AEX herstelt en zorgt voor een nieuw record

AEX herstelt en zorgt voor een nieuw recordDe AEX noteert nog steeds onder de 400-puntengrens, waar de AEX op 1 augustus onder dook. Sinds begin juli is de neerwaartse druk groter geworden. Toch lijkt er afgelopen vrijdag een nieuwe cyclusbodem op dag- en weekbasis te zijn gevormd, waardoor een herstel tot de mogelijkheden behoort.

We zijn voorzichtig optimistisch omdat een nieuwe weekcyclusbodem de eerste weken voor veel opwaartse druk kan zorgen. Als de eerste fase van de cyclus echter niet bullish is, is dat een ferme waarschuwing voor het laatste deel van de cyclus, die vaak het meest negatief is…

De AEX mag dus niet meer onder het laagste punt van afgelopen vrijdag komen. Onder 388 punten moet worden gevreesd voor een forse daling, waarbij de dubbele bodem rond 380 punten een verdere daling zou moeten voorkomen.

Onder de 380-puntengrens lijkt het luik open te gaan omdat dan het patroon van hogere bodems, via de zijwaartse beweging, overgaat in een patroon van lagere toppen en bodems.

De Duitse DAX wist succesvol op te veren van de 9000-puntengrens, waardoor een dubbele bodempatroon ontstond. Een slotkoers onder dit laagste punt van het jaar geeft aan dat de stijgende trend is verlaten en de langere cycli hun stempel zijn gaan drukken op de koersontwikkeling.

De Portugese PSI heeft het laagste punt van 2014 al verder aangescherpt. Het laagste punt van 2013 komt zelfs al in zicht. Geen reclame om in Portugal op zoek te gaan naar aandelen. De bankenindex is gelukkig wel wat hersteld, al werd ook bij de banken het laagste punt van 2014 vrijdag verder aangescherpt.

De Amerikaanse Dow Jones oogt vele malen sterker dan de Europese beurzen. Gaan we na een gezonde correctie ook hier weer de stijgende trend inzetten? Dit zou de AEX zeker helpen. De stijgende trend op week- en maandbasis zijn immers nog steeds intact.

We zoeken nu naar bevestiging dat de weekgrafiek een nieuwe cyclusbodem heeft gevormd, wat zich moet gaan aftekenen in de kortere time frames. We missen echter nog het enthousiasme dat hoort bij het begin van een nieuwe cyclus.

De maandgrafiek werpt echter een donkere schaduw vooruit vanwege de mogelijke vorming van een top. Het einde van de kwartaalcyclus hangt ook nog steeds als een zwaard van Damocles boven de markt, waardoor een grote(re) daling niet uit te sluiten is.

Voor de abonnees van OptionAlert heeft het herstel van de afgelopen week weer een positieve invloed gehad. De nettowinst is nu opgelopen tot een nieuw record van ruim 2200 euro (+11% in 6 maanden tijd). Zie http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.