Aandeel van de Week: USG een Uitstekend Short Geval

USG Weekly

USG Weekly

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Midcap-fonds USG als Aandeel van de Week gepresenteerd. De koers van de uitzender is sinds de low eind juni vorig jaar ruim 160% gestegen: vanaf een low rond €5 steeg USG tot boven €13.

Komende week vrijdag 28 februari zal USG de jaarcijfers publiceren. Branchegenoot Randstad meldde afgelopen donderdag al teleurstellende resultaten. Vooral het tegenvallende EBITA-bedrijfsresultaat van €157 miljoen in het vierde kwartaal viel als een koude douche over beleggers heen. De markt had ingezet op een EBITA-bedrijfsresultaat van €173 miljoen.

De koers van Randstad zakte prompt 10%. Of hetzelfde lot USG ook zal worden beschoren, moeten we nog zien. Desalniettemin vinden we op dit moment USG een Uitstekend Short Geval. We hebben een kleine short-positie ingenomen middels puts op USG.

Profiel USG People
USG People (voluit geschreven) verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa, gericht op de marktsegmenten algemene uitzending, specialistische uitzending, professionele detachering en projecten, HR-services en customer care.

De werkmaatschappijen van USG zijn actief in acht Europese landen: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De aandelen USG People staan genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam. Meer info kunt u vinden op de website van USG.

Weekgrafiek USG
Bovenstaande weekgrafiek illustreert dat de koers van USG diepe dalen en hogere toppen kent. De hoogste koers werd in 2011 opgetekend rond €16 terwijl er in 2011 een low werd ingeprikt van €4,501. Ondanks het indrukwekkende herstel tot boven de €13 vanaf de bodem van vorig jaar rond €5 is de top van €37,40 die in 2007 werd bereikt, nog lang niet in zicht.

Daggrafiek USG

USG Daily

USG Daily

Op bovenstaande daggrafiek is het ‘Randstad’-effect goed zichtbaar bij de blauwe cirkel. De koers opende met een neerwaartse ‘gap’ onder €13. Hiermee hebben de beren een eerste tik uitgedeeld. Vrijdag herstelde de koers bijna 3% maar of dat voldoende is om de stijgende lijn voort te zetten, betwijfelen we.

We hebben in ieder geval een schot voor de boeg gegeven door puts te kopen in anticipatie op een verdere koersdaling. We plaatsen een strakke stop-loss boven de high van dit jaar rond €13,25. Samen met onze Optie Aanbevelingen abonnees heeft OptieAcademy vorige week een shortpositie ingenomen rond €12,80.

We zetten in op een daling richting €11 à €10,3, zijnde de Fibonacci-retracement levels (50% respectievelijk 61,8%) gemeten vanaf de low van juni 2013 tot aan de top van dit jaar.

Mocht USG onder druk blijven liggen, kunnen we vervolgens onze baissepositie uitbreiden. Het aandeel zal in ieder geval op een aantal steunniveaus kunnen stuiten, waarbij de belangrijksten te vinden zijn rond €11 respectievelijk €10,30. Met een risico van €0,45 en een mogelijk winstpotentieel van minimaal €1,80 is dit een prima risk/reward-verhouding (1 winst versus 4 verlies). 

Eerste weerstand: €12,85
Tweede weerstand: €13,25

Eerste steun: €11,95
Tweede steun: €11,055

Optiestrategie USG
Op USG zijn opties voorhanden, die op de Nederlandse optiebeurs zijn genoteerd. We hebben een teen in het water gestoken door een putopties te kopen, wat als basis kan dienen om een ‘driepoot’-optieconstructie of alleen een putspread op te zetten. Bij een neerwaarts gerichte ‘driepoot’-optieconstructie zullen we een putspread kopen en tegelijkertijd een call verkopen. In principe zullen we echter voorzichtig zijn met het ´sec geven´ van callopties op USG vanwege het overnamerisico.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in USG. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.