Aandeel van de Week: Vallourec

Vallourec Daily OptieAcademyDeze week heeft OptieAcademy gekozen voor het Franse Vallourec als Aandeel van de Week. Vallourec, dat een ‘marketcap’ van circa €5 miljard heeft, maakt deel uit van de Franse hoofdindex CAC40. In 2013 behaalde Vallourec met 24.000 werknemers een omzet van €5,6 miljard.

Vanaf de top rond €50 in september 2013 daalde het aandeel bijna 30% naar een low rond €36 in februari dit jaar. Rond €36 heeft Vallourec een dubbele bodem gevormd. Momenteel noteert het aandeel €38,50 en zien we kansen voor een verder herstel.

Afgelopen week hebben wij dan ook een longpositie ingenomen door puts te schrijven op Vallourec (we speculeren dus op een gematigde koersstijging danwel een vlakke koersontwikkeling). We hanteren een stop-loss onder €36 met een eerste waarschuwing zodra het aandeel onder €38 daalt. Ons minimale koersdoel is €44 en het tweede koersdoel €46.

Over Vallourec
Vallourec Group is een buizenproducent, gespecialiseerd in de productie van warmgewalste naadloze stalen buisproducten voor industriële toepassingen. De divisie Stainless Steel produceert titaniumgelaste buizen voor kerncentrales, zeewater ontziltcentrales en andere procesindustrieën.

De producten worden gebruikt door olie en gas, elektriciteitscentrales, de automobielindustrie, de chemische – en petrochemische, evenals machinebouw industrie. De Groep heeft een wereldwijd netwerk van productie-installaties, alsmede handel en onderzoekscentra. Vallourec Group is gevestigd in Boulogne Billancourt (Frankrijk). Op woensdag 4 juni gaat het aandeel ex-dividend en op 30 juni publiceert Vallourec de halfjaarscijfers. Meer info kunt u vinden op de corporate website van Vallourec.

Daggrafiek Vallourec

Vallourec Dagchart

Vallourec Dagchart

Op bovenstaande daggrafiek is het herstel te zien vanaf de steunzone rond €36, alwaar een ´dubbele bodem´-patroon is gevormd. Het herstel strandde bij €43 wat de top in april aangeeft. De voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47) fungeren als weerstandszone waardoor de weg naar boven wordt bemoeilijkt wordt. Het is niet fraai dat het aandeel stijf onder de voortschrijdende gemiddelde noteert, maar vooralsnog handhaaft Vallourec zich nog keurig boven de steun rond €38.

Eerste weerstand:       €39,26
Tweede weerstand:     €41,09
Eerste steun:             €38,20
Tweede steun:           €36,06

Opties verhandelbaar op Vallourec
U kunt met opties inspelen op Vallourec die op de Franse beurs verhandeld worden. We zijn op dit moment gematigd positief gestemd ten aanzien van Vallourec, zeker gezien het feit dat het aandeel boven de steunzone rond €36 noteert. We hebben afgelopen week een longpositie ingenomen middels ´sec´short puts. Vanuit deze basis kunnen verder combineren met opties om uiteindelijk bijvoorbeeld een driepootconstructie op te tuigen.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: [email protected] 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Vallourec. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.