AEX in de aanval op de dalende weerstandslijn

AEX in de aanval op de dalende weerstandslijnDe AEX ging donderdag opnieuw in de aanval op de dalende weerstandslijn uit 2007. Wanneer de top van dit jaar zou worden overschreden, dan is dit een signaal dat de AEX heeft afgerekend met dit zware juk. Het is een sterk teken dat de 320-puntengrens intact is gebleven. De stijgende trend sinds eind november voert de druk ook steeds verder op.

Inhoudsopgave

Dagbasis

Maart is met het nodige optimisme begonnen. Het hoogtepunt rond 333 punten is de te nemen horde voor de AEX. Daarmee zou het patroon van hogere toppen en hogere bodems worden voortgezet. Het doorbreken van de steun rond 320 punten zou daarentegen een verkoopsignaal geven.

De RSI blijft echter al meer dan 1 jaar onder de ‘overbought’-grens, wat aangeeft dat er weinig kracht in de AEX zit. De RSI daalde richting de 40%-zone, de onderkant van de bull range’. Er lijkt zich een ‘positieve reversal’-patroon te hebben gevormd, tenminste als de AEX nu niet opnieuw gaat terugvallen. Het koersdoel komt daarmee boven 333 punten.

Uurbasis

In de uurgrafiek is nog weinig enthousiasme zichtbaar. De RSI werd maandag ‘oversold’ (onder 30%) en wist daar nog niet van te herstellen. Zolang de ‘bear range’ intact is, blijft het oppassen geblazen. De RSI zal boven de 60% moeten uitkomen om daarmee de ‘bear range’ te verlaten.

Een duidelijke doorbraak van de 326-puntengrens zou een nieuwe aanval kunnen inluiden op de ‘high’ van dit jaar. Een hogere bodem wordt gevormd als deze grens wordt gepasseerd.

De 320-puntengrens is van groot belang voor het uitbreiden van winstgevende posities. Deze steungrens dient stand te houden, zeker in combinatie met het feit dat de AEX nog steeds in een ‘bear range’ bivakkeert. Het belooft een spannende dag te worden.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com
www.beleggen.com 

Drs. Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.