Aandeel van de Week: Danone een gezond aandeel

Danone Weekly

Danone Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Franse voedingsconcern Danone als Aandeel van de Week gepresenteerd. Danone is een toonaangevende voedingsmiddelenfabrikant en maakt deel uit van de Parijse CAC40-index. Onze topcoachingsdeelnemer Peter van Vondelen wees ons op dit interessante aandeel. De onderstaande weekgrafiek geeft de brede trading range aan sinds 2012 tussen circa €46 en €60.
Sinds begin dit jaar zit het fonds in een fraaie uptrend en is hard op weg naar de top van 2013 rond €60. De alltime high van€65 dateert echter alweer van 2000.

Danone heeft vorige week een mooie groene bar laten zien, wat een teken van kracht is aangezien de effectenbeurzen onder druk stonden. Danone kan in het rijtje van andere voedingsfondsen worden geschaard, zoals Unilever en het Zwitserse Nestlé. Danone zette vorige week er een high in boven €57. Op dit moment vinden wij het aandeel koopwaardig met een stop-loss onder de low van juli zijnde €53,81. Ons eerste koersdoel is €60 en wij vinden Danone vooralsnog een gezond aandeel: oftewel: long.

Over Danone
Danone (tickersymbol BN) Groupe Danone is een Frans voedingsmiddelbedrijf, gespecialiseerd in zuivelproducten en yoghurt, flessenwater en medische voeding (waaronder babyvoeding). De onderneming verkoopt onder meer: Evian (water), Nutricia en Lu. In 2007 nam Danone het Nederlandse Numico (voorheen Nutricia) over. Het fonds heeft een marktkapitalisatie van ruim €36 miljard. De (twelve months trailing) koers/winst-verhouding bedraagt circa 23 terwijl het dividendrendement 2,6% bedraagt. Vrijdag 25 juli komt Danone met de halfjaarresultaten. Meer informatie over Danone vind je op de corporate website…

Daggrafiek Danone

Danone Daily

Danone Daily

De daggrafiek illustreert een fraaie uptrend met een stevige steunzone rond €54. Momenteel voeren de stieren de druk verder op getuige de sterk stijgende voortschrijdende gemiddelden. Het fonds kan weerstand ondervinden bij de top rond €60 .

De voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47), zie bovenstaande chart, bieden de nodige steun. Rond €54 kunnen we derhalve bij het 47-daags voortschrijdende gemiddelde steun. De kortere voortschrijdende gemiddelden vormen al bij €55,50 steun.

Uurgrafiek Danone

Danone Hourly OptieAcademy

Danone Hourly OptieAcademy


Belangrijke levels

Eerste weerstand: €57,32
Tweede weerstand: €60,45

Eerste steun: €54,45
Tweede steun: €53,81

Met een stop-loss onder de steunzone rond €54 gaan we voor een stijging richting €60 binnen een aantal maanden.

Optiestrategie Danone
Op Danone zijn opties genoteerd, die verhandelbaar zijn op de Parijse optiebeurs. Afgelopen vrijdag hebben we wederom een succesvolle Masterclass Optiemaal Presteren, met een gastpresentatie van topsportpsycholoog Merijn de Bruin. Daarnaast kwam een actuele optiestrategie aan bod die we samen met deelnemer Peter van Vondelen uiteenzetten. Op basis van de technische situatie hebben we een driepoot long aangereikt met septemberopties in combinatie met decemberopties: in dit geval een december-call kopen en een short strangle voor september opzetten. We zullen samen met BeursBulletin/OptieAcademy een Live Trading Masterclass organiseren op vrijdag 22 augustus waarin we interessante handelsstrategieën gaan behandelen en live gaan handelen.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Danone (BN). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieAanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen, danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.