AEX gered door ‘magische’ Ben S. Bernanke

AEX gered door ‘magische’ Ben S. BernankeDe AEX wist woensdag in het groen te sluiten op een stand van 332,98 punten dankzij peptalk van Ben S. Bernanke. De Fed-voorzitter, alias ‘Magic Ben’ vanwege zijn enorme geldpers, zit alweer op het puntje van zijn stoel om de economie te stimuleren. De belangrijke steunzone rond 325/330 punten is nog steeds intact, dus houden beleggers hoop op een herstel.

Uurbasis

Op uurbasis is de brand echter nog niet meester: de RSI veerde op vanuit de gevarenzone, terwijl een aantal koershiaten nog open staat. Zolang de koopkrachtindicator onder 60% noteert, is de ‘bear market range’ intact. Hieruit zal de RSI in ieder geval moeten breken, willen de stieren weer in het zadel komen. Bovendien moet er nog worden afgerekend met de koershiaten rond 341 punten respectievelijk 334 punten.

Dagbasis

De AEX handhaaft zich vooralsnog boven de cruciale 325/330-puntenzone en lijkt bezig met het vormen van een hogere bodem. De dalende trend sinds april is echter nog steeds intact, waarbij rond 347 punten opnieuw een lagere top is gevormd.

De ‘negatieve reversal’ (lagere toppen bij de AEX en hogere toppen bij de RSI), duidde op onweer. De RSI test momenteel de onderkant van de ‘bull market range’ (40%-grens). Het is bemoedigend dat de RSI deze week niet het ‘oversold’-gebied bereikte, ondanks de daling. Zou er dan een hogere bodem in de maak zijn?

Weekbasis

De RSI is op weekbasis neutraal met een waarde rond 40%. De koopkrachtindicator is niet ‘oversold’ geraakt, nadat in februari de RSI ‘overbought’ (boven 70%) werd. Zolang de 325/330 puntenzone niet doorbroken is, kan op zoek worden gegaan naar koopkansen. Een doorbraak van deze steunzone zal de lichten evenwel op rood doen springen. Deze steun houden we dan ook scherp in de gaten.

De daling van de afgelopen maanden c.q. weken, biedt voor abonnees van de RatioPortefeuille een mooie kans om sterk presterende aandelen (bij) te kopen. De RatioPortefeuille behaalde sinds februari 2008 een rendement van 67,3%, terwijl de EuroStoxx50 niet minder dan 38,3% verloor, een ‘outperformance’ van 105,6%.

Wilt u ook scoren met de ‘elite’-selectie van de RatioPortefeuille, Klik dan hier voor meer informatie. Tijdelijk ontvangt u overigens 6 flessen heerlijke rosé cadeau.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

        
Drs. Harm van Wijk
De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.