Randstad Weekly OptieAcademy

Randstad Weekly OptieAcademy

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Nederlandse uitzender Randstad als Aandeel van de Week gepresenteerd. Randstad staat genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en maakt deel uit van de AEX-index. Op Randstad zijn met het tickersymbool RND opties genoteerd. Op onderstaande weekchart is de correctie van Randstad te zien vanaf de top rond €50 die begin januari werd bereikt.

Op deze weekgrafiek kunnen we echter nog geen ‘green shoot’ ontwaren: de dalende trend sinds het begin van dit jaar is nog steeds intact. Met de steunzone rond €39 in zicht, vinden wij het aandeel op dit moment speculatief koopwaardig met een krappe stop-loss onder de ´low´van april zijnde circa €39. We spelen in op een herstel middels een eenvoudige ´sec´ (gekochte) call-optie op Randstad. Ons eerste koersdoel is €44 en op termijn €50 zijnde de high van dit jaar.

Daggrafiek Randstad

Randstad Daily OptieAcademy

Randstad Daily OptieAcademy

De daggrafiek illustreert de aanzienlijke daling van circa 20% vanaf de top rond €49 in maart tot aan de low rond €39 in april. Sindsdien laat Randstad een licht herstel zien, met 2 hogere bodems. Dit herstel vanaf de steunzone rond €39 heeft echter nog niet geleid tot een hogere top boven €45 wat aangeeft dat het herstel broos is. We verwachten evenwel een herstel van Randstad richting in eerste instantie €44 wat een stijging betekent van ruim 11% vanaf het huidige niveau.

Het fonds kan evenwel nog wel op wat weerstand stuiten rond de voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47), zie bovenstaande chart. Bij €42 kunnen we derhalve eveneens van het 47-daags voortschrijdende gemiddelde weerstand verwachten. 

Steun- en weerstandsniveau´s
Eerste weerstand: €42,60
Tweede weerstand: €44,12
Eerste steun: €39,25
Tweede steun: €38,96

Hoewel het herstel pril en broos is, hebben we onlangs een kleine longpositie ingenomen middels gekochte calls. Met een strakke stop-loss onder €39 gaan we voor een herstel richting €44 binnen een aantal maanden.

Optiestrategie Randstad
Op RND zijn opties genoteerd die redelijk verhandelbaar zijn op de Nederlandse beurs. Een driepoot-optieconstructie ligt voor de hand, maar het herstel is niet overtuigend genoeg. Vandaar dat we in eerste instantie beginnen met sec gekochte calls. We kunnen vanuit deze basis een callspread opzetten en deze financieren met een geschreven put. Zover is het echter nog niet en willen we eerst een overtuigende uitbraak zien van Randstad en bij voorkeur boven de eerste weerstand ad. €42.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Randstad. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.