Laatste update:

AEX houdt goed stand ondanks Griekenland De AEX-index hield donderdag goed stand ondanks de aanhoudende onzekerheid rondom ‘Griekenland’. De index nam weliswaar in de ochtend wat gas terug, maar zette gelijk weer de aanval in en sloot uiteindelijk vrijwel onveranderd.
Het resultaat is dat de AEX rond het recordniveau van dit jaar consolideert en nog steeds op koers ligt richting het koersdoel van 329 punten. Het ‘positieve reversal’-patroon werd in januari gevormd waardoor dit koersdoel kon worden berekend.

De president van de ECB heeft zijn Italiaanse creativiteit goed gebruikt om de regels betreffende directe steun aan de Grieken handig te ontwijken. Mario Draghi goochelt erop los met staatsschulden van Griekenland. Via een slinkse ‘wisseltruc’ van Griekse staatsobligaties via de EFSF-draaideur verleent de ECB alsnog steun aan Griekenland.


Dagbasis

 

De AEX ligt nog steeds goed op koers voor een aanval op het koersdoel net boven 329 punten. De RSI is echter niet ‘overbought’ geworden wat wel zou moeten om de ‘bull range’ te bevestigen.

Uurbasis

In de uurgrafiek is de negatieve divergentie tussen de RSI en de AEX nog steeds aanwezig. Dit is ook geen goed teken, al is er wel weer een ‘positieve reversal’-patroon gevormd. De AEX zal nu opnieuw een hogere top moeten vormen.

Zolang de stijgende trend sinds eind november intact is en de koopkrachtindicator in de ‘bull range’ noteert (boven 40%) kunnen we op zoek blijven naar koopmomenten.

Met vriendelijke groet,

 

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

 

Drs.Harm van Wijk

 

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.