Aandelen Kinepolis: bioscoopuitbaters op zoek naar een toekomst

De aandelen Kinepolis zijn hard geraakt door de coronacrisis. Soms krijgen bedrijven te maken met overmacht, een situatie waar het management werkelijk niets aan kan doen. Een voorbeeld daarvan is de coronacrisis, die een heuse ravage aanrichtte in de sector van de bioscopen. Hoe heeft Kinepolis deze crisis aangepakt? Waaruit bestaan de activiteiten en heeft het bedrijf nog toekomst?

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Aandelen Kinepolis hebben financieel sterke ruggengraat

Is er nog een toekomst voor de filmsector na het rampjaar 2020? Ik hoop van wel en dit om de eenvoudige reden dat de mensen zullen blijven zoeken naar entertainment, zelfs in inktzwarte tijden. Kinepolis beschikt over een sterke financiële ruggengraat en dat biedt kansen. Alleen de crisis is nog niet achter de rug wat een grote en onzekere factor is.

Aandelen Kinepolis week

Aandelen Kinepolis kunnen buitenland verder veroveren

Crisissen bieden kansen en als gevolg van de coronapandemie zijn heel wat bioscoopuitbaters, die financieel minder sterk stonden, in de problemen geraakt. Kinepolis van zijn kant was voor het uitbreken van de crisis begonnen zijn financiële kracht aan te wenden om de wereld te veroveren, zeg maar de concurrentie met de grote spelers op de markt aan te gaan.

Aandelen Kinepolis noteren sinds 1998 op de beurs

De Kinepolis Group is een Belgische bioscoopketen met bioscopen in Europa en Noord-Amerika en is sinds 1998 op de beurs genoteerd. De groep is in 9 landen actief, is marktleider in België en telt enkele duizenden medewerkers. [1] In Europa telt Kinepolis Group NV 56 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en de Amerikaanse bioscoopgroep MJR, telt Kinepolis ook 45 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS.

Aandelen Kinepolis: een portefeuille van 111 bioscopen

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.081 zalen en bijna 200.000 zitplaatsen. Kinepolis kan rekenen op meer dan 4.500 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een mooie filmbeleving te bezorgen. Want daar is het eigenlijk allemaal om te doen. De bezitters van aandelen Kinepolis zijn gebaat bij een bedrijf dat goede zaken doet en dat zijn beurskoers dan ook ziet stijgen. We hoeven je ongetwijfeld niet te vertellen dat de coronacrisis als spelbreker is opgetreden in het groeiproces van het bedrijf.

Een onvergetelijke filmbeleving, inderdaad

Wat zijn de sterke punten van dit bedrijf? Kinepolis weet de traditionele bioscoopervaring te verruimen tot een bredere wereld van film en entertainment en biedt haar publiek maximale flexibiliteit in de keuze wanneer, waar en hoe van dit aanbod te genieten.[2] Kinepolis wil haar klanten de ultieme filmbeleving bezorgen en combineert daartoe een state-of-the-art bioscoopinfrastructuur met een aanbod op maat van verschillende doelgroepen. Een bioscoop is niet langer één of ander achterafzaaltje waar op een smoezelig scherm één of andere B-film wordt gespeeld. Het is de uitdaging voor een bedrijf als Kinepolis om van jouw bioscoopbezoek een unieke ervaring te maken. Wanneer jij tevreden bent, zal je met veel genoegen een volgende film meepikken. Zodat ook de bezitters van aandelen Kinepolis alle redenen hebben om tevreden te zijn.

Wat zijn de kernactiviteiten van Kinepolis?

Dit lijkt een domme vraag, waarop iedereen zal antwoorden ‘filmvertoningen organiseren’. Bezitters van aandelen Kinepolis zullen echter weten dat dit plaatje veel te eng is, het bredere plaatje ziet er veel indrukwekkender uit. De organisatie van Kinepolis Group is afgestemd op haar geografische markten en kenmerkt zich door een vlakke structuur met korte beslissingslijnen.[3] De organisatie omvat zeven kernactiviteiten: Box Office, In-Theatre Sales, Business-to-Business, schermreclame (Brightfish), filmdistributie (KFD), Real Estate en Digital Cinema Services. Speciaal voor beleggers met aandelen Kinepolis in portefeuille willen we die kernactiviteiten kort even overlopen.

Box Office

De Box Office-activiteit omvat de gewone verkoop van bioscooptickets. De evolutie van deze verkoop wordt sterk beïnvloed door een aantal externe factoren, zoals het filmaanbod, de weersomstandigheden en vakantieperiodes. Deze externe factoren kunnen ook doorwegen op de koers van de aandelen Kinepolis. Door het voortdurend optimaliseren van zaalcapaciteit en -bezetting door middel van een gevarieerd film- en cultuuraanbod, bereikt Kinepolis een breed scala aan film- en cultuurliefhebbers. Het klassieke filmaanbod wordt daarbij permanent aangevuld met formules in de vorm van evenementen (bvb. ‘Ladies at the Movies’, ‘Horror Nights’ of ‘Obscure Nights’) en alternatieve voorstellingen zoals concerten, kunst, opera en ballet.

Business to Business

Die is van een heel ander kaliber. De business-to-business (B2B) activiteit bouwt op een bevoorrechte relatie met het bedrijfsleven en een innovatief aanbod. Sinds de digitalisering en door hun geavanceerde, flexibele infrastructuur, profileren Kinepolis-bioscopen zich als ideale B2B-locaties voor congressen, avant-premières en bedrijfsevenementen. Kinepolis’ B2B-teams zetten acties op in samenwerking met bedrijven en stimuleren de verkoop van evenementen en bioscoopcheques. De bioscoop is ook een ideale locatie voor de visibiliteit van bedrijven door middel van gerichte publicitaire acties. Zowel schermreclame, sampling, product placement, reclamepanelen en de digitale schermen in de foyers spelen daarbij een rol. Deze kernactiviteit heeft in de loop van de jaren een sterke groei gekend en dat heeft de bezitters van aandelen Kinepolis geen windeieren gelegd. Over naar nummer die in het rijtje.

In-theatre sales

Ook deze kernactiviteit zal jou als trouwe bioscoopbezoeker niet echt verbazen. De divisie in-theatre sales (ITS) omvat alle activiteiten die te maken hebben met de verkoop van dranken en snacks in de bioscoopcomplexen. De voorbije jaren heeft deze activiteit aan belang gewonnen door innovaties op het vlak van infrastructuur en aanbod. Vandaag beschikken nagenoeg alle Kinepolisbioscopen over een selfserviceshop, die bepalend is voor het toenemend succes van ITS. Per land of regio wordt het aanbod van deze shop aangevuld met specifieke, lokale initiatieven.

Enkele voorbeelden zullen in dat verband veel verduidelijken. Zo verwierf de koffiehoek een prominente plaats in de Franse Kinepolis-bioscopen en werd in Kinepolis Antwerpen een ‘Leonidas Chocolates Café’ geopend. In dat laatste kunnen bezoekers niet alleen terecht voor de welgekende Belgische pralines en chocolade, maar ook voor warme en koude dranken. Tijd nu om over te stappen naar de volgende kernactiviteit.

Filmdistributie

Filmdistributie sluit uiteraard nauw aan bij de kernactiviteiten van de groep. Kinepolis Film Distribution (KFD) legt zich specifiek toe op de distributie van nationale en internationale films in België en Luxemburg. Als specialist op het vlak van Vlaamse film heeft KFD een vaste stek veroverd in het Belgische filmlandschap. Via KFD stimuleert Kinepolis als mediabedrijf ook de productie en promotie van de Vlaamse film. KFD werkt ook nauw samen met andere partners, waaronder de Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks (DFW). DFW is de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland. In het kader van deze samenwerking brengt KFD films van de DFW-catalogus uit in België en Luxemburg.

Schermreclame

Een film is geen echte film zonder de reclame die regelmatig over het doek rol. De overname van de reclameregie Brightfish eind 2011 betekende voor Kinepolis de start van een nieuwe kernactiviteit in België. Door de overname bezorgde Kinepolis de bioscoopsector opnieuw een stabiele partner voor schermreclame. Brightfish biedt een brede waaier van mediakanalen in en rond de bioscoop aan, voor iedereen die gericht wil communiceren met de bioscoopbezoeker. Reclame is een nog altijd een belangrijke bron van inkomsten voor het bedrijf en moet ook de resultaten ondersteunen. Wat de bezitters van aandelen Kinepolis dan weer tevreden houdt.

Real Estate of vastgoed

Kinepolis onderscheidt zich van veel andere bioscoopuitbaters door haar unieke vastgoedpositie en dat is één van de redenen waarom het bedrijf sterker dan de concurrentie uit het coronatijdperk kan komen. Real Estate of vastgoed is een aparte activiteit binnen Kinepolis die het beheer, de valorisatie en de ontwikkeling van de vastgoedportefeuille van de groep coördineert. Kinepolis onderscheidt zich van veel andere bioscoopuitbaters door haar unieke vastgoedpositie. De groep heeft immers het overgrote deel van haar vastgoed in eigen handen en verhuurt ook heel wat ruimte aan derden. De klantenstroom van deze handelszaken wordt meestal gegenereerd door de aanwezigheid van de bioscoop. Op die manier wordt veel extra omzet gerealiseerd, wat bijdraagt aan het succes van de Kinepolis-formule. Bezitters van aandelen Kinepolis juichen deze evolutie dan ook toe. Tenslotte is er nog een laatste activiteit die een woordje uitleg verdient en die in de toekomst een bijkomende bron van groei kan worden.

De 10 gewoontes van succesvolle ondernemers

Hoe word ik een succesvol ondernemer? Het antwoord op deze vraag zal iedereen, ook niet-ondernemers, interesseren.  Een betere ondernemer word je immers door als mens beter te worden. Iedere ondernemer droomt ervan om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en de daaruit voortvloeiende gevolgen zoals vrijheid en geld. In dit rapport vindt u 10 gewoontes die succesvolle ondernemers gemeen hebben. Wil jij deze gratis handleiding? Bezoek dan onderstaande link:

https://www.30aandelen.nl/gewoontes

Digital Cinema Services

We leven in een digitaal tijdperk en dat is een boot die een bedrijf als Kinepolis niet mag missen. Digital Cinema Services (DCS) omvat alle technische expertise die Kinepolis in huis heeft op het vlak van digitale projectie en geluid. Deze expertise wordt in de eerste plaats intern aangewend, maar Kinepolis DCS levert ook aan derden technologische diensten. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat het belang van deze activiteit in de toekomst alleen maar kan toenemen. Maar geen heden of toekomst zonder verleden. Het verleden van Kinepolis is belangrijk genoeg om er even bij stil te staan. Het bedrijf is namelijk bescheiden gestart en door de jaren heen alsmaar gegroeid. Met uiteindelijk de komst van de aandelen Kinepolis naar de beurs als bekroning. Laten wij, zoals het hoort, beginnen bij het prille begin.

Een stukje geschiedenis voor de bezitters van aandelen Kinepolis

Voor het begin van wat nu Kinepolis is, moet we terug naar de jaren 60 van vorige eeuw. De bioscoop van toen was toen nog meestal een buurtbioscoop zonder veel uitstraling. Maar daar zou snel verandering in komen. In die jaren 60 nam Albert Bert de bioscoop Cinema Majestic over van zijn vader en brak deze bioscoopzaal later af om er een moderne bioscoop met twee zalen te plaatsen. De bioscoop kenmerkten zich door grote schermen en aflopende rijen voor ongehinderd zicht. Kortom, de zalen zoals wij die van vroeger kennen.

De eerste trioscoop ziet het daglicht en de aandelen Kinepolis komen naar de beurs

Later opende Albert Bert samen met Rose Claeys-Vereecke de eerste trioscoop, een bioscoop met drie zalen, in België. In de jaren die volgde opende Bert en Claeys steeds meer en grotere bioscopen, onder andere de eerste multiplex in Gent en de eerste megacomplex in Brussel. Voor het ontwikkelen en bouwen van de bioscopen richtte Bert in 1981 het bedrijf Decatron op.

In 1997 voegde de twee families hun bioscopen samen in de Kinepolis Group, het samengestelde bedrijf werd in 1998 naar de beurs gebracht. De familie Claeys verkocht in 2006 hun aandelen Kinepolis aan externe investeerders en verliet hiermee na decennia de bioscoopbranche.

Succes is niet altijd gegarandeerd

Rond de eeuwwisseling nam Kinepolis een belang van 30% in de Duitse keten Cinemaxx, deze investering moest geheel worden afgeschreven door tegenvallende resultaten en in 2009 verkocht het bedrijf de laatste aandelen in de onderneming. Deze buitenlandse uitstap liep dus niet goed af, maar daar liet het management zich niet door ontmoedigen.

Kinepolis een toonaangevende Europese bioscoopexploitant

Met de beursgang in 1998 werden de aandelen Kinepolis toegankelijk voor het grote publiek en de internationale expansie kon beginnen. Vanaf de tweede helft van de jaren 90 werd Kinepolis Group een toonaangevende Europese bioscoopexploitant, gedreven door dezelfde drang naar innovatie en klantgerichtheid die de oprichters al in het prille begin aan de dag legden. Op technologisch vlak leidde dit tot de digitalisering van het bioscoopmedium en de ontwikkeling van 3D-cinema. Inhoudelijk werd het aanbod op een alternatieve manier aangevuld, met naast de klassieke langspeelfilms ook sportieve, culturele en sociale evenementen.

Door de regels van de overheid is de omzet van Kinepolis gehalveerd. De brutobedrijfswinst van Kinepolis daalde 76,6 procent. Het nettoverlies liep op tot 29,7 miljoen euro blijkt uit de bekendmaking van de halfjaarresultaten. De koers van de aandelen Kinepolis halveerden. Vanwege de grote onzekerheid omtrent de toekomst, getuige de dalende trend, laat ik Kinepolis even links liggen. Getuige de daling doen de grote succesvolle beleggers dit ook. Wij volgen hun duidelijke spoor door gebruik te maken van de Trading Navigator. Dit heeft ons mooie resultaten opgeleverd en behoed voor de halvering van de koers.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.30aandelen.nl/optin-goud1597654353177

Harm van Wijk

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Kinepolis

[2] https://corporate.kinepolis.com/nl/over-kinepolis#_ga=2.99715414.956226333.1603390705-185341188.1603390705

[3] https://corporate.kinepolis.com/nl/over-kinepolis/kernactiviteiten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.