AEX klaar voor een correctie?

AEX klaar voor een correctieDe AEX lijkt klaar voor een correctie binnen de stijgende trend. De dagcylus telt inmiddels 17 beursdagen en komt hiermee aan het einde van de tweede helft. Net als eb en vloed, zomer en winter, kent de financiële wereld ook golfbewegingen. Aan het einde van deze golf moeten we weer op zoek naar een nieuwe bodem.

Het einde van een cyclus is vaak het meest negatief. De komende dagen zijn we daarom alert op een correctie. De gemiddelde cyclus telt 20 beursdagen en aangezien er 17 zijn verstreken sinds de vorige bodem, zouden we een correctie kunnen verwachten. Het gaat immers nooit in een rechte lijn.

Met een meerjarig recordniveau op zak zouden beleggers wat winsten kunnen verzilveren waardoor druk op de koersen ontstaat. Het Mario Draghi effect lijkt wat weg te ebben, getuige de zijwaartse beweging sinds maandag. De AEX wist dankzij Mario uit de zijwaartse beweging te breken, maar het is maar de vraag of dit een vervolg krijgt.

Ook op weekbasis lijkt de cyclus op zijn laatste benen te lopen. Het patroon van hogere toppen en hogere bodems is echter nog steeds intact, dus een daling zou in eerste instantie gezien moeten worden als een correctie binnen de stijgende trend. De trend is immers intact tot het tegendeel is bewezen.

Een grote(re) daling behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden omdat op kwartaalbasis lagere toppen en lagere bodems zijn gevormd. Aangezien ook de kwartaalcyclus op zijn laatste benen lijkt te lopen, moeten we rekening houden met serieuzere verkoopdruk.

Het belang van de kwartaalcyclus is veel groter dan wat er zich in de lagere time frames afspeelt. Maar grotere bewegingen beginnen natuurlijk in de lagere time frames, dus zijn we nog steeds alert op verkoopsignalen zodat we onze winsten veilig kunnen stellen.

Aangezien overwonnen weerstanden vaak steun bieden, mag bij de dubbele top rond 409 punten steun worden verwacht. De positieve ondertoon van de afgelopen maanden is nog steeds aanwezig en de stijgende steunlijn is inmiddels tot ruim 405 punten opgelopen. Ook de 400-puntengrens is van belang bij een eventuele correctie.

Onder de 400-puntengrens komen we dan de stijgende steunlijn tegen uit december die rond 390 punten voor steun moet zorgen. Mocht ook deze sneuvelen, dan vinden we rond 380 punten een dubbele bodem. Deze niveaus houden we dan ook scherp in de gaten.

De Duitse DAX, de Amerikaanse Dow, de Eurotop 100 en de Frans CAC40 lijken ook aan het einde van de dagcyclus te zijn gekomen. Een marktbrede daling mag daarom niet worden uitgesloten. We spelen pas in op een daling na duidelijke verkoopsignalen. De trend (op dag-, week- en maandbasis) is immers nog steeds opwaarts gericht.

Hoe dan ook, onze ETF-portefeuille en OptionAlert scherpten afgelopen week opnieuw het recordniveau verder aan. Onze geschreven opties doen het nog steeds uitstekend. Veel abonnees hebben al enthousiast gebruik gemaakt van ons aanbod om zonder extra kosten de transacties uit te laten voeren. Kijk voor meer informatie op http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/optionalert-indices

Ook voor de ETF-portefeuille kunnen we u het werk uit handen nemen (vanaf € 25.000). Geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een presentatie in samenwerking met Todays Vermogensbeheer op maandag 30 juni in Muiden. Neem voor meer informatie contact met ons op of kijk op https://beleggen.com/presentatie-beleggen-als-de-slimste-beleggers-ter-wereld/

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.