AEX in de aanval op bodems uit de voorgaande jaren

AEX in de aanval op bodems uit de voorgaande jarenDe AEX ging maandag in de aanval op bodems uit de voorgaande jaren rond 325 punten. De AEX ging de week optimistisch van start en sloot op een stand van 323,02 punten. De top van oktober vormde vorige week nog weerstand en zou nu kunnen dienen als een eerste steun indien de AEX weer terugvalt.

De AEX consolideert nog steeds rond de 320-puntengrens. De stijgendetrend van de afgelopen maanden is nog intact en heeft met het passeren van de top van oktober een nieuwe impuls gekregen. De vraag blijft of de index zoveel kracht heeft dat de koopkrachtindicator RSI ‘overbought’ weet te worden.

Het akkoord tussen Griekenland en de banken over een (gedeeltelijke) kwijtschelding van schulden door obligatiehouders is nog niet rond. Beleggers blijven echter optimistisch dat er een akkoord tussen Griekenland en de schuldeisers komt om tot 70% af te schrijven.

Inhoudsopgave

Dagbasis

De AEX ging de week goed van start. De top van oktober werd overtuigend overschreden, waarna de remmen losgingen. Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde werd tevens gepasseerd. De koopkrachtindicator RSI is echter nog niet  ‘overbought’ (boven 70%) geworden. Het zou een teken van kracht zijn als dit, net als bij de Smallcap (ASCX-index) en de Midcap (AMX-index), zou lukken.

Het feit dat de kleinere aandelen al wel in staat zijn geweest om de ‘bull range’ te bevestigen, is hoopgevend. De RSI wist immers voor het laatst meer dan 1 jaar geleden deze waarde op dagbasis te bereiken.

Uurbasis

Op uurbasis wist de AEX opnieuw boven 70% te komen, al was de kracht minder dan een week geleden. Toch mogen we van een fors herstel spreken sinds vrijdag de 13de toen de AEX nog 305,55 punten liet noteren. Het is zaak om de stijgende lijn krachtige voort te zetten om de negatieve divergentie op te heffen.

Rond 325 punten komen we een weerstand tegen in de vorm van de bodems uit de voorgaande jaren. Indien deze voormalige bodems worden gepasseerd, zou de jacht op de top van juli kunnen worden ingezet. Hiermee zou het voorbeeld van de Amerikaanse indices worden gevolgd.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

Drs.Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.