Laatste update:

Boskalis

Boskalis is een Nederlandse maritieme dienstverlener, die als oorsprong baggeractiviteiten heeft. Het aandeel steeg in 2013, waarbij de top van 2011 rond €39 werd bereikt. Op dit moment zien we een aanzienlijke verzwakking in vooral de kortere time frames. Hierdoor zien we vooral baissekansen, waarbij wordt ingespeeld op (verder) dalende koersen. Op 13 maart komt Boskalis met de jaarcijfers. Voor ons is Boskalis in ieder geval letterlijk en figuurlijk op dit moment een ‘baggerfonds’: het aandeel verkopen derhalve.

Profiel

Boskalis is een Internationale maritieme dienstverlener op het gebied van baggeren, offshore energy en inland infra. Ook levert Boskalis via dochter SMIT Internationale sleepdiensten, reddings-en bergingswerk, zwaar transport en hijswerkzaamheden.

Terminaldiensten worden aangeboden via dochter Smit Lamnalco. Dochter Dockwise is toonaangevend in het plaatsen en vervoeren van extreem zware structuren. De groep Boskalis heeft ruim 11.000 werknemers, bestaat uit meer dan 1100 schepen en werktuigen en is actief in meer dan 75 landen verspreid over zes werelddelen. Meer informatie vindt u op de website van Boskalis…

Technische staat Boskalis

Boskalis Daily

Boskalis Daily

Bovenstaande daggrafiek laat de forse correctie zien vanaf de top rond €38,65. Belangrijke steunniveau’s zijn €34 respectievelijk €30. Op dit moment zien we vooral kansen in Boskalis vanuit de shortkant: we spelen dus in op een verdere koersdaling van Boskalis. Een shortpositie met een stop-loss rond €39 geeft een mooie trade setup, waarbij het (minimale) koersdoel €30 bedraagt. Bij een doorbraak van de steunzone rond €34 zouden we shortposities kunnen uitbreiden.

Uurgrafiek Boskalis

Boskalis Hourly

Boskalis Hourly

De uurgrafiek van Boskalis illustreert de duidelijke downtrend vanaf de high rond €38 van de afgelopen weken. De exponentiële voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 en 47) trenderen duidelijk neerwaarts, wat dus een ferme weerstandszone aanduidt. We zetten in op een verdere koersdaling richting €30 binnen een aantal maanden.

Bij een onverhoopte stijging tot ver boven de eerste weerstandszone rond €37,95 zullen we in ieder geval verlies nemen als we een shortpositie hebben. We sluiten een herstelbeweging van Boskalis zeker niet uit. Mocht het aandeel toch nog herstellen, dan zou rond €36,50 bij de lange MA-banden op zoek kunnen worden gegaan om shortposities in te nemen danwel uit te breiden. Op dit moment vinden we een shortpositie rond €35,50 kansrijk, waarbij wel een stop-lossniveau rond €39 moet worden gerespecteerd.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste steun: €34,295
Tweede steun: €30

Eerste weerstand: €37,95
Tweede weerstand: €38,64

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Boskalis. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

4 antwoorden
  • Peter
   Peter zegt:

   Ik schrijf al een paar maanden calls op boskalis met uitoefenprijs 38. Telkens met winst tot gevolg. Nu loopt er eentje met expiratie februari en maart.
   Mvg,
   Peter.

   Beantwoorden
 1. Jan Robert Schutte
  Jan Robert Schutte zegt:

  Geachte heren F. de Boer en Peter,

  Uiteraard op deze plaats onze dank voor jullie nuttige reacties. Let wel: het Aandeel van de Week is een moment-opname. Vooralsnog benader ik dit fonds vanuit de shortzijde. Het fonds zit nog steeds in een downtrend sinds begin januari. Pas bij een doorbraak van het €37-niveau zal het bearishe scenario mijns inziens niet meer opgeld doen. Ik zet vooralsnog mijn kaarten op een verdere daling tot ten minste €34 en zelfs €30 bij doorbraak van de steun rond €34.

  Natuurlijk is het mogelijk om geld te verdienen met het schrijven van covered calls, alleen moet het aandeel dan niet te ver wegzakken.

  Suggesties voor andere fondsen zijn van harte welkom!

  Good trading!
  Met vriendelijke groeten,
  Jan Robert Schutte

  Beantwoorden
 2. Peter
  Peter zegt:

  Geachte, ik bezit momenteel geen aandelen boskalis. Mijn geschreven call opties 38 zijn ongedekt. Risicovol, maar met een dubbele weerstand op krap 38 en 38,7 vind ik dit nogal meevallen. De premie maakt ook één en ander goed.
  Mvg, Peter.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.