Laatste update:

AEX continueert aanval op de top van decemberDe AEX continueerde donderdag de aanval op de top van december rond 309 punten. De dalende weerstandslijn vanaf het voorjaar lijkt te worden geslecht, al zal ook de 309-puntengrens moeten worden doorbroken. De hogere bodems ten opzichte van de bodem in september zijn bemoedigend.
De aanvragen van (initiële) werkloosheidsuitkeringen daalden in de VS vorige week naar 364.000, het laagste niveau sinds april 2008. De groei van de Amerikaanse economie werd voor het derde kwartaal neerwaarts bijgesteld van 2% naar 1,8% op jaarbasis.

Dagbasis

De AEX probeert aan de bovenkant van de consolidatiedriehoek te breken. De index veerde op vanaf het 38,2% Fibonacci-steunniveau, gemeten vanaf het dieptepunt van eind november tot het hoogtepunt van december en passeerde vervolgens de 300-puntengrens. De indexopende daarmee de aanval op de dalende weerstandslijn sinds het voorjaar en de top van december rond 309 punten.

Zolang de AEX hogere bodems sinds de bodem van dit jaar rond 256 punten blijft vormen, vergroot dit de kans op een opwaartse uitbraak. Het is een positief teken dat het opwaartse koershiaat, dat eind november is gevormd rond 276 punten, nog steeds niet is gesloten.

De RSI heeft ook de stijgende lijn ingezet, maar worstelt met de 60%-grens, de bovenkant van de ‘bear range’. Zolang de RSI echter boven 40% noteert, is de vorming van een ‘bull range’ mogelijk. Na het passeren van de 60%-zone zal de koopkrachtindicator vervolgens ‘overbought’ moeten worden.
 

Uurbasis

De AEX zette de aanval in op de top van december rond 309 punten, maar wist deze donderdag niet te passeren. De dalende weerstandslijn, vanaf de top eind oktober, werd aan een test onderworpen. Zodra deze (definitief) wordt doorbroken, kan de AEX de de aanval op de top rond 318 punten inzetten. De RSI noteert nog steeds in een ‘bull range’ en bleef hangen rond de 70%-grens.
 
Met vriendelijke groet,

 

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

 

Drs.Harm van Wijk

 

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.