Aandeel van de Week: Buenaventura krijgt weer glans

BuenaventuraDeze week krijgt u van OptieAcademy het Peruaanse mijnfonds Buenaventura als Aandeel van de Week gepresenteerd. Buenaventura is een ADR en staat aan de Amerikaanse aandelenbeurs NYSE genoteerd met tickersymbol BVN, waarop ook opties genoteerd zijn. Op onderstaande chart is de forse duikvlucht van 75% te zien van dit fonds: een daling vanaf de top rond $40 sinds eind 2012 richting $10 dit jaar. Op deze weekgrafiek kunnen we zowaar een ‘green shoot’ ontwaren: een groene candle wat een geruime tijd niet is voorkomen. Of dat een schot voor de boeg is van de stieren voor een verder herstel, zal echter nog moeten blijken. Desalniettemin vinden wij het aandeel op dit moment speculatief koopwaardig met een stop-loss onder de low van dit jaar rond $9,75. Ons eerste koersdoel is $12 en op termijn $14 zijnde de high van dit jaar.

Over Buenaventura
Buenaventura (tickersymbol BVN op de NYSE) is het grootste beursgenoteerde Peruaanse mijnbouwfonds en heeft een marktkapitalisatie van circa $3 miljard. De (verwachte voor dit jaar) koers/winst-verhouding bedraagt 13. Klik hier voor de resultaten over het eerste kwartaal…

OptieAcademy BVN Margins

OptieAcademy BVN Margins

Het bedrijf houdt zich bezig met de winning, verwerking, ontwikkeling en exploratie van bijvoorbeeld goud, zilver, zink en koper. Het mijnbouwfonds exploiteert diverse mijnen in Peru, zoals Orcopampa, Uchucchacua, Antapite, Julcani, Recuperada, Shila-Paula en Mallay). Minderheidsbelangen heeft BVN tevens in mijnen La Zanja, Tantahuatay, Colquijirca en Marcapunta (waarvan de laatste 2 eigendom zijn van El Brocal).

Buenaventura heeft daarnaast belangen in mijnbouwbedrijf Yanacocha (43,65%), via een partnerschap met Newmont Mining (tickersymbol NEM), dat één van de belangrijkste goudmijnondernemingen ter wereld is. Ook heeft het een 19,6%-belang in Cerro Verde, een belangrijke Peruaanse koperproducent die actief is in het zuiden van Peru. Daarnaast heeft BVN een belang van 49% in het Chucapaca-project, wat wordt geexploiteerd door Goldfields (GFI). Meer informatie over Buenaventura vind je op de website…

Daggrafiek BVN

OptieAcademy BVN Daily chart

OptieAcademy BVN Daily chart

De daggrafiek illustreert de forse correctie van bijna 30% vanaf de top in maart rond $14. Vorige week tikte het aandeel een multi-jaarse low aan. Het dieptepunt in 2009 bedroeg $9. Het herstel vanaf de steunzone rond $10 met een opwaartse koershiaat kan wat moois betekenen. We verwachten een verder herstel van BVN richting $14 zijnde de high van maart.

Het fonds kan evenwel nog wel op wat weerstand stuiten rond de voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47), zie bovenstaande chart. Rond kunnen we derhalve eveneens van het 47-daags voortschrijdende gemiddelde weerstand verwachten.

Uurgrafiek BVN

BVN Hourly OptieAcademy

BVN Hourly OptieAcademy

Levels
Eerste weerstand: $11,03
Tweede weerstand: $11,96
Eerste steun: $10,34
Tweede steun: $9,75

Hoewel het herstel pril en broos is, lijkt Buenaventura toch de weg omhoog te hebben ingezet na wekenlang te hebben geconsolideerd rond $10. Wij zien het in ieder geval wel zitten om (binnenkort) een Zuid-Amerikaans (speculatief) beleggingsavontuur aan te gaan met Buenaventura. Met een strakke stop-loss onder de $9,75 gaan we voor een herstel richting $14 binnen een aantal maanden. Dit jaar gaan we in ieder geval richting Peru om het nodige´veldonderzoek´ te verrichten.

Optiestrategie BVN
Op BVN zijn opties voorhanden, die evenwel niet zo goed verhandelbaar zijn. Op basis van de technische situatie, zijnde de uitbraak met een opwaartse ´gap´ vanaf de steunzone rond $9,75, kunnen we een optiestrategie optuigen. Een driepoot ligt voor de hand met september-opties om de strategie voldoende tijd te gunnen om te renderen. We zouden derhalve een callspread kunnen kopen en deze financieren met een geschreven put.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in BVN. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.