Laatste update:

DAEX ketst af op Fibonacci retracement levele AEX wist na het bereiken van het koersdoel rond 310 punten de opmars niet meer voort te zetten. Het 61,8% Fibonacci ‘retracement level’ gooide roet in het eten. Dit (derde) Fibonacci-niveau wordt berekend vanaf de bodem tot aan de top van 2012. 

De dalende weerstandslijn uit 2007 oefent nog steeds neerwaartse druk uit opde AEX.  De RSIwist niet boven 70% te komen, zodat de ‘bull range’ niet kon worden bevestigd. Er lijkt daarom nog steeds sprake van een opleving binnen de dalende trend.

De Spaanse en Italiaanse rente zijn nog steeds niet uit de gevarenzone. Het vertrouwen in de euro is nog steeds ver te zoeken. Er zijn echter ook lichtpuntjes te ontdekken: voor diverse Europese indices is eind juni een koopsignaal gegeven door de Coppock indicator. Zie https://beleggen.com/coppock-indicator-weer-op-kopen voor een uitgebreide analyse.

De dagcyclus heeft alweer een tussentijdse bodem gevormd (de ‘mid cycle low’) en is begonnen aan de tweede en tevens meest negatieve helft. Gezien de beperkte kracht van de weekcyclus is het maar de vraag of er nog veel stijgingspotentieel is. Veel meer dan een zijwaartse markt is het nog steeds niet.

Er zijn zeker kansrijke fondsen, getuige de stijgende trends van bijvoorbeeld ASML en Vopak, maar het merendeel van de fondsen ligt er nog steeds niet goed bij. Na de opleving in juni, binnen de dalende trend vanaf maart, zou zomaar weer een nieuwe daling van start kunnen gaan.

Alleen een overtuigende stijging zou aan deze dreiging een einde kunnen maken. De dalende weerstandslijn uit 2007 houdt de markt nog steeds in zijn greep. Beleggers vluchten nog steeds in de Duitse en de Nederlandse obligaties.

Met vriendelijke groet,

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com 

Drs. Harm van Wijk

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.