Laatste update:

AEX knalt door oktobertop De AEX schoot donderdag door de top van oktober en sloot 1,6% hoger op 320,48 punten. De AEX zat al tijden gevangen in een ‘range’ tussen circa 305 punten en 318 punten. Na diverse pogingen is het de AEX eindelijk gelukt de 318-puntengrens te passeren. Daarmee heeft de stijgende trend van de afgelopen maanden een impuls gekregen. Moody’s ziet donkere wolken bij een groeiend aantal bedrijfstakken. De kredietbeoordelaar publiceerde wereldwijde verwachtingen van sectoren. Van de bijna 60 internationale bedrijfstakken die Moody’s volgt, had aan het einde van vorig jaar 72% een stabiele verwachting voor de komende 12 tot 18 maanden. Ultimo derde kwartaal was dat nog 83%.

Dagbasis

De volhardendheid van de AEX werd gisteren beloond met een overtuigende passering van de top van oktober. Het proces van hogere bodems en dito toppen van de afgelopen maanden heeft daarmee een vervolg gekregen.

Het (dalende) 200-daags voortschrijdend gemiddelde vormde een grote beer op de weg voor de AEX. Deze week wist de index daar echter een aantal dagen boven te blijven wat een positief signaal is.

De koopkrachtindicator RSI heeft inmiddels  de ‘bear range’ verlaten en heeft koers gezet richting de ‘overbought’-zone (boven 70%). Zodra de RSI hierboven komt, zal dit een bevestiging zijn van de ‘bull range’. Het is al meer dan 12 maanden geleden dat de RSI deze waarde wist te bereiken.

Het ‘positieve reversal’-patroon op basis van de RSI en de AEX (eind december respectievelijk januari) gaf al een koersdoel aan boven de top van oktober. De bodems in de AEX kwamen hoger te liggen (ten opzichte van eind december), terwijl de RSI een lagere bodem vormde.

Uurbasis

De AEX veerde opnieuw ruim boven de 300-puntengrens op en passeerde zelfs de top van oktober. De RSI herstelde net boven de oversold’-zone en bereikte vervolgens de 70%-grens, waarmee de ‘bull range’ werd bevestigd. Het zou fraai zijn indien de AEX het voorbeeld van de Amerikanen zou kunnen volgen en de jacht op de top van juli gaat inzetten.

Met vriendelijke groet,

 

www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

www.beleggen.com

 

Drs.Harm van Wijk

 

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.