankrate

Bankrate

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse Bankrate (tickersymbol RATE) als Aandeel van de Week gepresenteerd. De koers RATE is vanaf de low van vorig jaar rond $10 ruimschoots verdubbeld tot boven de $20. Bovenstaande weekgrafiek illustreert goed hoe volatiel het fonds is: Rate kent diepe dalen (rond $10) en hoge pieken (rond $26). De koers is hard op weg richting de top van vorig jaar rond $23.

Profiel RATE
Bankrate verzamelt en publiceert (online) alle denkbare informatie over personal finance. Het biedt de consument onafhankelijke en objectieve personal finance content, waaronder hypotheken, deposito’s, verzekeringen, creditcards, pensioenen, autoleningen en financiële planning.

Bankrate publiceert ook eigen originele en objectieve columns over personal finance om consumenten te helpen weloverwogen financiële beslissingen te kunnen nemen. Bankrate, dat een marktkapitalisatie heeft van $2 miljard, werd opgericht in 1993 en is gevestigd in North Palm Beach, Florida. Meer info kunt u vinden op de website van RATE.

Daggrafiek RATE

RATE daggrafiek

RATE daggrafiek


Op bovenstaande daggrafiek is de opwaartse ‘break-away gap’ duidelijk te zien tussen $17,50 en $19. De koers vloog richting $21,24 maar ondervond aldaar weerstand. Vorige week hebben wij voor onze OptieAanbevelingen abonnees aandelen gekocht op $19,65 en hebben er vervolgens calls op geschreven. We plaatsen een stop-loss onder $18 (het derde Fibonacci-retracement level gemeten vanaf de low rond $16 tot aan de high rond $21. We zetten in op een verdere stijging richting $23 à $26, zijnde de high van 2012.

Met een risico van $1,65 en een winstpotentieel van minimaal $3,35 is dit een prima risk/reward-verhouding (2 winst versus 1 verlies). Onderstaand zijn de belangrijkste steun en weerstandsniveaus te vinden. 

Eerste weerstand: $21,49
Tweede weerstand: $23,14
Eerste steun: $19,09
Tweede steun: $18,50

Optiestrategie RATE
Op RATE zijn opties voorhanden, die op de Amerikaanse optiebeurs verhandeld worden. Aan de hand van de huidige situatie hebben we vorige week een longstrategie opgezet. We hebben aandelen gekocht op $19,65 en een dag later daar gedekt callopties op geschreven. Vanuit deze basispositie kunnen we verder voortborduren. Desgewenst kunnen we nog een putoptie kopen om op die manier een collartrade op te zetten. Het neerwaarts risico is op die wijze dan beperkt, terwijl de bovenkant op $22,50 is afgetopt. Raken we de stukken kwijt op $22,50 dan hebben we in ieder geval 15% winst behaald plus tevens nog de ontvangen premie.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected] 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in RATE. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.