Aandeel van de Week: Nuance Communications

Nuance Communications Monthly

Nuance Communications Monthly

Deze week heeft OptieAcademy gekozen voor Nuance Communications (tickersymbol NUAN) als Aandeel van de Week. Nuance Communications is een Amerikaans softwarebedrijf dat onder meer spraakherkenningssoftware maakt en staat aan de technologiebeurs NASDAQ genoteerd. Het fonds heeft een ‘marketcap’ van ruim $5 miljard en heeft circa 12.000 werknemers in dienst. Nuance behaalde in het gebroken boekjaar 2013 (dat loopt tot september) een jaaromzet van $1,9 miljard. Het fonds heeft overigens nog nooit dividend uitgekeerd.

Sinds de top rond $31 begin 2012 is het aandeel circa 60% gedaald. Rond $13 vond Nuance Communications een bodem en veerde eind vorig jaar op vanaf dit niveau. Momenteel noteert het aandeel $16,41 en zien rond dit niveau dan ook kansen. Afgelopen week hebben wij dan ook een longpositie ingenomen (we speculeren dus op een koersstijging), waarbij ons minimale koersdoel is $17,50 en op termijn $20. We hanteren een stop-loss onder $15 met een ernstige waarschuwing zodra het aandeel onder $15,75 daalt.
Over Nuance Communications

Nuance Communications, Inc is een leverancier van spraak-en taal-oplossingen voor bedrijven en consumenten overal ter wereld. Oplossingen van het bedrijf worden gebruikt in de gezondheidszorg, mobiele, consumenten, zakelijke klantenservice, en imaging markten. Het bedrijf biedt nauwkeurigheid via natuurlijke spraakherkenning. Op donderdag 8 mei publiceert Nuance Communications de tweedekwartaalcijfers. Meer info kunt u vinden op de corporate website van Nuance Communications.

Daggrafiek Nuance Communications

Nuance Communications Daily

Nuance Communications Daily

Op bovenstaande daggrafiek is de aanzienlijke daling te zien vanaf de top rond $20 die in september vorig jaar werd gevormd. Sindsdien is het aandeel met 35% gekelderd. Vanaf het dieptepunt in november vorig jaar is het aandeel sterk gestegen en bereikte in april bijna een piek van $18. Inmiddels is het aandeel wat teruggezakt en lijkt een solide steun te hebben gevonden rond $16. Zolang het aandeel boven het steunniveau rond $15,74 standhoudt, vinden we het aandeel desalniettemin interessant.

Uurgrafiek Nuance Communications

Nuance Communications Hourly OptieAcademy

Nuance Communications Hourly OptieAcademy

Bovenstaande uurgrafiek toont aan dat de steunzone rond $16 de afgelopen weken stevig is getest. De voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47) fungeren als stevige steunzone rond $16,25.
 

Eerste weerstand:       $16,60

Tweede weerstand:     $17,78

Eerste steun:             $15,74
Tweede steun:           $14,87

Opties verhandelbaar op NUAN
U kunt met eenvoudig opties inspelen op Nuance Communications die op de Amerikaanse beurs verhandeld worden. We zijn op dit moment positief gestemd ten aanzien van de Nuance Communications, zeker gezien het feit dat het aandeel boven de steunzone rond $16,74 noteert. We hebben aan het eind van de week een longpositie ingenomen middels ´sec´calls in anticipatie op een verdere stijging in aanloop naar de cijfers van komende donderdag. Vanuit deze basis kunnen verder combineren met opties.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected] 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft geen positie in Nuance Communications (NUAN). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.