AEX-index

AEX-index

De AEX wist deze week de voeten niet droog te houden. Vrijdag stond in het teken van de septemberexpiratie van opties en futures. In aanloop naar deze expiratie steeg de AEX richting 284 punten, maar verloor vervolgens fors terrein.

Niet alleen het Griekse drama houdt de gemoederen bezig, ook de ‘downgrade’ van Italië door kredietbeoordelaar S&P500 zorgde voor aanhoudende nervositeit. De uitkomst van de vergadering van de Fed viel ook niet in goede aarde bij beleggers. Fed-voorzitter Ben S. Bernanke schetste een somber beeld ten aanzien van de Amerikaanse economie.

Op Prinsjesdag waarschuwde minister van Financiën Jan Kees de Jager voor ‘zware storm’. De Jager stelde evenwel dat Nederland een voorsprong heeft op de aanwakkerende storm en meldde: “we zijn al een jaar bezig het huis te verstevigen.”

De zware storm hield eveneens flink huis op Beursplein 5: de AEX daalde scherp en tikte zelfs een laagste stand aan van 262,79 punten. Daarmee werd het diepterecord van vorige week aangescherpt. De AEX dreigt de brede ‘trading range’ van circa 30 punten aan de onderkant te verlaten.

We blijven op onze ‘qui vive’ aangezien de AEX de top rond 284 punten niet wist te passeren en dus in de dalende trend blijft. Vooralsnog is de weg van de minste weerstand nog steeds neerwaarts.

Een dalende markt heeft weliswaar impact op (ondergewaardeerde) fondsen, maar deze kunnen tegen gunstige prijzen worden opgenomen. Dergelijke aandelen komen in de RatioPortefeuille voor, waarbij posities voldoende tijd worden gegund om te renderen.

In combinatie met de ProtectiePortefeuille heeft de belegger een uitstekende uitgangspositie: winstpotentieel middels een bewezen strategie met ondergewaardeerde aandelen en tegelijkertijd ook bescherming.

De ProtectiePortefeuille heeft deze week het record verder aangescherpt, terwijl de AEX daarentegen fors daalde. Dankzij posities in onder meer goud, zilver en shortposities op diverse indices, bedraagt de winst dit jaar 110,2% nadat in 2010 ook al een winst werd behaald van 48,3%.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

 

Drs. Harm van Wijk

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.