Aandeel van de Week: ThromboGenics

ThromboGenics

ThromboGenics

Deze week heeft OptieAcademy gekozen voor ThromboGenics als Aandeel van de Week. ThromboGenics is een Belgische biofarmaceutische onderneming, die aan de Brusselse beurs genoteerd staat met het tickersymbool THR.

Het biotechbedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve oogheelkundige geneesmiddelen en therapieën. Op 17 maart zal ThromboGenics de jaarresultaten publiceren.

Op dit moment noteert ThromboGenics nog onder de weerstand van €22,65. Er is de afgelopen weken evenwel meer kracht in gekomen, waardoor het ons een kwestie van tijd lijkt dat deze weerstand zal worden genomen. Bij een doorbraak van dit weerstandsniveau achten wij een koersdoel van €29,10 mogelijk. Dat betekent dus een stijgingspotentieel van circa 40% vanaf het huidige niveau.

Over ThromboGenics
Het eerste middel van ThromboGenics dat op de markt kwam is Jetrea (ocriplasmine), dat op 18 oktober 2012 in de Verenigde Staten werd toegelaten. ThromboGenics heeft een overeenkomst afgesloten met Alcon Laboratories (een dochteronderneming van Novartis), dat de rechten heeft om ocriplasmine buiten de Verenigde Staten te commercialiseren.

ThromboGenics verkoopt zelf Jetrea in de Verenigde Staten. De verkoop van Jetrea in de Verenigde Staten begon in januari 2013 aan 3.950 dollar voor een dosis van 2 milliliter. De verkopen van Jetrea liggen echter beneden de lijn van de verwachtingen. Analisten verwachten voor volgend jaar een omzet uit Jetrea van €133 miljoen versus €221 miljoen vorig jaar. ThromboGenics heeft dan ook de bankiers van Morgan Stanley in de arm genomen om strategische opties te onderzoeken.

Daarnaast ontwikkelt ThromboGenics nieuwe antistoffen, waaronder TB-403 (anti-PlgF (placental growth factor)) in samenwerking met BioInvent International. ThromboGenics werkt hiervoor ook samen met het team van professor Peter Carmeliet van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

Het bedrijf richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van bio-therapieën voor de behandeling van cardiovasculaire ziekten. ThromboGenics heeft exclusieve rechten op bepaalde therapieën die ontwikkeld werden aan de Universiteit van Leuven. Het bedrijf heeft twee programma’s in klinische ontwikkeling: microplasmine en staphylokinase. ThromboGenics heeft ook vijf andere programma’s in preklinische ontwikkeling met bewezen doeltreffendheid.

Onderstaande tabel geeft de fundamentele gegevens weer:

ThromboGenics Fundamentals OptieAcademy

ThromboGenics Fundamentals OptieAcademy

Meer info kunt u vinden op de website van ThromboGenics.

Daggrafiek ThromboGenics

ThromboGenics Daily Chart

ThromboGenics Daily Chart

Op bovenstaande daggrafiek is duidelijk de trading range te zien van €6,45. In februari is de koers opwaarts uitgebroken met een ‘break-away gap’ rond €20. De koers vloog richting €22,65 maar nam vervolgens weer gas terug.  Bij een succesvolle doorbraak kunnen we een rally verwachten tot circa € 29,10. De voortschrijdende gemiddelden vormen nu een steunzone.

Op dit moment vinden we het aandeel dus koopwaardig en zouden we een stop-loss plaatsen onder het 47-daags voortschrijdend gemiddelde rond €19,45. Met een risico van €1,30 en een winstpotentieel van ruim €8 is dit een prima risk/reward-verhouding (circa 6 winst versus 1 verlies). Onderstaand zijn de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus weergegeven.  

Eerste weerstand: €22,65
Tweede weerstand: €28,04
Eerste steun: €19,76
Tweede steun: €16,20

Opties op ThromboGenics
Op ThromboGenics zijn opties voorhanden, die op de Belgische optiebeurs verhandeld worden. De opties zijn helaas niet zo liquide.

Vorige week trachtten wij een calendar spread op te zetten in dit fonds, maar dat is niet gelukt. Het idee is om langlopende calls kopen en kortere erop te schrijven.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected] 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in ThromboGenics. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

1 antwoord
 1. Peter
  Peter zegt:

  Geachte
  Ik volg Thrombogenics al enkele jaren. Mijn eerste aandelen heb ik gekocht aan 13 euro.
  Toen er opties verschenen heb ik eerst een paar keer korte looptijden waardeloos zien aflopen. Nu sta ik mooi in het groen op call juni 20 en heb ik een opportunistisch call september 30 in mijn bezit.
  De helft van de juni calls is afgedekt door een geschreven call maart 24. Dit leverde me 51 euro op een tiental dagen geleden.
  De strategie van lang kopen en kort schrijven is mijn favoriete strategie, maar de keuze van onderliggende waarde verwonderd me. Doordat de optieseries een brede spread hebben is het niet evident om te traden. Bovendien lijkt thrombogenics een overnamekandidaat. Dan heb ik liever zoveel mogelijk opwaarts stijgingspotentieel (zonder geschreven calls).

  Ik hoop dat het aandeel stand houdt in de nakende Krim-crisis en daarna een mooie uitbraak kan realiseren. Ik hoop dat jullie koersdoelen gerealiseerd worden.

  Mvg
  Peter.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.