Laatste update:

AEX corrigeert binnen de stijgende trendDe AEX nam gas terug en testte de recente dagcyclusbodem. De eerste stijgende steunlijn werd daarbij doorbroken. Geen sterk teken. Het begin van een nieuwe dagcyclus is doorgaans het meest krachtig. Het feit dat na 4 dagen al een top werd gezet, is evenmin sterk te noemen.

We schreven vorige week “Ondanks dat er weer een nieuwe dagcyclus is gestart en het meerjarig recordniveau verder is aangescherpt, ben ik er nog niet helemaal gerust op. Op weekbasis loopt de cyclus op zijn laatste benen en de weekcyclus legt nu eenmaal meer gewicht in de schaal dan een dag-, uur- of minuutcyclus.”

De weekcyclus lijkt nu op zoek te zijn gegaan naar een nieuwe bodem. De dagcyclus is dan natuurlijk ondergeschikt. Een lagere ‘midcycle low’ is daarbij een indicatie dat dit hooguit een neutrale cyclus gaat worden. Als de weekcyclus het gewicht in de strijd gaat gooien, dan zal de 420-puntengrens steeds verder uit beeld verdwijnen.

Zolang op weekbasis het patroon van hogere toppen en hogere bodems intact is, bevinden we ons in een stijgende trend. Dit geeft echter wel dalingsruimte tot de 390-puntengrens en dan spreken we nog steeds van een correctie binnen de stijgende trend.

Het slot onder 412 punten duidt op de eerste verzwakking. De vraag is nu of de dubbele top rond 409 punten steun gaat bieden. De stijgende steunlijn onder de bodems van maart en mei vormt samen met de 400-puntengrens ook een belangrijk niveau.

De stijgende steunlijn uit december ligt rond 390 punten en moet er voor zorgen dat we niet onder de belangrijke dubbele bodem komen rond 380 punten. Kortom we hebben veel steunniveaus die we in de gaten moeten houden. Aangezien een stijging nooit in een rechte lijn gaat, is een correctie binnen de stijgende trend natuurlijk geen reden tot paniek.

Wel houden we natuurlijk in het achterhoofd dat de kwartaalgrafiek nog steeds lagere toppen en lagere bodems laat zien. Aangezien de kwartaalcyclus ook op zijn laatste benen lijkt te lopen, is een grote(re) daling nog steeds niet uit te sluiten. Omdat grotere bewegingen beginnen in de lagere time frames, houden we de daggrafiek scherp in de gaten.

Ook de Duitse DAX, de Eurotop 100 en de Frans CAC40 hebben de nieuwe dagcyclusbodem gebroken. Het feit dat deze indices geen nieuwe recordniveaus hebben aangescherpt, is natuurlijk ook geen sterk teken. De trends op week- en maandbasis zijn nog steeds opwaarts gericht, maar de eerste scheurtjes zijn duidelijk zichtbaar.

In een zijwaartse of dalende markt kan je echter ook goed geld verdienen. OptionAlert scherpte afgelopen week opnieuw het recordniveau verder aan. Onze geschreven opties doen het nog steeds uitstekend. Veel abonnees hebben al enthousiast gebruik gemaakt van ons aanbod om zonder extra kosten de transacties uit te laten voeren. Kijk voor meer informatie op http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.