Carrefour Daily

Carrefour Daily

Het Aandeel van de Week is het Franse Carrefour, dat nu in de aanbieding is. Van de koersontwikkeling kunnen we niet warm worden: al maanden beweegt het ‘Franse Ahold’ zijwaarts met een neergaande trend sinds december. We hebben een shortpositie ingenomen en ons eerste koersdoel is €27. Bij een doorbraak van de €27 steunzone, kunnen we een verdere daling verwachten richting €22.Wij denk dat de dalende lijn doorzet. In Amerika stonden de retailers zwaar onder druk omdat ze met ramsjprijzen de Christmas Sales nog van een impuls wilden voorzien.

Carrefour

Profiel Carrefour

Carrefour is een Franse retailer met een omzet van ongeveer €76 miljard in 2012. De omzetteller bleef de eerste 9 maanden steken op €62 miljard. De operationale marge bedraagt echter een magere 1%. Het is de 2de grootste retailer in de wereld en nummer 1 in Europa, met meer dan 10.100 stores in 34 landen.

Carrefour Sales

Carrefour Sales

Meer info kun je vinden op de website van Carrefour.

Carrefour in dalende trend

Carrefour Hourly

Carrefour Hourly

Bovenstaande uurgrafiek (met dank aan Binck Protrader) illustreert de prachtige dalende trend van Carrefour: een tweede aanval van de beren vanaf de top rond €29 in januari heeft het aandeel weer lager gezet, waarmee een dubbele top werd gevormd samen met de top in december rond €29. We leggen de stoploss dan ook boven dit niveau. Op uurbasis zit het aandeel in een keurig dalend trendkanaal en is er dalingsruimte tot minimaal €27.

Dalingspotentieel van 20%

Een daling op termijn richting de €22 achten we mogelijk, zeker als de steunzone rond €27 gaat bezwijken. Op €28,20 hebben we een shortpositie ingenomen, met een krappe stop-loss op €29.

Carrefour onder EMA’s 10,20, 40 en 47
Het aandeel noteert op uurbasis onder het cluster van 4 voortschrijdende gemiddelden, zijnde de EMA’s 10,20, 40 en 47. Met een strakke stop-loss op €29 zitten we short rond €28,20. Dit komt dus overeen met een risico van circa 3% en met een winstpotentieel van 20% mocht Carrefour verder afgeprijsd worden tot €22.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste steun: €27,80
Tweede steun: €27,00

Eerste weerstand: €28,60
Tweede weerstand: €29,00

Optiestrategie op Carrefour mogelijk

Op Carrefour zijn opties genoteerd die verhandelbaar zijn op de Franse optiebeurs en ook bij BinckBank verhandelbaar zijn. We hebben inmiddels een baissepositie ingenomen middels opties.

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week of optiestrategie naar ons mailen: mailto:[email protected]

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Carrefour. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.