AEX consolideert in trading range De AEX kwam maandag amper van zijn plaats en sloot op een stand van 326,10 punten. De index consolideert nog steeds in een bandbreedte van circa 18 punten. Het 61,8% Fibonacci ‘retracement level’ rond 315 punten, gerekend vanaf de ‘low’ tot aan de ‘high’ van dit jaar, vormt een steunzone. Aan de andere kant wordt de bovenkant aangegeven rond 333 punten, wat het hoogste punt is voor dit jaar. Op dagbasis is het ‘positieve reversal’-patroon valide, wat een nieuwe ‘high’ voor dit jaar als koersdoel heeft.

De leidende economische indicator van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling toont een stijgende lijn, dankzij herstel in de Verenigde Staten en Japan. Ook de economie van de eurozone krabbelt wat op. India en Rusland tonen eveneens verbetering in de economische omstandigheden. Volgens de OESO ligt in Brazilië de index echter onder de trend en China toont ook verzwakking.

Dagbasis

De AEX testte vorige week het 61,8% Fibonacci ‘retracement level’, gerekend vanaf de ‘low’ tot aan de ‘high’ van dit jaar. De AEX veerde op ruim boven 315 punten, een niveau waarvan de index eind januari ook al herstelde.

De RSI veerde vorige week op boven 40% en bleef daarbij keurig binnen de bull range’. Doordat de AEX een hogere bodem vormde en de RSI een lagere, werd een nieuw ‘positieve reversal’-patroon gevormd, met als koersdoel een top boven het hoogtepunt van dit jaar. Zolang dit patroon valide is, kunnen we op zoek blijven gaan naar koopmomenten.

Uurbasis

De RSI ketste vorige week af op de 60%-grens, zijnde de bovenkant van de ‘bear range’ en belandde vervolgens weer in de gevarenzone (onder 30%). De AEX corrigeerde vorige week tot net boven de steungrens rond 315 punten. Op uurbasis kan de vlag dus nog niet uit.

De AEX heeft moeite met het 61,8% Fibonacci ‘retracement level’, berekend vanaf de ‘high’ op 20 februari tot de ‘low’ van 7 maart. Het speelveld van de AEX is de ‘trading range’ tussen circa 315 en 333 punten.

De stijgende trend sinds september is echter nog steeds intact. De AEX zal in ieder geval moeten afrekenen met de top van begin maart rond 329 punten en met de ‘high’ rond 333 punten. Daarmee zal dan het ‘negatieve reversal’-patroon ongedaan worden gemaakt. Het beeld in de uurgrafiek zal moeten verbeteren om het neutrale beeld omgedaan te maken.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com
www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

1 antwoord
  1. Arnold
    Arnold zegt:

    Het maakt niets uit wat er allemaal in Europa gebeurd. Amerika manipuleert de beurs steeds weer naar hogere toppen. Dus aandelen kopen zou ik zeggen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.