De AEX werd woensdag gedrukt door de zwaar afgestrafte Philips, maar de AEX beperkte het verlies tot 0,59% op 334,17 punten. De AEX-index houdt zich nog altijd staande boven de steunzone 325/330 punten. De index veerde deze week op vanaf het dieptepunt van dit jaar rond 329 punten. Op uurbasis zet de AEX voorzichtig een stijgende trend in. De AEX heeft een stap in de goede richting gezet, al zal de index wel moeten afrekenen met de barrière rond 338 punten.

De AEX-index houdt zich nog altijd staande boven de steunzone 325/330 punten.

Uurbasis

Het beeld op uurbasis is verbeterd, terwijl bovendien de RSI hogere bodems vormt. De RSI doet pogingen om uit de ‘bear market range’ te breken. Daarvoor zal de RSI de 60%-grens moeten passeren. Het is bemoedigend dat de RSI (vooralsnog) boven de 40%-grens noteert, wat de onderkant van een (potentiële) ‘bull market range’ aangeeft.

De AEX lijkt een bodem rond 329 punten te hebben gevormd en zal in ieder geval de dalende trend van de afgelopen maanden moeten doorbreken. Een doorbraak van de weerstand rond 338 is daarbij evenwel voorwaarde, anders verbetert het beeld op dagbasis ook niet.

Dagbasis

De AEX noteert nog steeds boven de belangrijke steunzone tussen 325 en 330 punten, wat overeenkomt met het dieptepunt van november vorig jaar. Dit niveau valt samen met het derde Fibonacci ‘retracement level’, gerekend vanaf de bodem in 2010 tot aan de top van februari 2011. De dalende trend sinds februari is evenwel nog intact, waarbij sinds mei een versnelling werd ingezet.

Onlangs bereikte de Relatieve Sterkte Index (RSI) op dagbasis het ‘oversold’-gebied, maar krabbelde vervolgens weer wat op. Een bemoedigend teken is de positieve divergentie tussen de RSI en de AEX.

Weekbasis

Op weekbasis heeft de koopkrachtindicator wat afstand genomen van de gevarenzone. Om een verdere verslechtering van het beeld te voorkomen, zal de AEX op korte termijn verder moeten herstellen en zal de RSI de stijgende lijn dienen voort te zetten.

Zolang de AEX in staat is om boven de steunzone tussen 325 en 330 punten te blijven, kan worden gezocht naar instapmomenten. Sterk presterende aandelen kunnen in portefeuille worden opgenomen. De RatioPortefeuille heeft zijn waarde bewezen: de afgelopen jaren werd geprofiteerd van correcties, waarbij regelmatig sterke fondsen werden opgenomen. De EuroStoxx50 heeft sinds begin 2008 circa 36,5% verloren, terwijl de RatioPortefeuille 65,6% is gestegen.

Zolang de steunzone tussen 325 en 330 punten standhoudt, blijft BeursBulletin dan ook op zoek naar sterk presterende fondsen die minder hard corrigeren danwel goed blijven liggen. Zo bieden zowel stijgende, als dalende markten kansen voor beleggers. Indien u eveneens wilt profiteren van de kansen die de RatioPortefeuille biedt, Klik dan hier.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

        
Drs. Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.