Laatste update:

AEX consolideert rond 325 puntenDe AEX consolideerde vrijdag rond 325 punten. De index heeft enige dalingsruimte voordat de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden wordt doorbroken. Een herstel boven een niveau boven 320 punten zou een hogere bodem betekenen. De correctie van vorige week vindt plaats binnen de stijgende trends sinds eind november.

Eind februari gaat het loket van de Europese Centrale Bank weer open. Banken kunnen dan een driejarige financiering regelen tegen een zeer laag rentepercentage van 1%. Naar verwachting zullen banken circa € 470 miljard opnemen, wat iets minder is dan bij de eerste ronde. In totaal zou de ECB binnen drie maanden bijna € 1.000 miljard in de markt hebben gepompt.

Dagbasis

De AEX corrigeerde vorige week na het bereiken van een hoogtepunt rond 333 punten. De RSI nam daarbij verder afstand van de 70%-grens die al meer dan 1 jaar niet meer kon worden gepasseerd. Een slotstand van de koopkrachtindicator boven 70% bevestigt de ‘bull range’. De richting van de koopkrachtindicator is de afgelopen maanden per saldo opwaarts gericht. Dit duidt op toenemende kracht.

Uurbasis

De AEX liet het hoofd vorige week zakken, na een bemoedigende start waarbij een hoogterecord rond 333 punten voor dit jaar werd opgetekend. De dalende trend sinds de top op 21 februari is nog steeds intact. Deze vindt plaats binnen de stijgende trend sinds eind november.

De RSI is teruggevallen vanuit de ‘overbought’-zone tot rond 30%. Dit is niet bepaald een teken van kracht, maar geeft ook nog geen reden tot paniek. De AEX zou boven of rond 320 punten een hogere, danwel dubbele, bodem kunnen vormen. Wij houden deze grens dan ook scherp in de gaten om winstgevende posities uit te breiden.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com
www.beleggen.com

Drs. Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.