Aandeel van de Week: TUR shortgaan

TUR OptieAcademy Weekly

TUR OptieAcademy Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het landen-ETF op Turkije TUR als Aandeel van de Week gepresenteerd. Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van iShares MSCI Turkey (TUR). Vanaf de high rond in 2013 is het ETF aanzienlijk gedaald.

OptieAcademy is net terug van een geslaagde trading week in Istanbul met traders en partners. Eerder dit jaar in februari hadden we al TUR in het zonnetje gezet, we hebben rond dan ook een hausse-positie met opties ingenomen: http://optieacademy.nl/aandeel-van-de-week/tur-turnaroundkandidaat/

Sinds het dieptepunt in februari heeft TUR een ijzersterke performance van circa 50% gemaakt. Wij denken dat dit nu voorlopig wel genoeg is en overwegen een short positie. TUR is een Landen ETF waarmee eenvoudig op een mandje van Turkse aandelen kan worden ingespeeld en in Amerika genoteerd is (zie bijgaande tabel).

Het totaal aan net assets van TUR bedraagt circa $585 miljoen. Het dagelijkse volume bedraagt gemiddeld 486 miljoen stuks. Meer info kunt u vinden op de website van iShares.

TUR

TUR

 

Daggrafiek TUR

TUR Daily OptieAcademy

TUR Daily OptieAcademy

De daggrafiek illustreert de forse stijging zien vanaf het dieptepunt van dit jaar rond $40. Aan de stijging sinds februari lijkt een eind te zijn gekomen rond de weerstand van $60. Vandaag (woensdag) staat TUR zwaar onder druk en is met een neerwaartse ´gap´ geopend. Dit zou een trendomkeer kunnen betekenen. Bij in de stukken zou een short-positie een optie zijn, zij het met een strakke stop-loss boven $60.

Uurgrafiek TUR

TUR Hourly Chart

TUR Hourly Chart

Ons koersdoel is $50 zijnde de low van eind april. Bij de diverse moving averages zou TUR evenwel steun kunnen vinden rond $55. Mochten deze voortschrijdende gemiddelden worden doorbroken, dan kunnen we een versnelling van de daling verwachten. Rond $45,50 ligt evenwel ook nog een opwaarts koershiaat dat nog voor steun zou kunnen zorgen. Voor dit moment ligt er een gapend gat tussen $57,50 en $60 dat voor weerstand kan zorgen.

Levels
Eerste weerstand: $57,39
Tweede weerstand: $60

Eerste steun: $56,05
Tweede steun: $53,54

Optiestrategie TUR
Op TUR zijn weliswaar opties voorhanden, maar die zijn niet bijzonder goed verhandelbaar. Aan de hand van de huidige situatie zouden we een kleine baissestrategie opzetten met verschillende opties.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected]
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in TUR. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.